Sök:

Sökresultat:

398 Uppsatser om Publik självmedvetenhet - Sida 11 av 27

GlÀdje eller ledsamhet : Kan partikeleffekter anvÀndas för att ge intryck av en kÀnsla i en scen?

Kan man i en scen förmedla kÀnslorna ledsamhet eller glÀdje med hjÀlp av partikeleffekter som skapar olika figurer och rörelsemönster? För att undersöka detta skapades 17 olika filmklipp dÀr partiklar i form av cirklar eller trianglar rörde sig enligt fyra olika rörelsemönster med olika intensitet. Filmklippen visades för 27 respondenter som med stöd av frÄgeformulÀr fick svara pÄ vilka kÀnslor filmklippen förmedlade. I det första frÄgeformulÀret fick respondenterna fritt svara vilken kÀnsla de associerade till klippet. I det andra frÄgeformulÀret skulle de istÀllet svara pÄ hur vÀl de tyckte att en specificerad kÀnsla, ledsamhet eller glÀdje, förmedlades.Undersökningen visade att glÀdje bÀst förmedlas med hjÀlp av former som rör sig snabbt vertikalt (röresemönster vertikalt, hög intensitet).

TvÄ medier, ett format: Niklasson synar

TV och Radio Àr tvÄ olika medier med mÄnga skillnader, men ocksÄ mÄnga likheter. De samproduktioner som har gjorts, mellan dessa tvÄ medier, har yttrat sig i antingen stora galor och musikevent, eller i form av tv-dokumenterade radiosÀndningar. I denna rapport har vi önskat ta samarbetet mellan de olika medierna till en ny nivÄ och vi har utvecklat ett Talkshowformat som tillfredsstÀller bÄde en radio- och en TV-publik. Vi har genom en förstudie, med analyser av samsÀndningar och rena radio- och TV-format, kommit fram till en rad nyckelkomponenter som krÀvs för att detta ska fungera. Detta har vi gjort med hjÀlp av kvalitativa publikundersökningar.För att formatet ska fungera krÀvs det att publiken i de bÄda medierna fÄr en sÄ likvÀrdigupplevelse, av innehÄllet, som möjligt.

Likes, tweets och kommentarer: Om tre morgonradioprograms nÀrvaro i sociala medier

Detta examensarbete handlar om hur nÀrvaron pÄ sociala medier ser ut för svenska morgonprogram pÄ radio. Hur mycket interagerar de med sina lyssnare? Studien Àr till för att delvis ge radiokanalerna en medvetenhet om hur de arbetar, men ocksÄ att lÀra att det inte bara Àr att skriva nÄgra inlÀgg ibland utan att det krÀvs en strategi för att vinna hem sina lyssnare. Undersökningen görs genom insamling av data frÄn sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram som dÀrefter jÀmförs i diagram. Med en utgÄngspunkt i Shannon och Weavers kommunikationsmodell som idag har utvecklats till en tvÄvÀgskommunikation tittar författarna nÀrmre pÄ hur morgonprogrammen interagerar med sin publik.

Mellan hot och tillgÄng: om klassiskt pianospel utantill

Att framföra kompositioner ur minne kan innebÀra ett hot eller vara en tillgÄng för elever som spelar klassiskt piano. Syftet med min uppsats Àr att undersöka hur pianopedagoger kan hjÀlpa elever att utveckla deras verktyg för memorering och framförande utantill, och bidra till att spelet ur minne upplevs av elever som en tillgÄng. Svar pÄ denna frÄga söker jag med mitt framtida yrke i Ätanke. Jag har genomfört en enkÀtundersökning bland pianostudenter vid Musikhögskolan i PiteÄ för att fÄ en verklighetsförankrad bakgrund till uppsatsen, samt studerat litteratur skriven av pianopedagoger och verksamma konsertpianister frÄn olika lÀnder. EnkÀtens resultat visar pÄ en klyfta mellan studenternas positiva uppfattning om memorering Ä ena sidan och brister i deras memoreringsverkstad Ä andra sidan, vilket resulterar i att de inte lÀngre memorerar sin repertoar.

