Sök:

Sökresultat:

1852 Uppsatser om Musik och hälsa - Sida 4 av 124

John Hellbom, En Pop-Produktion

Titel: John Hellbom, en pop-produktion. En studie, om att lÀra sig en ny musikstil Seminariedatum: 30:e Maj, 2008 Kurs: ME1301, Kandidatarbete i medieteknik Författare: Ludvig Faleij Handledare: Patrik Vörén, Jennie Blomqvist och Jonny Faleij Nyckelord: Musik, musikproduktion, pop-musik Syfte: Jag ville undersöka och upptÀcka en helt ny musikgenre och lÀra mig att producera den. Jag kommer Àven att starta ett eget företag och försöka sÀlja pop-produktionen till ett skivbolag. Resultat: Jag har lÀrt mig att producera pop-musik samt startat min egen firma. Framtida Undersökning: Jag kommer att fortsÀtta att upptÀcka nya musikgenrer för att bredda mina musikaliska kunskaper..

reklam som gÄr hem : att mÀta effekten av reklam

I den hÀr studien har jag undersökt hur förskollÀrare kan anvÀnda musik som ett pedagogiskt verktyg i barnens sprÄkutveckling samt vilka likheter och samband som finns mellan sprÄk och musik. Jag har undersökt fem förskollÀrares erfarenhet och tankar kring detta. I studien har jag intervjuat fem förskollÀrare som arbetar mycket med musik tillsammans med barn. Resultatet visar att musik och sprÄk har mycket gemensamt, bÄda innehÄller bland annat rytm, ton, klang dynamik och uttryck. FörskollÀrare anvÀnder musik, sÄng, rytm, rim och ramsor för att stimulera barnens sprÄkutveckling.

YouTube vid musiklyssning : En förÀndring av YouTube för anvÀndare som nyttjar tjÀnsten till uppspelning av musik

Det Àr vÀldigt populÀrt att spela upp musik pÄ YouTube. För flitigamusikanvÀndare finns en tydlig nackdel vid musikanvÀndning pÄ YouTube, eftersom tjÀnsten ursprungligen Àr skapad för enbart hantering av videoklipp. I denna uppsats har det undersökts hur YouTube kan förbÀttras för anvÀndaresom nyttjar tjÀnsten till uppspelning av musik. Studien grundas pÄ litteraturstudier och en förundersökning gjord pÄ 34 personer, dÀr 97 % anvÀnder YouTube till musiklyssning. Genom att tillÀmpa metoder somanvÀnts för studien har det blivit möjligt att ta reda pÄ vad som vÀrdesÀtts vid organisering och uppspelning av musik.

KöpmÀklare : Bristen pÄ köpmÀklare i Sverige - en förtroendefrÄga?

Bakgrunden till uppsatsen Àr att skribenternas intresse vÀckts dÄ de i lÀrarutbildningen lÀst musik och fÄtt verktyg för att arbeta med musik i andra Àmne. Ett varierat arbetssÀtt fÄngar fler elever Àn om pedagogen hÄller sig till ett och samma arbetssÀtt. Syftet Àr att undersöka pedagogers anvÀndning av musik som ett pedagogiskt hjÀlpmedel i undervisningen i matematik, svenska och engelska i Ärskurserna fyra till sex. Datainsamlingen genomfördes i form av kvalitativa intervjuer med tre pedagoger i Ärskurs fyra till sex. Resultatet visar att pedagogerna ansÄg sig sakna kompetens för att anvÀnda musik för att stödja undervisningen.

Elektroakustisk musik som utforskande metod : reflektioner över idén om akustisk ekologi i musik

Text som utforskar och reflekterar över akustisk ekologi i musik och hur en kompositörs roll inom denna typ av arbete kan se ut..

?Det blir spontant, varken vi eller barnen tÀnker pÄ det.? : En studie om musik, sprÄkutveckling och lÀrande i praktiken och teorin

Efter att jag har mött pedagoger som Àr verksamma inom förskolor som har kÀnt sig obekvÀma under musikstunder ville jag undersöka hur nÄgra förskollÀrare förhÄller sig till musik och varför de tror att en del förskollÀrare gÀrna undviker att anvÀnda sig av musik. Jag fick Àven ett intresse för hur musik anvÀnds pÄ förskolor och vad förskollÀrare anser att barn lÀr sig under musikstunder.Syftet med denna studie Àr att undersöka hur nÄgra förskollÀrare förhÄller sig till musik och om de anvÀnder musik som ett pedagogiskt verktyg för lÀrande i sin verksamhet. Studien genomfördes med kvalitativa enskilda intervjuer. Resultaten frÄn beskriver hur förskollÀrarna sjÀlva förhÄller sig till musik och att de tror att sjÀlvförtroende, sjÀlvkÀnsla och intresse pÄverkar de pedagoger som inte kÀnner sig bekvÀma med att leda musikstunder. Resultaten redogör Àven för att förskollÀrarna anvÀnder musik i sin verksamhet och att barnen lÀrde och utvecklade sig pÄ flera olika omrÄden, bland annat socialt och motoriskt men störst fokus lÄg pÄ sprÄkutveckling..

