Sök:

Sökresultat:

92 Uppsatser om Planeringsverktyg - Sida 2 av 7

Dokumentation för programförändring Carta

Carta är ett datasystem som är skapat av SMS Meer, Tyskland och som används av Rörverk 6 på Ovako i Hofors vid rörtillverknings processen. Systemet är placerat i ett Reducerverk, som man använder till processreglering, för processtyrning av Streckreducerverket, och som processadministration med en Central database för att sköta kommunikation mellan olika datasystem anknutna till Rörverk 6, och som Planeringsverktyg för att få fram samtliga data för rörtillverknings processen..

Dokumentation för programförändring Carta

Carta är ett datasystem som är skapat av SMS Meer, Tyskland och som används av Rörverk 6 på Ovako i Hofors vid rörtillverknings processen. Systemet är placerat i ett Reducerverk, som man använder till processreglering, för processtyrning av Streckreducerverket, och som processadministration med en Central database för att sköta kommunikation mellan olika datasystem anknutna till Rörverk 6, och som Planeringsverktyg för att få fram samtliga data för rörtillverknings processen..

Förvaltning av kommunägda skogar i Uppsala län

Detta är en intervjustudie om skoglig förvaltning inom Uppsala läns kommuner med fokus på planering, skötsel, kompetens, upphandling och uppföljning. Studien visar att det saknas bra Planeringsverktyg och de som finns används generellt passivt, skötseln i den tätortsnära skogen är anpassad, den formella skogliga kompetensen är låg, upphandling sker som ramavtal och direkt-upphandling samt utlämnad entreprenad följs upp i någon form..

Grönytefaktorn och biologisk mångfald : en anpassning för Rosendalsfältet

Att planera för ett hållbart samhälle blir allt viktigare och att som landskapsarkitekt känna till olika verktyg som stödjer ett sådant planeringsarbete är därför relevant. Grönytefaktor är ett Planeringsverktyg som används vid utformning av gårdsmiljön i Stockholm stads nya miljöstadsdel Norra Djurgårdsstaden där den anpassats till att stödja omgivande naturvärden. Syftet med uppsatsen är att undersöka verktyget och presentera en anpassning för Rosendalsfältet i Uppsala. För att få ökad förståelse för hur Grönytefaktorn är uppbyggd och hur verktyget kan platsanpassas undersöks Stockholms stads version Norra Djurgårdsstaden Grönytefaktor Hjorthagen. Här beskrivs en platsanpassad version av verktyget.

Gröna planeringsverktyg : en komparativ studie av Grönytefaktorn och BREEAM utifrån ett svenskt landskapsarkitekturperspektiv

En mer miljömedveten och energismart byggbransch behövs för säkerställandet av hållbara städer både idag och för kommande generationer. Därför introducerar fler och fler exploatörer miljöklassificeringssystem, även kallade miljöcertifieringssystem, som arbetsmetod. Miljöklassning innebär en bedömning av den miljöpåverkan som byggnation av en ny fastighet medför. Oklart är hur och om dessa system är tillämpningsbara från ett landskapsarkitekturperspektiv och i följande arbete ämnar jag att besvara följande frågeställning: Vad skiljer de allt mer frekvent använda miljöcertifieringssystemen BREEAM och Grönytefaktorn ur ett svenskt landskapsarkitekturperspektiv? Två av de största systemen på den svenska marknaden, BREEAM Europe Commercial och Grönytefaktorn, analyseras och jämförs med stöd i två aktuella exploateringsområden: Masthusen och Norra Djurgårdsstaden.

Från parkkaraktär till miljökaraktär : parkkaraktärerna som inventeringsunderlag för hela landskapet

Parkkaraktärerna härstammar från forskning kring människors preferenser i parker. I dagläget utvecklas karaktärerna mot att fungera som inventeringsunderlag för hela landskapet, som ett mått på rekreativa värden. I samband med detta döptes karaktärerna om till miljökaraktärer. Svårigheter finns med att omsätta karaktärerna till ett konkret Planeringsverktyg, eftersom de bygger på människors subjektiva värderingar. Detta examensarbete grundar sig på en regional inventering av fyra utav de åtta karaktärerna.