LÀsarna och lokaljournalistiken : En publikundersökning om lokaljournalistiken i Stockholms vÀstra förorter

Denna uppsats syftar till att genom en publikundersökning, ta reda pÄ hur Stockholms VÀsterorts invÄnare uppfattar sin lokala nyhetsrapportering i tryckpress. De orter undersökningen utförts i Àr SpÄnga, Tensta, Kista, Rinkeby, Akalla och Hjulsta. De undersökta tidningarna Àr Norra sidan och/eller Mitt i-tidning, undantagsvis SpÄnga, dÀr enbart Mitt i VÀsterort-SpÄnga kommer ut.Vi Äkte ut pÄ fÀltet för att möta lokaltidningarnas publik och utföra semistrukturerade intervjuer. PoÀngen med undersökningen var att de tillfrÄgade skulle ge en helhetsbild av hur de uppfattar sina lokala medier. DÀrför gjordes en utrÀkning med hjÀlp av invÄnarstatistik, dÀr vi kom fram till hur mÄnga mÀn respektive kvinnor i olika Äldersgrupper, som skulle tillfrÄgas.

Förslag pÄ utformning av Tingsryds travbana för att skapa en attraktiv och publikvÀnlig yttre miljö

Detta examensarbete utreder och ger förslag pÄ hur utemiljön kring Tingsrydtravets anlÀggning kan utformas för att bli attraktivare för olika arrangemang sÄvÀl inom hÀstsport som för andra verksamheter.Resultatet av rapporten Àr uppdelat i tvÄ förslag, det första förslaget skall vara realiserbart inom ett till tvÄ Är samt till sÄ lÄg kostnad som möjligt. Det andra förslaget Àr en utopisk framtidsvision utan hÀnsyn till ekonomiska begrÀnsningar.Alla gestaltningsförslag Àr utformade med stark inspiration frÄn smÄlÀndsk natur och byggnadskultur. För att bevara och förstÀrka travanlÀggningens lokala karaktÀr har material och utformning av byggnader etcetera valts för att efterlikna smÄlÀndsk, lantlig bebyggelse frÄn förra sekelskiftet.Genom att förbÀttra anlÀggnings estetiska vÀrden strÀvar Tingsrydtravet efter att förbÀttra besökarnas upplevelse, dra mer publik samt fÄ möjlighet att vara arrangörer för fler evenemang. Med Tingsrydtravet som centrum hade detta pÄ sikt bidragit till en utveckling av landsbygden kring Tingsryd, det sÄ kallade ?HÀstriket?. .

DÄliga nyheter för lokaljournalistiken En kartlÀggning av TV4:s lokala nyhetsinnehÄll innan och efter nedlÀggningen av de lokala redaktionerna

Titel: DÄliga nyheter för lokaljournalistiken. En kartlÀggning av TV4:s lokala nyhetsinnehÄll innan och efter nedlÀggningen av de lokala redaktionerna.Författare: Annamari Alanne, Catharina Björk & Charlotte GuthUppdragsgivare: SVT Uppdrag granskningKurs: Medie- och kommunikationsvetenskap, kandidatuppsats. Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet.Termin: Höstterminen 2014Handledare: Mathias A. FÀrdighSidantal: 50, inklusive bilagorAntal ord: 14847Syfte: Att kartlÀgga det lokala nyhetsinnehÄllet i TV4 före och efter nedlÀggningen av TV4:s lokala redaktionerMetod: Kvantitativ innehÄllsanalysMaterial: Analys av nyhetsinnehÄllet i TV4 VÀrmland och TV4 Nyheterna under november 2013 och TV4 Nyheterna under november 2014Huvudresultat: Efter nedlÀggningen av de lokala redaktionerna har antalet lokala nyhetsinslag ökat i TV4 Nyheterna 2014 jÀmfört med TV4 Nyheterna 2013, men ofta Àr de lokala inslagen riktat mot en nationell publik. Sett utifrÄn det totala utbudet av lokala nyheter 2013 har dock andelen lokala inslag minskat markant.

Musikbranschen underifrÄn : En kvalitativ studie om hur oetablerade artister upplever sin omvÀrld

Under 2000-talet har nya tekniska innovationer bÄde förÀndrat hur musik spelas in,distribueras och konsumeras. DÀrmed har nya möjligheter skapats för Sverigesoetablerade artister, samtidigt som utbudet blivit större och svÄrare att trÀnga igenom.Uppsatsen undersöker vad oetablerade artister har för Äsikter om lÀget idag ochfokuserar kring tre huvudomrÄden; musikutgivning, artistens egen karriÀr samtmusikbranschen i stort. Med djupintervjuer som metod syftar studien till att undersökavilka problem som stÄr i vÀgen för en artist som försöker etablera sig och nÄ ut med sinmusik till en större publik. Studien har visat pÄ att artister nuförtiden mycket enkelt kanspela in och ge ut sin musik vilket skapat en direkt lÀnk till allmÀnheten. Det Àr dockmycket svÄrt att fÄ den uppmÀrksammad, varför branschkontakter fortfarande vÀrderashögt i artisters ögon.

