Sök:

Sökresultat:

749 Uppsatser om Reducera - Sida 26 av 50

Konkurrensstrategier mot egnavarumärken ur ett leverantörsperspektiv - en empirisk studie på svenska dagligvarumarknaden

Då det finns begränsad forskning om hur leverantörer agerar mot egna varumärken i Sverige är syftet med denna uppsats att klargöra vilka strategier svenska leverantörer använder sig av för att konkurrera med grossisters egna varumärken. Syftet är också att förstå hur och varför de använder strategierna samt att se om det finns någon skillnad mellan företag i olika storlekskategorier. Uppsatsens metod är av explorativ och beskrivande karaktär. Undersökningen har genomförts med en kombination av kvantitativ och kvalitativ metod för att de båda skall kunna styrka varandra. 32 svenska leverantörer till dagligvaruhandeln har deltagit i studien, vilket ger undersökningen ett leverantörsperspektiv.

Köldbryggors inverkan på isoleringsegenskaper för sandwichelement : Anslutning mellan fönster och yttervägg

I dagens läge har energifrågorna väckt ett stort intresse i samhället. Nu fokuseras det mer på att bygga energisnålare hus. En betydande faktor som påverkar energiförbrukningen i våra hus är köldbryggor. De uppstår då ett material med dålig värmeisolering bryter igenom ett material med bättre värmeisolering. Köldbryggor är nästan omöjligt att undvika, dock går alltid att Reducera.

?A child should not raise a child? : En kvalitativ studie om inställningar till och förebyggandet av tonårsgraviditeter baseratpå subjektiva upplevelser av ett Life skills-program i Kimberley, Sydafrika.

I Kimberley, Sydafrika är tonårsgraviditeter ett utbrett socialt problem. Trots detta finns det inga insatser eller program som aktivt arbetar för att Reducera problemet och dess konsekvenser. Däremot är så kallade Life skills-program förekommande i staden. Programmen arbetar för att stärka ungdomars självkänsla, framtidstro och förmåga att ta hälsosamma beslut. Syftet är att utifrån deltagarnas subjektiva upplevelser av Crossroadsprogrammet ta reda på om programmet kan verka som en förebyggande insats mot tonårsgraviditeter.

Effektiviteten av lokal behandling av recidiverande aftös stomatit ? en systematisk litteraturöversikt

Sammanfattning Recidiverande aftös stomatit är ett stort problem för de som drabbas, det är smärtsamt och man kan drabbas många gånger per år. Behovet är därför stort att hitta ett effektivt läkemedel mot detta tillstånd. Syftet med denna systematiska litteraturöversikt var att utvärdera vilka lokala preparat för egenvård som har en god effekt, i det att de verkar smärtlindrande, Reducerar läkningstiden och förlänger de sårfria perioderna. Inklusionskriterierna för denna översikt var randomiserade kontrollerade studier som var dubbelblindade och placebokontrollerade. Sökningen av artiklar som gjordes i PubMeds databas gav 101 träffar, varav slutligen 23 artiklar, som totalt omfattade 16 olika preparat, inkluderades i studien.

Intelligent klämtång : Produktutveckling av ett nytt klämverktygför pacemakerelektrodtillverkning

SammanfattningDetta examensarbete är ett produktutvecklingsprojekt som har utförts på beställning av St. Jude Medical. Syftet med projektet har varit att undersöka och förbättra den klämprocess som skapar ett klämförband på pacemakerelektroder. Processen sammanfogar tre komponenter genom klämning och detta sker idag med en pneumatisk klämtång. Denna process är mycket operatörsberoende och ett antal förbättringsområden finns.Projektet har fokuserat på att nå upp till de listade kraven som, i samarbete med St Jude Medical, tagits fram för att förbättra den befintliga processen.

Förskollärares syn på individuella anpassningar i förskoleverksamheten

Syftet med föreliggande studie var att undersöka vilka individanpassningar förskollärare gör i förskolans verksamhet för att främja barnets individuella lärande och utveckling.Metoden som användes var kvalitativa intervjuer av fem förskollärare på tre olika förskolor i tre olika kommuner i mellersta Sverige. Intervjuer valdes framför enkäter då det antogs att svaren skulle bli utförligare och frågorna kunde anpassas i viss mån till intervjudeltagarna. Vid intervjuerna användes bandspelare för att kunna återge svaren så korrekt som möjligt och därmed Reducera risken att gå miste om värdefull information.Enligt SOU 1997:157 ska hänsyn tas till barns olika förutsättningar och behov i förskolan, därmed kan inte förskolans verksamhet utformas lika överallt. I Skolverkets (2005) Allmänna råd om kvalitet i förskolan, poängteras det att förskolan är till för alla barn, personalen ska skapa de bästa förutsättningar för att varje barn ska utvecklas optimalt. Den pedagogiska verksamheten ska utgå ifrån barnens erfarenheter, intresse, behov och åsikter.Resultatet påvisar att majoriteten av intervjudeltagarna utformar verksamheten utifrån individernas behov och förutsättningar för att främja barnets lärande och utveckling på bästa sätt.

