Sök:

Sökresultat:

73 Uppsatser om Uppgradering - Sida 3 av 5

Storskaligt batterilager i samband med landanslutningen i Ystad hamn

Omställningen till ett mer hållbart samhälle spelar en betydande roll för att uppnå deEuropeiska mål och klimatavtalen, 20/20/20-målen. Ett av målen anger att andelen förnybarenergi ska öka vilket ställer högre krav på elnätets kvalitét. Framtidens elnät måste blimodernare, att det genom utvecklad styrning och övervakning kan balansera ökadeeffektvariationer och därmed erhålla en ökad stabilitet, så att god samverkan mellan förnybarelproduktion och elanvändning uppnås. Redan i dagsläget finns tekniska lösningar som gördet möjligt att konstruera ett sådant modernt elnät.Projektgruppens uppdragsgivare var Ystad Energi AB som ville undersöka möjligheten attansluta ett batterilager i samband med landanslutningen i Ystad hamn.När färjorna vid kaj ansluts till det fasta elnätet kan effektbehovet i Ystads lokala elnät öka iden utsträckningen att abonnerad effekt på överliggande elnät överskrids. I dagsläget är detinte möjligt att uppgradera till ett högre effektabonnemang eftersom transformatornsbegränsade maxeffekt som förser Ystad med elenergi redan är uppnådd.För att undersöka möjligheterna till ett batterilager, har dels Ystads effektbehov ochlandanslutningens tillkommande effektbehov analyserats.

Från böna till kopp via välisolerade rör : En utredning av ekonomisk och miljömässig lönsamhet av förbättrad teknisk isolering på Löfbergs kafferosteri

De mål för energieffektivisering och minskade utsläpp av växthusgaser som EU har satt upp ställer krav på den svenska industrisektorn. Detta då industrin står för en betydande del av Sveriges energianvändning och växthusgasemissioner. Ett sätt att energieffektivisera och, då energikällan är fossil, även minska utsläppen av växthusgaser är att minska sina energiförluster. Detta kan exempelvis åstadkommas genom förbättrad isolering på tekniska installationer samt åtgärd av oisolerade ytor. En tidigare studie, utförd av Ecofys visar på stor potential till minskade förluster genom så kallad ekonomisk dimensionering.

Utredning inför uppgradering av styrsystem på ett pappersbruk med tillhörande kortslutningsberäkningar

SCA Ortvikens Pappersbruk ska bygga ut sitt nuvarande styrsystem för högspänning, ABB Microscada, till ett system som även ska kunna klara av att räkna ut kortslutningseffekter vid olika driftlägen på fabriksområdet.Examensarbetet har som mål att införa en del av pappersbrukets elnät in i det nya styrsystemet samt sammanställa och beräkna nya data för komponenter och utrustning. Efter införandet skall en kontroll av resultaten som styrsystemet ger göras mot befintliga selektivplaner och utförda beräkningar.Den del som främst har analyserats är en matning som börjar vid inmatningspunkten på Ortviken och följer dessa ner via olika ställverk och matningar till två transformatorer för att sluta på 0,4 kV.Arbetet har visat att uppgifterna som styrsystemet lämnar angående kortslutningseffekter inte alltid stämmer överens med de värden de kontrollerats mot. Detta visade sig främst vid kontrollberäkningar av de olika transformatorernas bidrag till kortslutningseffekten samtidigt har systemet svårigheter att arbeta med maskade nät. Eftersom Ortviken använder just maskade nät och har två inkommande linjer som vid normal drift ligger parallellt har en kompromiss gjorts, de båda inkommande matningarna antags i alla beräkningar och simuleringar vara en matning, där kortslutningseffekterna summerats..

Uppgradering förarstol SEP: på uppdrag av BAE Systems
Hägglunds AB

En prototyp till en förarstol för det militära fordonet SEP har tagits fram av tidigare anställda på BAE Systems Hägglunds AB i Örnsköldsvik. Stolen måste uppfylla en omfattande mängd krav då den är tänkt att användas i ett stridsfordon, och av personer av varierande storlek. Den nuvarande prototypen för stolen anses dock vara för dyr och det har dessutom framkommit en del klagomål på konstruktionen. Stolen måste därför göras om så den blir både billigare och bättre. Genom att ta del av tidigare genomförda tester på BAE Systems, samt genom att göra nya tester upptäcktes det dels vad som var dåligt och därmed behövde göras om, och dels vad som var bra och kunde tänkas behållas.