Gamla filmer görs nya : En studie om hur institutioner gör gamlaoffentliga och privata filmer tillgÀngliga för en publik

Gamla filmer Àr ju kulturhistoria i visuell form och som pÄ nÄgot sÀtt mÄste bevaras, förvaras rÀtt för att kunna utnyttjas i framtiden som historieinformerande media och till forskning.Syftet med denna uppsats var att fÄ en bÀttre uppfattning om i vilken utstrÀckning gamla filmer tillgÀngliggörs vid lÀnsmuseer och institutioner i Sverige.DÀrmed ocksÄ undersöka hur man hanterar, bevarar och eventuellt efterbearbetar dessa gamla offentliga och privata filmer och hur respektive presentationsstrategier ser ut.För att fÄ ett svar pÄ dessa frÄgor, utfördes en enkÀtundersökning dÀr lÀmpliga enkÀtfrÄgor skickades till lÀnsmuseichefer, bild samt filmansvariga pÄ 26 olika museer och institutioner.Resultatet blev kortfattat att nÄgra fÄ museer har ingen hantering överhuvudtaget av gamla filmer. En större andel har en mycket liten hantering och efterbearbetning. I mÄnga fall lÀmnar man efterbearbetningen till nÄgon utomstÄende eller accepterar de DVD-kopior man fÄr frÄn Filmarkivet i GrÀngesberg. Detta Àr helt beroende av vilka ekonomiska resurser man har.FÄ gör ett komplett arbete med förvaring, digitalisering och efterbearbetning, frÄn gamla filmer, till genomarbetad DVD.Museerna har sedan en hel del varianter, pÄ hur de tillgÀngliggör sitt material.UpphovsrÀtten kan mÄnga gÄnger begrÀnsa tillgÀngligheten pÄ ett existerande filmmaterial..

Lokala nyheter: trist, trÄkigt och alldeles, alldeles underbart : En kvalitativ studie om lokala nyhetsmedier och unga i ett digitalt medielandskap

Huvudresultat: Resultatet visar att det huvudsakliga skÀlet för informanterna att ta del av nyheter Àr för att fÄ direkta upplysningar om omvÀrlden samt att stilla nyfikenhet och allmÀnt intresse. Det visar sig ocksÄ att nÀtet Àr den frÀmsta kanalen för att ta del av nyheter. Nyhetsmedier Àr dock bara ett sÀtt för unga att hÄlla sig informerade om sin omvÀrld, de anvÀnder ocksÄ personliga nÀtverk för detta, bÄde Facebook och genom att prata med kompisar och familj. Lokala nyheter anses av vissa vara intressanta, hos andra saknas intresset helt. IgenkÀnning en gemensam nÀmnare för vad som vÀcker kÀnslor och intresse hos informanterna gÀllande nyheter, Àven nyheter med dramatisk eller underhÄllande prÀgel intresserar.

Effekten av förÀndrade kreditbetyg : En studie pÄ den svenska aktiemarknaden

Bakgrund: Det primÀra syftet med ett kreditbetyg Àr att tillhandahÄlla information till kreditgivare och investerare angÄende ett företags ÄterbetalningsförmÄga. Kreditbetyget baseras bÄde pÄ publik och privat information och bör dÀrför vid publicering pÄverka priserna pÄ bÄde kreditmarknaden samt aktiemarknaden under förutsÀttning att dessa Àr semieffektiva marknader.Syfte: Syftet Àr att studera hur aktiekurserna för samtliga företag pÄ Stockholmsbörsen, som erhÄller kreditbetyg frÄn S&P, pÄverkas vid en förÀndring av företagets kreditbetyg samt outlook.Genomförande: Uppsatsens syfte besvaras genom att undersöka aktieavkastningen i samband med publiceringen av ett förÀndrat kreditbetyg. Vi har anvÀnt oss utav en event study för att isolera och testa eventuell abnorm avkastning.Slutsatser: Av de totala antal tester som vi har utfört finner vi att endast en brÄkdel av dessa Àr signifikanta pÄ 10 % eller lÀgre. För att med sÀkerhet faststÀlla att ett förÀndrat kreditbetyg pÄverkar aktieavkastning hade en signifikant abnorm avkastning pÄ 1 % nivÄ önskats för en majoritet av testerna. SÄledes finner vi inte nÄgra starka bevis för att en förÀndring av kreditbetyg pÄverkar aktiekurser pÄ den svenska marknaden.