Om hållbar stadsplanering i Sverige

Hållbar utveckling är ett begrepp som hörs överallt idag. Men vad betyder det och vad är en hållbar stad? Som blivande landskapsarkitekt har jag blivit intresserad av vad jag kan göra i framtiden för att främja en hållbar stadsutveckling. Syftet med uppsatsen är således att öka min förståelse för hur planerare kan främja utvecklandet av en hållbar stad samt att andra inom samma yrkesområde skall kunna ta del av mina insikter. Jag har i denna uppsats fördjupat mig i hur svenska städer idag arbetar med hållbara lösningar med litteraturstudie som främsta metod. Inledningsvis i uppsatsen, tas grundläggande mål, riktlinjer och regler upp för att ge en grund till följande redogörelser.

Lean produktionsplanering i ett tillverkande läkemedelsföretag

Detta examensarbete har utförts på det Uppsalabaserade läkemedelsföretaget Kemwell AB, tillsammans med Leankonsultbyrån Valcon AB. Syftet med arbetet var att förbättra Kemwells produktionsplanering utifrån produktionsfilosofin Lean, med målet att skapa förutsättningar  för  sänkta  tillverkningskostnader  och  kortare ledtider. Inledningsvis gjordes en studie av relevant litteratur inom Lean. För att få en tydlig bild av den befintliga produktionsplaneringen genomfördes omfattande studiebesök och intervjuer med de anställda. Därefter analyserades resultaten av dessa, och lämpliga lösningsförslag på de problem vi identifierat togs fram.

SiteLink 3D kopplat till Dynaroad

Denna rapport behandlar Topcons SiteLink 3D system som är utvecklat för att kunna länka samman kontor och maskin med varandra. Den handlar även om Dynaroad som är ett Planeringsverktyg anpassad för anläggningsverksamheter. Rapporten tar upp förutsättningar och komponenter som man behöver för att kunna köra maskinstyrning samt dessa system.Huvudämnet är sedan vad som händer när man kopplar ihop systemen, SiteLink 3D och Dynaroad, till ett och låter de samarbeta. Vilka funktioner som finns att tillhandahålla och vilka fördelar har man som entreprenör genom att införskaffa systemet.I denna rapport kommer maskinstyrning och maskinguidning båda benämnas maskinstyrning.Alla bilder i rapporten är godkände att användas av rörande företag. Bilderna i rapporten finns även i större format under fliken bilagor..

Kartografisk kommunikation med hjälp av en 3D-modell : 3D-verktyg för kommunal planering

I det här arbetet behandlas användningen av 3D som Planeringsverktyg för kommunal planering och vägprojektering. Projektet går ut på att utveckla en 3D-modell över ett område i Kalmar med teorier inom informationsdesign och kommunikation med kartor. Huvudsyftet är att undersöka hur en stadsmiljö i 3D kan utvecklas för att bli ett hjälpmedel i planeringsprocessen och dialogen med Kalmars befolkning och press.Med stöd i teorier och en kvalitativ undersökning genom ett användartest undersöks problemformuleringen: Hur kan man utveckla en tredimensionell miljö i syfte att underlätta planeringen av nybyggnationer på områden Norra Kvarnholmen och Malmfjärden med utgångspunkt från teorier kring kommunikationsprocesser och kommunikation via kartor? Hur kan de huvudanvändare som skapar objekt i sagda miljö placera in valda byggnader och trafiklösningar?Resultatet och slutsatsen av undersökningen visar att bilder och filmsekvenser ifrån en 3D-modell är ett värdefullt verktyg i planeringssammanhang och i syftet att föra en dialog med dess målgrupp..

Utformning av Lagerstyrningsstrategier och Planeringsverktyg för Inköp : En studie på Saab Support & Services

Reservdelsinköparna på avdelningen Support & Services på Saab är utspridda på sex orter i Sverige med skilda verksamheter och affärer. Dessa skillnader påverkar de logistiska beslut som tas och ökar svårigheten att använda en gemensam lagerstyrningsstrategi. I Tannefors, vilket är den ort som har tydligast uttalad lagerstyrningsstrategi, grundar sig de största lagerstyrningsproblemen i att systemstödet som används vid den dagliga planeringen inte är användarvänligt. På de mindre orterna där Saabs inköpsverksamhet inte bedrivits lika länge består problemen till stor del av att en uttalad lagerstyrningsstrategi saknas vilket leder till brister i planering, ett kortsiktigt tankesätt och brådskande expressbeställningar. För att möta dessa utmaningar har denna studie utformat en gemensam lagerstyrningsstrategi för de två största inköpsorterna, Tannefors och Nyköping, vilka kan ligga till grund för att kunna utöka strategin till alla Support & Services inköpsorter.Lagerstyrningsstrategin utformades genom att först genomföra en dubbel ABC-klassificering av alla artiklar och sedan gruppera ihop de klasser som kan styras likartat samt bestämma en önskad servicenivå för respektive grupp.