BIM som en effektivisering av projekteringsprocessen: en
fallstudie vid PEAB Sverige AB, region Linköping

Inom området egenregiutvecklade projekt i byggbranschen är många aktörer inblandade, ofta är de anlitade i form av konsulter, vilka involveras i omgångar i ett tidigt projekteringsskede. Arbetsgången inom den projektgrupp som bildas styrs av beställaren vilken innehar rollen som samordnare för den data dess medlemmar kommunicerar mellan varandra. Då de olika disciplinerna arbetar i olika tekniska nivåer förloras information i kommunikationen inom projektgruppen då 3D-modeller exporteras som pdf-filer. Syftet med examensarbetet är att Reducera tidsåtgången, och omarbetningar i förprojekteringsskedet, vilka ökar då kommunikationen brister mellan aktörerna i projektgruppen med resultatet ökade projektkostnader. Ambitionen är även att skapa ett intresse och förståelse för vilka fördelar och vinster som kan erhållas vid användningen av BIM genom att skapa en 3D- modell med viss information införd, som presenteras för projektgruppen.

"Det är vi som har det sista ordet" : En studie om CFO:s syn på revisorns roll i samband med nedskrivningsprövningar av goodwill

Problematiken i denna studie är baserad på tolkningsutrymmet i IAS 36 vid nedskrivningsprövningar av goodwill, bedömningar som krävs av CFO och revisor vid dessa nedskrivningsprövningar och CFO:ns syn på revisorns roll i nedskrivningsprocessen. Studien ämnar bidra till en ökad förståelse ur CFO:ns perspektiv kring hur svenska börsnoterade företag resonerar vid nedskrivningsprövningar och eventuella nedskrivningar av goodwill enligt IAS 36, samt hur CFO:n ser på revisorns roll i denna nedskrivningsprocess. Enligt agentteori är revisorns roll att Reducera delar av den informationsasymmetri som råder mellan företagsledning (CFO) och ägare. Alternativa teorier till agentteorin användes i denna studie för att bidra till en utvecklad syn på revisorns roll. En kvalitativ ansats valdes för att studera fenomenet och semistrukturerade intervjuer utfördes.

Kan vi minska köttintaget? : Attityder till matval och påverkande faktorer.

Bakgrund Köttkonsumtionen i Sverige är idag rekordhög. Ur ett folkhälsoperspektiv är det viktigt att minska köttkonsumtionen och med fördel äta mer vegetariskt. Detta för att rött kött och särskilt processat rött kött har visats öka risken att drabbas av olika typer av sjukdomar. Syfte Syftet var att undersöka attityder till köttintag och vegetarisk kost hos vuxna konsumenter samt i vilken utsträckning olika faktorer påverkade matvalet. Metod En webbaserad frekvensenkät användes och deltagarna rekryterades via?facebook.com?.

Ekonomistyrning i SME

I kollektivtrafiken är socialt oacceptabla beteenden vanligt förekommande och många anställda blir utsatta för kränkningar såsom utskällningar, förolämpningar och/eller svordomar (Strandberg et al. 2008). Branschstatistik visar att ungefär hälften av samtliga arbetsskadeanmälningar till Arbetsmiljöverket mellan åren 2005-2007 kunnat kopplas till våld, hot eller rån (Strandberg 2008). Både polis och socialsekreterare har en lägre anmälningar andel än kollektivtrafiken, medan endast yrkesgrupperna kriminalvårdare och väktare har en högre andel.För att ha en möjlighet till att Reducera dessa oacceptabla beteenden är det viktigt att studera kundbeteenden och hitta orsaken till att kunder blir missnöjda. Företag och organisationers kunskap om kundbeteenden är en viktig framgångsfaktor.

Är allergiförskolegården anpassad för barn med allergi eller annan överkänslighet för pollen? : En studie av den gröna miljön på två allergiförskolor.

