Sök:

Sökresultat:

3214 Uppsatser om Sveriges Författarförbund - Sida 5 av 215

Public Service i framtiden : En kvalitativ studie om hur SVT förhÄller sig till Public Service-idealet pÄ webben

Public Service Àr ett svÄrdefinierat begrepp. De gamla idealen handlar mycket om enmedieideologi som baseras pÄ etermediernas möjligheter och begrÀnsningar, vilket har skapatsvÄrigheter nÀr Public Service har letat sig ut pÄ Internet. Kritik frÄn bland annatbranschorganisationen Tidningsutgivarna ifrÄgasÀtter Public Service-företagens breddning pÄwebben. De anser att grÀnserna för vad Public Service-företagen fÄr och inte fÄr göra Àralltför otydliga.Med hjÀlp av fyra kvalitativa samtalsintervjuer (tre personer frÄn Sveriges Television samt enfrÄn Tidningsutgivarna), och med kvalitativa textanalyser av statliga propositioner ochutredningar angÄende Public Service-uppdraget undersöks hur Public Service-uppdraget ochdess medieföretag pÄverkas av medieutvecklingen.I uppsatsen jÀmförs resultaten med Anna Maria Jönssons tankar kring Public Service och denmedieideologiska inriktningen ?Social ansvarsideologi?.

MÄngfaldsproblematiken ? FrÄn teori till praktik. En fallstudie frÄn Nyhetsenheten pÄ Sveriges Television i Stockholm.

Syftet Àr att undersöka mÄngfaldsproblematiken i ett public service företag genom att undersöka och utvÀrdera hur enheten NoS tar tillvara pÄ sin mÄngfaldskompetens, det vill sÀga den djupa mÄngfalden. Vi har anvÀnt oss av en kvalitativ ansats, dÀr vi har utgÄtt frÄn en fallundersökning pÄ Nyhetsenheten (NoS) pÄ Sveriges Television (SVT) i Stockholm, dÀr vi anvÀnt oss av semistrukturerade intervjuer. Vi har utgÄtt frÄn traditionella mÄngfaldsteorier och anvÀnt oss av CoxŽs förÀndrings modell med hjÀlp av ett intersektionellt perspektiv. VÄr undersökning bygger pÄ 14 intervjuer som vi har genomfört pÄ NoS. Respondenterna bestÄr av redaktörer och mÄngfaldsanstÀllda, samt sekundÀrdata som bestÄr av material frÄn SVT.

Samverkan inom medling

I ett tillÀgg i SocialtjÀnstlagen (1 januari 2008) faststÀlldes att Sveriges samtliga kommuner skall tillhandahÄlla tjÀnsten medling. Brottsförebyggande RÄdet har utfÀrdat riktlinjer för hur arbetet skall bedrivas. Denna rapport beskriver tre av Sveriges kommuners medlingsverksamhet. För att besvara vÄrt syfte har vi valt att intervjua nio representanter frÄn Äklagarkammaren, medlingsverksamheten och polismyndigheten. Intervjuerna fokuserade sÀrskilt pÄ frÄgor om kommunikation, samarbetsformer och eventuella förÀndringsbehov.

Sverige, Förenta Nationerna och Polisens utlandsstyrka : En fallstudie av policy och praktik i freds- och sÀkerhetsfrÀmjande arbete

Sverige har alltid uttalat ett starkt stöd till Förenta Nationerna, FN. I den allmÀnna debatten har det pÄ senare tid dock handlat om att Sveriges och i-lÀndernas allt mindre deltagande i FN-ledda missioner gör att FN:s insatser tappar i trovÀrdighet och legitimitet. För att se om det finns fog för kritik om minskat deltagande i FN-ledda insatser i Sveriges internationella freds- och sÀkerhetsfrÀmjande arbete, sÄ undersöks i denna uppsats om Polisens utlandsstyrkas deltagande i internationella insatser har förÀndrats över tiden 2001-2011. I uppsatsen undersöks Àven hur Sveriges uttalade policy om stöd för FN samspelar med vad som sedan implementeras i praktiken genom regeringens uppdrag till den svenska polisen. De som förvaltar och genomför regeringens beslut pÄ omrÄdet Àr Polisens Utlandssektion och dess utlandsstyrka.