Musik i förskolan : ett kÀnsligt Àmne

SammanfattningMitt syfte med detta arbete har varit att fÄ svar pÄ hur förskollÀrare och barn ser pÄ musik och sin egen musikalitet och hur pedagogernas förhÄllningssÀtt till musik avspeglar sig i barngruppen. Jag vill Àven undersöka pÄ vilket sÀtt arbetet med musik och kÀnslor kan kombineras. För att fÄ svar pÄ detta genomförde jag intervjuer med sex barn och tre vuxna, alla pÄ samma förskola och avdelning. Jag har Àven genomfört en textanalys av materialet KÀnsloresan, Haglund och Löfberg, (1996).Resultatet visade att mÄnga av barnen tyckte musik var vÀldigt roligt, de sjöng och lyssnade pÄ musik ofta, dock inte pÄ förskolan. En pedagog sÄg sig som musikalisk och tvÄ sÄg sig som mindre musikaliska.

Musik vid Siljans programutbud : En undersökning av kammarmusik och folkmusik i ett musikhistoriskt och kulturpolitiskt perspektiv

Abstract Elisabeth Johansson: Musik vid Siljans programutbud. En undersökning av kammarmusik och folkmusik i ett musikhistoriskt och kulturpolitiskt perspektiv. - Uppsala universitet, Musikvetenskap 1997. C-uppsats 60 p.Uppsatsen handlar om sommarfestivalen Musik vid Siljan. Den beskriver kultursituationen i Sverige nÀr Musik vid Siljan startades 1969 och försöker sÀtta festivalen i ett kulturpolitiskt och musikhistoriskt perspektiv.

GrÀnsdragning : En undersökning av undersökningsplikt och upplysningsplikt vid fastighetsköp

SammanfattningDen hÀr uppsatsen handlar om musik och sprÄkutveckling bland förskolebarn. Mitt syfte med den hÀr uppsatsen Àr att undersöka vilka tankar förskolan har om musikens betydelse för sprÄkutvecklingen, tycker de att det frÀmst genom musiken som barnen lÀr sig sprÄket eller Àr det genom nÄgot helt annat. För att reda pÄ svaren pÄ mina frÄgor har jag valt att göra intervjuer med fem förskolelÀrare pÄ tvÄ förskolor. Alla de intervjuade tyckte att musiken var ett av de frÀmsta sÀtten att lÀra sig sprÄket pÄ i förskolan och nÀstan alla tyckte att det var för lite med musik i förskolan och att musik Àr inte enbart bra för sprÄket utan Àven för faktorer som koordinationen, rytmen, samarbete i grupp. Musik Àr ett roligt sÀtt att lÀra sig sprÄket pÄ, och barnen Àr omedvetna om att det Àr sprÄket de trÀnar nÀr de hÄller pÄ med musik.Nyckelord: förskolan, förskolelÀrare, musik, sprÄkutveckling..

NÀr jag som kyrkomusiker fÄr vÀlja begravningsmusik

Syftet med den hÀr uppsatsen Àr att undersöka hur jag som kyrkomusiker kan tÀnka nÀr jag fritt fÄr vÀlja musik till en begravning. Jag har utgÄtt frÄn tvÄ frÄgestÀllningar: vad som avgör om ett stycke passar pÄ begravning och vad jag som kyrkomusiker kan tÀnka pÄ nÀr jag fritt fÄr vÀlja musiken till en begravning. Jag har arbetat utifrÄn mina egna Äsikter och tankar angÄende begravningsmusik och valt ut fem stycken som jag spelat in och analyserat utifrÄn ett begravningsmusikaliskt perspektiv. Det resultat som jag har kommit fram till Àr att lugn musik; musik som registreras med svaga/mjuka registreringar; musik dÀr solostÀmman kommer ?inifrÄn? musiken och musik som innehÄller nedÄtgÄende motiv passar som begravningsmusik..