Att planera för ett hållbart transportmedel : en studie av dokumentet Cycle Policy 2002-2012 som en del av planeringsprocessen bakom Köpenhamns cykelvägnät

Köpenhamns cykelvägnät har anor så långt som 100 år tillbaka i tiden och på 1980-talet genomförde stadens cyklister stora demonstrationer för att få politikers och planerares uppmärksamhet, som man ansåg hade förlorat fokus på cykeln i planeringen (Jensen, muntligen, 2011-05-02). I detta arbete presenteras siffror som visar att det idag är fler än en tredjedel av Köpenhamns invånare som cyklar till och från sitt dagliga arbete. Köpenhamns kommun vill öka det antalet och målet idag är att bli världens bästa cykelstad år 2015 (Köpenhamns kommun 2007). För snart tio år sedan upprättade man på Köpenhamns kommun ett dokument, Cycle Policy 2002-2012, innehållandes mål för att förbättra förhållanden för stadens cyklister till år 2012. Detta dokument har studerats närmre i denna uppsats.Som blivande landskapsarkitekt blir jag nyfiken på hur de gått till väga.

UTVECKLING AV WEBBASERAT PLANERINGSVERKTYG

Detta examensarbete, med inriktning mot produktutveckling, vid Högskolan Väst i Trollhättan, behandlar konceptutveckling avseende ett städhjälpmedel för att underlätta städningen under entrémattor för lokalvårdare.Städhjälpmedelet skall vara billigt, användarvänligt samt tåla de belastningar och den miljö anordningen kan antas utsättas för. Det skall uppfylla de krav som ställs av användare, kunder samt andra intressenter.Produktutvecklingsprocessen har omfattat faktainsamling, konceptgenerering och utvärdering, feleffektanalys, kostnadsuppskattning samt detaljkonstruktion av produkten.Det slutgiltiga konceptet 4 hade sådan konstruktion att produkten kunde bäras med för hand eller hängas på städvagnen vid förflyttning. Dess funktion gjorde att den bedöms lätthanterlig och användarvänlig för lokalvårdare.Det valda konceptet har dokumenterats i form av bilder, ritningar och beräkningar. En CAD-ritning används som underlag för prototypframtagning då denna skickas till tillverkare för utvärdering.På grund av möjlig patent ansökan beskrivs inte exakta resultat, men utförliga beskrivningar av tillvägagångssätt och metoder framställs..

Migration av Excelbaserat system till webbsystem : Implementation av ett planeringsverktyg inom telekom

Syftet med examensarbetet är att redogöra för hur ett system baserat påExcel kan migreras till en webb- och databasplattform. Initiativtagare tillarbetet är en avdelning vid Ericsson AB i Linköping. Avdelningen använderExcel till datalagring och presentation av testmiljöbeskrivningar ochönskade migrera detta Excelbaserade system till ett webbaserat dito. Någraav de problem som uppkommer vid migration är: nya säkerhetsrisker; hurdata ska ordnas i databasen för att uppnå sökbarhet och versionshanteringsamt hur presentation av data ska styras.För att svara på dessa frågor har vi utfört en förstudie och enimplementation av systemet Node Network Plan Database (NNP DB),vilket ämnar ersätta det Excelbaserade systemet. Rapporten beskriver hur:säkerhetsrisker har minimerats genom att införa lämpliga skydd; databasenhar designats för att uppnå sökbarhet och versionshantering; presentation avdata kan styras.NNP DB visar sig vara effektivare, ur ett tidsperspektiv, än detExcelbaserade systemet.

Byggproduktionsplanering : En studie av metoder och verktyg

Examensarbetet redogör för byggproduktionsplanering med en fördjupning inom tidsplaneringsmetoder- och verktyg, vilka kan användas som hjälpmedel inom området.  Inom fördjupningen gjordes två praktiska försök och intervjuer genomfördes för att få en verklig bild av hur planeringen fungerar, samt för att få feedback på försöken.  Arbetet resulterade i slutsatsen att olika planeringsmetoder bör användas i olika skeden av byggproduktionsplaneringen, samt att de olika planeringsmetoderna är till olika nytta för de varierande arbetsrollerna i en byggorganisation.  Man kan med fördel använda sig av en kombination av planeringsmetoderna, CPM, LOB och den relativt okända ?Kontinuitetsmetoden? när man planerar och styr sin byggproduktion.

<- Föregående sida 2 Nästa sida ->