Sök:

Sökresultat:

426 Uppsatser om Projektering av solceller - Sida 5 av 29

Broprojektering med 3D-cadverktyget Revit Structure

Det är allt vanligare med 3D-projektering inom byggbranschen för att förbättra och effektivisera bland annat kollisionskontroll, ritningsframställning och mängdberäkningar. 3D-modellering har kommit långt i utvecklingen när det gäller husbyggnad men för mark & anläggningskonstruktion har utvecklingen varit begränsad. Jämfört med traditionella, tvådimensionella CAD-modeller är en tredimensionell CAD-modell uppbyggd på ett annorlunda sätt med objekt istället för ? linjer och streck?. Idag finns det många olika programvaror som erbjuder möjligheten att genomföra 3D-projektering.

Passivhus : Särkostnader vid produktion

En av orsakerna till att det inte byggs fler passivhus i Sverige är de ökade kostnaderna. I detta examensarbete genomförs en grundlig jämförelse mellan fyra olika passivhusprojekt och konventionella projekt. Jämförelsen görs kring de olika processerna i projektet: projektering, byggande och förvaltning. Den största vikten är lagd kring byggandet där byggnadsdelarna, grund, vägg och tak, jämförs med konventionellt byggande, för att få fram särkostnader för passivhus. Denna information ska förhoppningsvis underlätta för beställaren.I den teorietiska bakgrunden ges en grundläggande presentation av litteraturstudierna om passivhus, dess historia, krav, kostnader, m.m.

Solenergi : är det ekonomiskt lönsamt för det enskilda lantbruksföretaget att investera i solenergi?

Samhället är idag mycket beroende av energi. En stor del av energiproduktionen sker idag med hjälp av fossila bränslen, som har en stor påverkan på växthuseffekten. Enligt Sveriges riksdags miljömål ska klimatutsläppen minskas med 40 % till år 2020. Ett led i att lyckas med den minskningen är att öka produktionen av förnyelsebar energi. Solenergi är en förnyelsebar energiproduktion som kan bidra till minskad miljöpåverkan. Syftet med studien är att på en grundläggande nivå ta fram en kalkylmall som kan underlätta beslutsprocessen för lantbruksföretag i olika delar av landet vid investering i solenergi.


Analys av avvikelser vid ROT-projekt

Projektering vid renoveringsprojekt ser ofta väldigt olika ut och skiljer sig från projekteringen vid nyproduktion. Det är därför svårt att ta fram en mall eller standard för hur produktionen ska genomföras och avvikelser kan lätt uppstå.  Avvikelser som uppstår inom renoveringsprojekt kan visa sig vara väldigt tidskrävande eller i värsta fall leda till stopp inom produktionen och det ställs stora krav på projektörerna som måste ha goda kunskaper inom området. Inom ramen för examensarbetet ingår att identifiera och analysera hur kritiska avvikelser inom renoveringsprojekt uppstår samt hur man ska göra för att hantera detta under ett tidigt skede av renoveringen. Som referensobjekt under examensarbetet används renoveringen av bostadsrättföreningen Kurortsparken i Nynäshamn. Rapporten kommer att analysera de avvikelser som uppstått under produktionen samt ge förslag för hur man kunde ha hanterat projektet och de avvikelser som uppstod annorlunda. .

Building Information Model: Erfarenheter från tillämpning av VDC under projektering

I samband med att datorstödda ritningsprogram introducerades i byggbranschen, effektiviserades utformningen av ritningar. Tekniken innebar att tidigare metoder med att rita för hand delvis bibehölls, fastän ritningarna utfördes på datorn. De senaste åren har byggbranschen påbörjat en ny förändring avseende framställning av handlingar, med användning av Building Information Modell (BIM). Med denna metod skapas en modell i 3D över byggnaden och dess omgivning. Modellen snittas i planer och sektioner, vilka utgör traditionella ritningar i 2D.

Projektering av tvättanläggning för laddfordon i Kirunavaara, nivå 740: en praktisk tillämpning av PQM som verktyg

Examensarbetet handlar om tillämpning av PQM-metoden i ett verkligt projekt. PQM betyder ?Project Quality Management? och är ett sätt att kvalitetssäkra en projektprocess. Syftet med projektet är att praktiskt tillämpa PQM-metoden vid projektering av en tvättanläggning, för laddfordon i Kirunavaaragruvan. Målet är att ta fram ett förfrågningsunderlag med hjälp av PQM.

Kartläggning av BIM i infrastrukturprojekt : Risker och projektering

Begreppet BIM (Byggnadsinformationsmodellering) har kommit långt inom husbyggnadssektorn och installationsbranschen medan anläggningsbranschen har legat efter i utvecklingen. Idag är anläggningsbranschen i stort behov av effektivisering och erfarenhet inom området BIM. Bristfällig kompetens och dålig information utgör några risker som behöver lösas för att få fart på utvecklingen.Detta examensarbete är utfört åt Trafikverket i Stockholm och genomfördes som en intervjustudie med totalt 12 olika ansvariga från både interna och externa företag. Varje person som intervjuades hade en koppling till de anläggningsprojekt vi fått som uppgift att kartlägga. Syftet med examensarbetet är att kartlägga vilka BIM-relaterade arbetsmetoder som redan används inom Trafikverket och hur de tillämpas med avseende på risker och projektering.