Allergi är en av de vanligaste kroniska sjukdomarna hos barn i förskoleåldern och pollenallergi är den mest förekommande allergin. Syftet med examensarbetet var att se om den gröna miljön på två utvalda allergiförskolor i Stockholm var anpassad för brukargruppens behov. Beskriva förekomsten av växter på förskolegården som kan ge besvär för barn med allergi eller annan överkänslighet för pollen samt därtill ge förslag på åtgärder i den gröna miljön för att minska risken för växtrelaterade besvär.Slutsatser dragna utifrån empiri och teori visade att förskolegårdarnas gröna miljö inte var fullt anpassad för barn med allergi eller överkänslighet för pollen när det gäller växtlighet, pollenförekomst, utformning och skötsel. Utifrån resultatet kan flera möjliga orsaker till varför förskolegårdarna inte var helt anpassade för brukargruppen skönjas. Det visade på svårigheten att bedriva en verksamhet som i det här fallet en förskola för en speciell målgrupp utan att ha ansvar för planering och skötsel av förskolegårdens miljö.Då det framkom brister i den gröna miljön på förskolegårdarna föreslogs åtgärder för att minska riskerna för besvär orsakade av växtlighet.

DEN CHILENSKA AFFÄRSKULTUREN : Om svenska företags affärsmöjligheter i Chile

Latinamerika är en kontinent i utveckling, som även kallas för en tillväxtregion.  Man har sett en stabil och positiv ekonomisk utveckling i Latinamerika de senaste tio åren, framför allt i Brasilien, Mexico, Colombia, Peru och Chile. Chile utmärker sig inte enbart för sin ekonomi utan också för sin politiska stabilitet. Chile är en av de länderna som genomför nya och stora investeringar, något som främjar utländska investeringar och ger svenska företag möjligheter att exportera eller etablera sig i landet. Exporten kan för många företag vara det första steget i en internationaliseringsprocess. Det kan bidra till en enorm utveckling, samt ett bra tillfälle för att förbättra och öka lönsamheten. Dock finns det flera faktorer, nämligen kulturella skillnader, nya ekonomiska förutsättningar, politiska risker, samt annorlunda lagar och regler, som gör det komplext att ta sig in i den utländska marknaden.

Bonus : Finns det ett samband mellan utbetald bonus och företagets redovisade resultat?

Börsnoterade företag, belägna inom EU, är sedan den 1 januari år 2005 tvingade till att upprätta sina koncernredovisningar i enlighet med normgivaren IASB:s utfärdade regelverk, IAS/IFRS. Grundtanken med det nya regelverket är att kunna skapa en ökad jämförbarhet i redovisningsrapporteringen mellan företag som har sitt säte beläget i olika nationer. På motsvarande sätt finns även målsättningar att stärka konkurrenssituationen hos unionens börsnoterade företag. Uppsatsen syftar till att undersöka tillämpningen av IAS 36 i ett börs-noterat företag. Där standarden IAS 36 behandlar och reglerar nedskrivning av goodwill vid situationer då ett uppkommet nedskrivningsbehov föreligger.

Hur individer med spasticitet upplever behandling med elektrisk stimulering samt hur metoden påverkar rörelseförmåga och funktion : En kvalitativ och kvantitativ studie

Spasticitet är en neuromuskulär försämring som är vanligt förekommande hos personer med en skada i centrala nervsystemet. Tillståndet beror delvis på en avsaknad reflex, reciprok inhibering och leder till en abnormalitet i sträckreflexerna och en överdriven koaktivering. Spasticitet leder till fysiska funktionsnedsättningar med sociala och ekonomiska påföljder. Spasticitet kan behandlas genom sjukgymnastik, farmaka samt elektrisk stimulering. Elektrodress är en behandlingsmetod som använder elektrisk stimulering för att Reducera spasticitet.

Hur och varför skall vi använda miljöberikning för att förebygga och minska stereotypier hos djurparksdjur?

Syftet med det här arbetet är att ge en inblick i hur miljöberikning har utvecklats samt hur det kan påverka stereotypa beteenden hos djur i djurparksmiljöer. Stereotypi är repetitiva beteendemönster som uppkommer av frustration och/eller av funktionsnedsättning i hjärnan. Stereotypa beteenden ses som tydliga tecken på nedsatt välfärd och förekommer i stort sett hos alla djurparksdjur i olika former. De mest förekommande stereotypa beteendena är s.k. "pacing" och oral stereotypi.

<- Föregående sida 26 Nästa sida ->