Lagstiftningens inverkan pÄ vinkonsumtionen i Sverige 1991-
2001

Denna uppsats studerar hur tre specifika förÀndringar har pÄverkat efterfrÄgan pÄ vin mellan Ären 1991-2001. Med dessa tre förÀndringar avses Sveriges medlemskap i EU, införandet av lördagsöppet pÄ alla Systembolag i Sverige samt förÀndrade skattesatser pÄ vin. Uppsatsen inleds med en övergripande beskrivning av Sveriges alkoholkonsumtion, vilken alkoholpolitik som för nÀrvarande förs, samt en mer ingÄende beskrivning av de tre specifika förÀndringarna. DÀrpÄ utformas en loglinjÀr modell grundad pÄ ekonomisk teori. Resultaten av modellen visar att vin kan klassificeras som en normal vara med hög egenpriselasticitet samt att bÄde sprit och öl kan klassas som substitut till vin.

Working Capital Management Inom Svenska Företag : En kvantitativ studie av Sveriges 200 största företags arbete medWorking Capital Management

Den hÀr uppsatsen syftar till att redogöra för i vilken mÄn Sveriges storföretag prioriterar arbetet med att optimera sitt rörelsekapital. Studien var av en explorativ sort dÀr mÄlet var att identifiera och uppmÀrksamma tidigare okÀnda mönster och samband angÄende hur kapitalrationaliseringsarbetet utförs utifrÄn perspektiven fokus, ansvar och mÀtningar.Informationen som studien bygger pÄ inhÀmtades genom en enkÀtundersökning som skickades ut till CFO:n pÄ de 200 största svenska företagen rankade efter omsÀttning, exkluderat finansiella företag. Svarsfrekvens bland respondenterna blev 25 % dÄ exakt 50 företag valde att svara pÄ enkÀtutskicket. EnkÀten skickades elektroniskt och besvarades genom att svara pÄ ett webbaserat program.Resultatet frÄn studien visade att majoriteten av Sveriges största företag prioriterar Working Capital Management. Till vilken nivÄ de vÀljer att fokusera pÄ Working Capital Management beror pÄ det enskilda företagets förutsÀttningar som till exempel vilken bransch de opererar inom..

Det traditionella produktivitetsmÄttets framtid i ett digitaliserat samhÀlle- en explorativ studie av Sveriges Radio AB.

Internets utveckling har skapat nya förutsÀttningar för mÄnga företag i medieindustrin. För Sveriges Radio AB mÀrks detta exempelvis i den problematik som uppstÄtt i att integrera den digitala verksamheten i produktivitetsmÀtandet. Syftet med uppsatsen Àr dÀrför att studera SR och identifiera vilka problem som finns i anvÀndandet av ett traditionellt produktivitetsmÄtt, för att sedan analysera och bidra till diskussion kring vad som Àr relevant att mÀta i Internetbaserad verksamhet. Uppsatsen Àr en explorativ studie av kvalitativ karaktÀr dÀr vald teori samt tvÄ modeller som beskriver kategorisering av prestationsmÄtt och produktivitet och dess koppling till andra relevanta begrepp utgör grunden för analys och diskussion. De slutsatser som framkommit Àr att de traditionella produktivitetsmÄttet tappat relevans och att nya metoder för att mÀta output och vÀrde i digital verksamhet Àr önskvÀrt.

Social kompetens och lÀrande pÄ förskolor i Iran och Sverige

Uppsatsen Àr en jÀmförande studie mellan förskolor i Iran och förskolor i Sverige. Syftet med studien Àr att genom kvalitativa forskningsintervjuer och observationer ta reda pÄ vad som skiljer respektive förenar Irans och Sveriges verksamhet i förskolan. Uppsatsen behandlar iranska och svenska pedagogers syn pÄ arbetet med barns sociala kompetens och lÀrande i förskolan. I uppsatsen pÄvisas bÄde skillnader och likheter mellan Irans och Sveriges arbetssÀtt. En av de skillnader som studien pekar pÄ, Àr synen pÄ lÀrandet i rutinsituationer.

UtslÀppsrÀtter ur ett företagsperspektiv

Handel med utslÀppsrÀtter Àr ett styrmedel som infördes i EU den 1 januari Är 2005. Syftet med den hÀr rapporten har varit att beskriva utslÀppshandeln men framför allt att undersöka hur styrmedlet kan pÄverka ett företag. Vi har redogjort för Sveriges energihistoria, vilka internationella Ätaganden som ligger till grund för beslutet om införandet av handel med utslÀppsrÀtter samt hur utslÀppshandeln fungerar som ett styrmedel för att minska koldioxidutslÀppen. För att vidare besvara vÄra frÄgor har vi utfört kvalitativa intervjuer med anstÀllda inom E.ON Sveriges olika dotterbolag. VÄr undersökning har bland annat visat att de arbetsuppgifter som utslÀppshandeln genererar har fördelats mellan de olika bolagen inom E.ON Sverige, och att styrmedlet inte till fullo har integrerats i organisationen..