Projektledning i teori och praktik : att kartlägga och effektivisera flödet inom projektering av höga bostadshus i trä

Industriellt byggande i trä och projektledningsmetoder hänger ihop. För att visa på vilket sätt de har ett samband har kunskaper om projektledning och byggteknik applicerats på företaget Martinsons sätt att projektera höga bostadshus i trä. Syftet med examensarbetet är att upprätta ett förslag till en hållbar projektmodell för projekteringsprocessen gällandes höga bostadshus i trä. Genom strukturering och standardisering av projektflödet i ett bostadsprojekt kan detta i framtiden gynna byggandet av höga bostadshus i trä både i Sverige och internationellt. Resultatet visar en flödesstruktur över ett bostadsprojekt, en manual till projektledaren samt en analys över beslutsunderlaget med rekommendationer på åtgärder för att uppnå en effektivare process utifrån både traditionell-och agil projektledningsmetodik.

En modern projekteringsprocess : Utveckling av en effektiv arbetsmetod för konstruktörer vid projektering med BIM-verktyg

Utvecklingen av BIM har senaste åren tagit fart och många länder, inklusive Sverige har bland annat påbörjat en process mot gemensam struktur inom byggsektorn genom att standardisera informationshantering och processer (Nilsson, 2013). Denna utveckling innebär nya möjligheter för aktörerna i byggprocessen men också problematik då denna intensiva IT-utveckling möter en till synes konservativ bransch (Statskontoret, 2009:6). Syftet med föreliggande examensarbete är att utforma en moderniserad arbetsmetod för konstruktören som integrerar dennes BIM-verktyg i projekteringsprocessen. En förståelse för hur konstruktörens arbete ser ut idag skall utrönas, samt vilka möjligheter och svårigheter som denna aktör upplever.Det som framkom i studien var att trots den intensiva utvecklingen av BIM som varit de senaste åren tillämpas fortfarande traditionella processer, då förståelse för en mer omfattande inledande arbetsinsats ännu inte riktigt finns. Ökade krav ställs också på konstruktörens byggtekniska kompetens då det är svårare att ?fuska? i objektbaserade modeller.

Lantbrukares möjlighet till en investering i solceller

When the costs for a company increase it is normal to look for alternatives to lower thesecosts. One of the expenditure that farmers have is energy costs. The price for the energy mayvary because of the free market. To look at the possibilities for a farmer to invest in sunpower, to make the company less sensitive for the changes on the electrical market, isinteresting. The biggest part of the electricity that is produced in Sweden comes from a fewcompanies on the market.

BIM-PROJEKTERING FÖRFÖRBÄTTRAD LOGISTIK

The construction industry depends on functioning logistics; if the logistics isn?tworking the construction site will risk to be interrupted due to material shortages orproblems with deliveries. Despite this, the construction industry is battling logisticproblems daily. This problem is very time consuming and costly for the companies.These theses are written for Peab Bostadsproduktion and investigate if it is possibleto focus on logistics earlier in the building planning process to reduce the problemsthat occur. Peab has partnerships with three companies that could be helpful for themin the work of reducing logistic problems.

Projektering av vindkraftspark i Juddhult, Småland

The aim with this study was to collect fundamental information, and to plan, a windpower farm in Juddhult , Småland in southern Sweden. The goal is to collect the bestavailable projecting planning support. The pieces of this projecting planning supportthat will be presented is; Environmental Consequence Description (MKB), productioncalculations, comparisons between different plant types, economic calculations, evaluatethe economy and give some farm design suggestions. The imagined wind farm will belocated in forest environment and which may cause a number of new problems. Specialinterest that will be affected, where special consideration because of the forestenvironmental is requested is, hunting, wetlands, ancient monuments and windturbulence.

Planeringsstudie för projektering av regionala cykelvägar

Många kommuner i Sverige har höga ambitioner att antal cyklister ska öka i just deras kommun. Men faktum är att bara två kommuner i hela Sverige, Linköping och Malmö, har lyckats tagit fram en cykelplan som har blivit godkänd av Trafikverket. En av många kommuner som blivit underkända är Södertälje. Att cykelvägar mellan kommuner inte byggs beror i stor del på den bristande finansieringen, både inom kommunen och från Trafikverket. Men också av att kommunens eget planeringsunderlag för regionala cykelvägar är bristfälligt.Syftet med examensarbetet är att utifrån ett arbetspendlingsperspektiv ge underlag för planering av Södertäljes regionala cykelvägar och utgör ett exempel på metod som kan tillämpas vid projektering av cykelvägar över kommungränser.

Kommunikation inom projektering. Hur påverkar visuell planering och projektkontor?

This report aims to provide an insight into the particle physics of today, and into the research that goes on within the field. The focus is partly on the recent discovery of the Higgs boson, and partly on how software can be used to simulate processes in particle accelerators. Basic concepts of particle physics and the search for the Higgs boson are discussed, and experimental results, including those from the Large Hadron Collider, are compared with simulations made in MadGraph 5. Furthermore, simple new models of particle physics are created in FeynRules, in order to make simulations based on the models. To support the presentations of these aspects, some of the underlying theory is built from the ground up.

<- Föregående sida 5 Nästa sida ->