Att o?vertyga en jury och fa?nga en publik : skriftlig reflektion inom sja?lvsta?ndigt, konstna?rligt arbete

Det ha?r arbetet handlar om hur jag utvecklar mitt oboespel och min musikaliska fo?rsta?else fo?r tva? stycken: Mozarts oboekonsert (sats 1 och 2) och Strauss oboekonsert (sats 1). Anledningen till att jag har valt just dessa stycken a?r att de vanligtvis a?r obligatoriska pa? provspelningar. Eftersom jag ga?rna vill ha ett orkesterjobb ma?ste jag fo?rst vinna en provspelning.

BerÀttare, rÄttfÄngare och deras praktiska kunskap

I den hĂ€r essĂ€n söker jag svar pĂ„ följande frĂ„gor: Vad gör egentligen en berĂ€ttare? NĂ€rmare bestĂ€mt: vad utmĂ€rker professionellt, muntligt berĂ€ttande jĂ€mfört med det publika berĂ€ttande som författare och skĂ„despelare Ă€gnar sig Ă„t? Vad Ă€r det som just en muntlig berĂ€ttare kan?Jag anvĂ€nder forskning som studerat förutsĂ€ttningarna för dessa yrken ? sĂ€rskilt hur berĂ€ttelser konstrueras och berĂ€ttande gĂ„r till ? och tillĂ€mpar studierna pĂ„ ett konkret fall: mina egna erfarenheter av att förbereda och framföra sĂ€gnen om RĂ„ttfĂ„ngaren frĂ„n Hameln vid Ljungby berĂ€ttarfestival 2012. Det jag dĂ„ gjorde och hur jag sĂ„g pĂ„ det efterĂ„t, jĂ€mförs med fiktiva berĂ€ttares verksamhet i Mario Vargas Llosas roman El Hablador och Ursula K. Le Guins The Telling.Jag prövar bilden av en rĂ„ttfĂ„ngare som metafor för en muntlig berĂ€ttare och kommer till slutsatsen att berĂ€ttaren kan vara lika fĂ€ngslande och lika förledande. Även skĂ„despelare och romanförfattare kan fĂ€ngsla sin publik, men inte luras sĂ„ som en berĂ€ttare kan.

Let's Be Friends: En fallstudie om interaktion och deltagande pÄ Rooster Teeth Productions webbplats

I denna uppsats stÀlls begreppen interaktivitet och deltagande mot en modern webbplats med fokus pÄ underhÄllning och populÀrkultur. Uppsatsen syftar till att svara pÄ vilken form av interaktivitet som gÄr att finna pÄ webbplatsen och hur webbplatsens producenter uppmanar till deltagande genom sitt sprÄk. I fokus Àr Rooster Teeth Productions webbplats dÀr alla derasproduktioner gÄr att finna. Uppsatsen bygger pÄ forskning om interaktivitet pÄ internet och kopplas till deltagarkultur, fankultur och community. Uppsatsen Àr en fallstudie pÄ hur nyare internetbaserade produktionsbolag som Rooster Teeth jobbar för att möta sin publik och anvÀndarskara.

Vad Àr det man kan nÀr man sjunger ett A? : NÄgra gymnasiesÄnglÀrares reflektioner kring bedömning

Syftet med detta sjÀlvstÀndiga arbete var att undersöka hur fyra sÄnglÀrare frÄn tre olika gymnasieskolors estetiska program, inriktning musik, resonerar kring bedömning i kursen SÄng 2. Vidare önskade jag ta reda pÄ om de olika lÀrarna har överensstÀmmande uppfattningar om vad som Àr viktigt att lÀra sig i det centrala innehÄllet i kursen och om de anvÀnder sig av liknande pedagogiska aktiviteter för lÀrande. Jag ville ocksÄ undersöka om de har ett gemensamt sÄnglÀrarsprÄk, i termer och begrepp, dÄ de talar om bedömning och musikaliska prestationer. Den teoretiska ansatsen utgick frÄn John Deweys utbildningsfilosofiska idéer och som metod anvÀndes en halvstrukturerad fokusgruppsintervju. I studiens resultat framkom att gymnasiesÄnglÀrarna önskar tydliggöra innebörden i kunskapskraven tillsammans med bÄde kollegor och elever och dÀrmed utveckla ett gemensamt professionellt sprÄk för termer i sÄngundervisning, samt sÀkerstÀlla likvÀrdig bedömning.

<- FöregÄende sida 11 NÀsta sida ->