Förstudie av potential för biogas och kraftvärmeproduktion i Övertorneå och Ylitornio kommuner

I detta examensarbete för Högskoleingenjörsprogrammet för elkraft gjordes i arbetets första del en uppskattning och modellering av substrattillgången för en föreslagen mindre biogasanläggning lokaliserad i Övertorneå. Anläggningen förses med substrat från jordbruk, avfall från reningsverk och matavfall från båda Övertorneå och Ylitornio kommuner. Dessutom ingick en modellering av möjlig biogasproduktion och bedömning av lämplig biogasanvändning. I denna modellering ingår även en bedömning av om substrattransporterna är energimässigt hållbara.De möjliga användningarna för gasen är värmeproduktion, kraftvärmeproduktion, fordonsgasproduktion och vätgasproduktion för både fordon och kraftvärme med bränslecell. Slutsatsen var att det lämpligaste alternativet var en biogasen bör användas till kraftvärmeproduktion av traditionell sort men att i framtiden kanske en Uppgradering till kraftvärme från vätgas med biogas vara möjlig om tekniken bedöms vara mogen.

En beslutstödsmodell för övergång till Visual Basic 2005 - Vilka faktorer påverkar valet?

Uppsatsen behandlar det problem som organisationer har stött på när de vill uppgradera sin utvecklingsmiljö och sin produkt till Visual Basic.NET. Uppsatsen identifierar vilka faktorer det är som påverkar valet av en övergång, positiva respektive negativa. Faktorerna ger organisationer en bättre inblick i problemet och hjälper dem att avgöra huruvida de ska göra en övergång eller ej. För att arbeta fram våra faktorer har vi valt att använda oss av ett abduktivt tillvägagångssätt, som mynnar ut i en kvalitativ uppsats. Faktorerna bildar en modell över vad som påverkar valet av övergång samt hur.

Uppgradering av stabilitetsberäkningsprogrammet NYSTAB

This is a report founded on a project by Atlas Copco called NYSTAB.  The application Nystab is a calculation program that can calculate the stability of the rockdrill-rigs made by Atlas Copco. The original version of Nystab is stored in a database from 1997 and the code is made in an old version of Visual Basic. My assignment was to develop the application in to a newer programming environment and make it last better in the upcoming years. The software I decided to use to accomplish this project is C# .NET in Visual Studio and Microsoft Access 2010. All the code is written in C# with some insertions from ADO.NET which helped me to easier connect the code with the database.The coding part was split into two pieces; the first was to develop the application scale done with Windows Forms, the second was to write the code for calculations in the application.

Jag vill inte! : En fallstudie om emotionell respons, vid IT-systemuppgradering, hos personer med kort erfarenhet i det gamla systemet

Uppsatsen undersöker den emotionella responsen vid förändringsarbete med IT-fokus, som involverar personer med kort erfarenhet i det gamla IT-systemet, för att belysa reaktioner och upplevelser ur ett mänskligt perspektiv och för att undersöka huruvida förändringsmotstånd har uppstått. Intervjuer genomförs med tre personer, som alla arbetar deltid med schemaläggning och lokalbokning på Linköpings universitet, där en omfattande systemUppgradering av lokalbokningssystemet genomförts under årsskiftet 2012-2013. Därutöver genomförs också ett samtal med Alf Westelius, professor vid Linköpings universitet, för att stimulera till teoriinhämtning och analys av det empiriska materialet.Den centrala slutsatsen som kan dras av fallstudien är att förändringsmotstånd inte nödvändigtvis alltid måste uppstå vid IT-relaterat förändringsarbete, men att om det uppstår finns det inte något enkelt svar på varför; förändringsmotstånd kan på många sätt förebyggas genom att organisationen, inom vilken förändringar sker, anammar synsättet att förändringar är något konstant, inte extraordinärt, och att organisationen prioriterar att upplösa personernas individuella oro inför den stundande förändringen på ett personligt plan, istället för att generalisera och försöka dra slutsatser från stereotypa antaganden..

Biogasprocessen : Bestämning av verkningsgrad

Biogas is increasingly used for fuel in for example vehicles and it´s produced in a biogas processconsisting of the steps of pretreatment, digestion and gas cleaning. The pretreatment is a method usedto increase the gas production and / or destroy pathogens. The digestion is the stage when anaerobicmicroorganisms convert bio-mass of a substrate to a raw gas containing about 65% of methane. Thegas cleaning is used to increase the methane content to about 97% so the gas can be used for motors invehicles. The biogas part of the Ekeby sewage plant in Eskilstuna is using multiple substrates.