Musik i vÄrden

Musik Àr ett viktigt redskap för att frÀmja och bevara hÀlsa. Musiken frÀmjar avslappning och kan förÀndra sinnesstÀmning genom att skapa kÀnslomÀssiga upplevelser hos lyssnaren. Musik kan ocksÄ anvÀndas som avslappning i sjukhusmiljöer exempelvis med lugnande musik som patienten kan vÀlja att lyssna eller inte lyssna pÄ. Det kan ocksÄ skapa ett samband mellan vÄrdgivare och vÄrdtagare att dela en estetisk upplevelse som musik. Det Àr enligt Erikssons teori i förhÄllandet mellan vÄrdgivaren och patiente som vÄrdandet formas dÀr vÄrdtagaren ses som en unik mÀnniska med kropp, sjÀl och ande.

Music in preschool - a qualitative study of teachers use of music in preschool.

Syftet med vÄr studie Àr att synliggöra förskolepedagogers instÀllning till och anvÀndande av musik som ett pedagogiskt redskap i förskolan. För att samla relevanta empiriska data har vi anvÀnt intervju och observation som metoder. Urvalsgruppen bestÄr av 6 pedagoger frÄn tvÄ förskolor. Vi har valt att undersöka en förskola med musikinriktning och en som inte har nÄgon speciell inriktning. I vÄr undersökning har vi kommit fram till intressanta resultat sÄ som att pedagoger har positiv instÀllning till musik och anvÀnder musik i sitt pedagogiska arbete bÄde som mÄl och pedagogiskt medel. I bÄda förskolorna anvÀnder pedagoger musik för att det gynnar barns sprÄkutveckling, sociala och emotionella utveckling.

Vad ska jag göra för att fÄ dig att "gilla" mig? : En uppsats om hur företag skapar och stÀrker relationer genom sociala medier

Studien visar att strategiskt arbete med musik för att bygga varumÀrkeskapital kan anvÀndas pÄ mÄnga olika sÀtt för att stÀrka varumÀrket. Alla organisationer Àr olika och musik kan hjÀlpa varumÀrken att differentiera sig mot konkurrenterna. Att koppla varumÀrket till musik genererar ett starkare varumÀrkeskapital oberoende av hur stark kopplingen Àr till musiken, förutsatt att organisationen Àr medveten om att musik pÄverkar hur varumÀrket uppfattas. Att stegvis förbÀttra och utveckla anvÀndningen av musik i kommunikationen anser vi Àr av vikt dÄ bÄde den egna marknaden och musikindustrin kontinuerligt utvecklas. Att varumÀrket innehar en egen strategisk musikplattform som uppfattas trovÀrdig av marknaden, anser vi Àr det mest effektiva..

John Hellbom, En Pop-Produktion

Titel: John Hellbom, en pop-produktion. En studie, om att lÀra sig en ny musikstil Seminariedatum: 30:e Maj, 2008 Kurs: ME1301, Kandidatarbete i medieteknik Författare: Ludvig Faleij Handledare: Patrik Vörén, Jennie Blomqvist och Jonny Faleij Nyckelord: Musik, musikproduktion, pop-musik Syfte: Jag ville undersöka och upptÀcka en helt ny musikgenre och lÀra mig att producera den. Jag kommer Àven att starta ett eget företag och försöka sÀlja pop-produktionen till ett skivbolag. Resultat: Jag har lÀrt mig att producera pop-musik samt startat min egen firma. Framtida Undersökning: Jag kommer att fortsÀtta att upptÀcka nya musikgenrer för att bredda mina musikaliska kunskaper. .

Musik, sprÄk och lÀrande. Intervjustudie av förskollÀrares syn pÄ musik som metod för sprÄkutveckling

Abstract Lilje, Ramune & Nilsson, Jeanette (2008). Musik, sprÄk och lÀrande. Intervjustudie av förskollÀrares syn pÄ musik som metod för sprÄkutveckling. LÀrarutbildningen: Malmö högskola. Examensarbetet handlar om hur förskollÀrarna pÄ musik- och sprÄkprofilerade förskolor resonerar kring musikens relation till sprÄk. FörskollÀrarnas arbetsplatser ligger pÄ tre mindre orter utanför Malmö. Syftet med examensarbetet Àr att belysa hur förskollÀrarna resonerar kring musik samt vilken betydelse musiken har för barns sprÄkutveckling.

<- FöregÄende sida 4 NÀsta sida ->