Kommunala bolag: En korruptionsrisk? En studie om de kommunala bolagens pÄverkan pÄ den kommunala korruptionsnivÄn i Sverige

Sverige brukar ofta betraktas som ett av vÀrldens minst korrupta lÀnder. PÄ senare Är har det dock uppdagats flera korruptionsskandaler i Sverige pÄ lokal nivÄ som fÄtt stor medial uppmÀrksamhet. SÀrskilt stort massmedialt utrymme har Sveriges nÀststörsta stad Göteborg fÄtt som skÀmtsamt kallats för Muteborg. Efter de mÄnga korruptionsskandalerna som uppdagats i Göteborg gavs granskningskommissionen i uppgift att utreda vilka orsaker som orsakat de korrupta förhÄllandena. Granskningskommissionens slutsatser möttes av kritik frÄn korruptionsforskare som dock menade att granskningskommissionens rapport pekade pÄ en viktig aspekt.

Planer Àr inget, Planering Àr allt : En kvalitativ studie hos SMF i norra Sveriges inland

Denna studie har som mÄl att ta fram en teoretisk modell för hur smÄ- till medelstora företag i norra Sveriges inland pÄ ett enkelt sÀtt kan arbeta för att effektivisera sina logistikflöden kopplat till distribution och materialplanering. Syftet med denna studie Àr att undersöka hur SMF och deras kapitalbindning pÄverkas av deras lokalisering och att utifrÄn det formulera en teoretisk modell som ska hjÀlpa denna typ av företag att förbÀttra anvÀndandet och utveckla sina resurser med avsikt att reducera bundet kapital. Modellen kommer att grundas pÄ de problem vi finner hos dessa företag samt pÄ befintliga teorier..

Tjejer Ă„ Tjejer

Tjejer Ä Tjejer Àr en dokumentÀr med ungdomar i Äldern 14-17 Är som mÄlgrupp. Produktionen har gjorts i samarbete med SVT, Sveriges Television, VÀxjö. Med filmen vill vi visa unga homosexuella tjejer, eller som de medverkande benÀmner det flator. Vi vill visa dessa i sina sociala sammanhang. Att vara lesbisk och ung betyder inte att man mÄste leva annorlunda.

Sveriges nationella minoriteter. En studie av deras tillgÄng till tidskrifter vid Sveriges folkbibliotek

This paper addresses the need to review the modern presentation of textile archaeology in museums. It is time to look at textiles in archaeology with new eyes. The reality behind archaeological textilestudy is holistic, embracing many different aspects of society. The presentation of textiles has in my opinion become old-fashioned. I will show in my paper that Jonathan Adams? `seven constraintsÂŽ model, developed for research on ancient ships, can also be applied to textile research.

Staters förhÄllningssÀtt till Human Security i teori och praktik : En jÀmförande fallstudie om kriterierna för verkstÀllighetshinder till Syrien hos Sveriges och Norges migrationsverk

Den hÀr uppsatsen handlar om staters förhÄllningssÀtt till human security i teori och praktik. Syftet med uppsatsen har varit att undersöka om den kanadensiska definitionen av human security anvÀnds som referensobjekt i policydokument frÄn Norges och Sveriges nuvarande regeringar samt hos lÀndernas kriterier för verkstÀllighetshinder av syriska medborgare. Uppsatsens metod Àr en jÀmförande fallstudie dÀr verkstÀllighetshinder och utvalda policydokument utgör analysenheterna. För att analysera dokument och stÀllningstaganden anvÀnds kvalitativ textanalys.Fallstudien visar att bÄda lÀnderna ser sig sjÀlva som föregÄngslÀnder inom human security, bland annat genom skapandet av strategier och handlingsplaner. Vidare visar studien att migrationsverken har olika tillvÀgagÄngsÀtt för verkstÀllighetshinder till Syrien.

Attityder till fysisk aktivitet - bland elever i en miljonstad utomlands jÀmfört med elever pÄ Sveriges landsbygd

Arbetet undersöker attityder till fysisk aktivitet i skolan och Äldersintegrering hos elever pÄ en svensk skola i en miljonstad utomlands, för att sen jÀmföra det resultat med en skola pÄ Sveriges landsbygd. Dessutom jÀmförs elevernas möjligheter till fysisk aktivitet pÄ fritiden. Eleverna fick svara pÄ en enkÀt och resultaten analyserades och jÀmfördes med varandra. Resultatet visade pÄ att skillnaderna inte var stora mellan dessa tvÄ olika grupper av elever, utan endast en minoritet av eleverna visade missnöje med skolans resurser och till deras Äldersintegrerade klasser..

<- FöregÄende sida 5 NÀsta sida ->