Modellbibliotek över kylsystemskomponenter till Simulink

Scania är en välkänd tillverkare av tunga lastfordon och bussar. De profilerar sig som det presigefyllda valet med hög teknologinivå. För att kunna leda utvecklingen av nya funktioner och motorer måste många tester av alla system i dessa fordon göras. Till detta används provceller speciellt ordnade för specifika lastbilskomponenter och många av dessa komponenter behöver en yttre kylning under drift varför flera av provcellerna har reglerade kylsystem. Vid Uppgradering av kylsystem eller nybyggnation av provceller med kylsystem finns en önskan att kunna simulera och göra tester av kylsystemet innan det faktiska kylsystemet finns på plats, för att säkerställa prestandan innan någon investering görs.

Orsaksanalys av ineffektivt administrativt arbete : En fallstudie kring nödvändiga förbättringar inför övergripande systemuppgradering och administrativ rutinförändring

Den nya tullagen Union Customs Code (UCC) med målet elektroniskt tullhantering inom unionen kommer att börja tillämpas 1 maj 2016. Tullkodex för unionen innebär elektroniskt tullhantering såväl mellan näringslivet och Tullverket som mellan medlemsstaternas tulladministrationer. Syftet med lagen är att förenkla uppgiftslämning och tullhantering för företag vilket kräver omfattande Uppgradering av IT-lösningar för både näringslivet och Tullverket. Kvalitet på de uppgifter som överförs till Tullverkets tull-system (TDS) antas ha större betydelse än tidigare då det genom UCC läggs en större vikt på spårbarhet.Organisationer bör därför optimera kvaliteten på de uppgifter som i samband med deklarationer lämnas till Tullverket. Detta för att undvika eventuella problem i framtiden.

Studie av deponigasanläggning: kvalitetshöjande åtgärder
samt alternativa användningsområden

Öresundskraft driver en kraftvärmeanläggning med deponigas från Filborna avfalls- och återvinningsanläggning. Deponigasens kvalitet har försämrats, främst med avseende på en ökad halt av svavelväte. Svavelväte är en korrosiv komponent som inte är önskvärd och deponigasen har idag en svavelvätehalt på 1000-2000 ppm. På grund av den höga svavelvätehalten i deponigasen har underhållskostnaderna för kraftvärmeanläggningen stigit och reinvesteringar måste göras oftare än vad som är normalt. Det finns planer på en ny kraftvärmeanläggning för avfallsförbränning och deponigasen kan i framtiden förbrännas i den pannan istället för i denna mindre och underhållskrävande kraftvärmeanläggningen men fram till dess att den nya anläggningen finns på plats kommer problemen med deponigasen att kvarstå.

Utredning av fördelar och nackdelar med 64-bits utökning av
x86

Bill Gates anses en gång i tiden (1981) ha sagt, att ?640 KB borde räcka för vem som helst?. Idag är 32-bit teknikens gräns på 2-4 GB ansedd som för liten och det är huvudanledningen till att utvecklingen har gått vidare till 64-bits minnesadressering. Det förflyttar i dagsläget gränsen till 16 TB och mera potential finns kvar. Detta examensarbete har behandlat förändringar i samband med denna nya teknologi och undersökt vad som ändras vid övergång från 32-bit.

Utredning av fördelar och nackdelar med 64-bits utökning av x86

Bill Gates anses en gång i tiden (1981) ha sagt, att "640 KB borde räcka för vem som helst". Idag är 32-bit teknikens gräns på 2-4 GB ansedd som för liten och det är huvudanledningen till att utvecklingen har gått vidare till 64-bits minnesadressering. Det förflyttar i dagsläget gränsen till 16 TB och mera potential finns kvar. Detta examensarbete har behandlat förändringar i samband med denna nya teknologi och undersökt vad som ändras vid övergång från 32-bit. Några områden som är värda att nämna som viktiga är nya möjligheter med minneskapaciteter men även förändringar som har att göra med mjukvaror.

Uppgradering av robotsystem på Termisk sprutning, Volvo Aero

This thesis work resulted in a template for how the thermal spray process can be controlled through robot programs. The robots today and their programs need to be replaced, therefore a new structure which can be matched with the new robot systems is needed. The work is limited to only concern structured programming on the new robots on Thermal Spray Centre (TC) with the programming language Rapid. The basic data for the program was retrieved from interviews with concerned personnel at TC, from studies on process parameters for thermal spray and from existing specifications at Volvo Aero Corporation (VAC). The thesis work briefly describes the process thermal spray and the four methods used at VAC.

<- Föregående sida 3 Nästa sida ->