Sök:

Sökresultat:

3567 Uppsatser om Lpfö 98 reviderad 2010 - Sida 2 av 238

Surfplattan i förskolan : En studie av pedagogers attityder

As background for this study stands the debate and discussion in the society around the tablet as a pedagogical tool in preschool. The purpose of this study is to obtain and analyze 69 preschool teachers? opinions about the tablet?s introduction and use in preschool. The study also investigates the preschool teachers? opinions about their mission for multimedia and technology in the preschool curriculum, Lpfö 98, reviderad 2010.

Minabibliotek.se : en utvÀrdering av dess visioner och mÄl

Mitt syfte med detta examensarbete var att ta reda pÄ vilka pedagogiska krav som stÀlls i och med den under Äret 2010 reviderade lÀroplanen för förskolan. Jag ville ocksÄ ge en historisk tillbakablick pÄ förskolans föregÄende styrdokument. Min huvudsakliga metod för att genomföra detta arbete har varit att genom textanalys jÀmföra den gÀllande lÀroplanen för förskolan, Lpfö 98, med den reviderade upplagan av Lpfö 98 (Lpfö 98 reviderad 2010). Jag har fokuserat pÄ de förÀndringar i den reviderade lÀroplanen som förvÀntas ge pedagogiska konsekvenser, samt berör förskollÀrares uttryckliga ansvar. Min undersökning visade att de pedagogiska mÄlen i förskolan var mer detaljerade och delvis omformulerade i den reviderade lÀroplanen.

REVISIONENS (O)BETYDELSE VID KREDITGIVNING TILL MINDRE FÖRETAG : En studie ur bankernas perspektiv

Bakgrund: 1 november 2010 avskaffades revisionsplikten för mindre företag i Sverige. Avskaffandet i Danmark och Storbritannien medförde problem för mindre företag att bli beviljade krediter hos bankerna. DÀrmed Àr det intressant att studera hur avskaffandet har pÄverkat kreditbedömningen av mindre företag i Sverige.Syfte: Syftet med studien Àr att studera vilka faktorer som har betydelse vid kreditgivning till mindre företag. Fokus ligger pÄ hur tillförlitlig smÄ respektive stora banker anser att en icke reviderad Ärsredovisning Àr jÀmfört med en reviderad Ärsredovisning eller om andra faktorer anses viktigare. Studien ska dÀrmed underlÀtta för mindre företag som stÄr inför beslutet att vÀlja revision eller inte.Metod: Studien Àr genomförd ur en kvalitativ ansats dÀr empirin samlats in genom semi-strukturerade besöksintervjuer.

Teknikens pÄverkan pÄ taktiken : en teoriprövande fallstudie

Uppsatsens syfte Àr att granska en generell teori som har sin grund i teknikutvecklingens pÄverkan av taktikutveckling. En fallstudie hÀmtad frÄn flygvapnet kommer som följd att pröva teorin. Fallstudien baserar sig pÄ införandet av JA37 Viggen, med en jÀmförelse frÄn dess föregÄngare J35F Draken.Studiens resultat visar hur teoribildningen genomgÄtt prövningar för att slutligen leda fram till en verifiering och omarbetning av de tre faktorer som beskriver teorin. Den inledande faktorn, som skildrar hur ett större tekniskt system krÀvs för taktikutveckling, stÀrktes. Den andra faktorn som beskriver att ett planerat taktiskt ramverk behövs för taktikutveckling, försvagades.

Slopandet av revisionsplikten, ur ett bankperspektiv

Sverige Àr ett av de fÄ EU-lÀnder som inte avskaffat revisionsplikten hos mindre aktiebolag. Svenska regeringen har tillsatt en utredning som föreslagit ett slopande av revisionsplikten som ska gÀlla frÄn 1 juli, 2010 i Sverige. GÄr förslaget igenom innebÀr det en stor förÀndring pÄ kort tid. Utredningens förslag Àr att revision skall omfatta aktiebolag med en nettoomsÀttning pÄ 83 miljoner SEK, en balansomslutning pÄ 41,5 miljoner SEK, 50 anstÀllda och som uppfyller minst tvÄ av dessa krav. GrÀnsen Àr betydligt högre satt Àn den som förekommit i tidigare debatter.Den problemformulering vi utgÄr ifrÄn Àr, vilken instÀllning bankerna har till revision och hur bankerna tror slopandet av revisionsplikten för smÄ aktiebolag kommer pÄverka kreditgivningen?Syftet Àr att undersöka de eventuella problem och förÀndringar vilka kan uppstÄ vid kreditgivningsprocessen.

Revisorns betydelse vid kreditbedömningen av mindre aktiebolag

Bakgrund: Drygt ett och ett halvt Är har gÄtt sedan revisionspliktens avskaffande genomfördes och det har förts en del diskussioner om hur viktig revisorns roll Àr. Halling (2007) menar att bankerna anvÀnder den reviderade Ärsredovisningen som en noggrannare granskning och har företaget valt bort revisor kan kreditbeslutet pÄverkas. Detta beror pÄ att redovisningsinformationen kan hjÀlpa bankerna att förutse en del risker som kan ligga till grund för beslutsfattandet (Svensson, 2003). Tidigare forskare menar pÄ att en reviderad Ärsredovisning Àr viktig och om förtaget inte vÀljer att ha revisor sÄ kommer bankerna vara mer försiktiga nÀr de beviljar en kredit. Vi stÀller oss frÄgande till detta och vill undersöka om det Àr andra faktorer som pÄverkar smÄföretagens möjligheter till lÄn om de har valt bort revisor. Syfte: Vi vill beskriva och analysera om valet av att inte ha en reviderad Ärsredovisning pÄverkar de mindre aktiebolagens kreditvÀrdighet ur revisorers och bankers olika bedömningar.

SmÄ barns kommunikation

Med denna uppsats undersöker jag hur barn i ett Ärs Älder kommunicerar med varandra och hur de kommunicerar med pedagoger pÄ en förskola. FrÄgor jag utgÄtt ifrÄn Àr hur de verksamma pedagogerna uppfattar barnens kommunikation. Hur gör barn nÀr de vill sÀga nÄgot och det verbala sprÄket inte Ànnu Àr fullt utvecklat. Dessutom undersöker jag hur pedagogerna stÀller sig till barnens inflytande i verksamheten. Enligt den nya LÀroplanen för förskolan 1998 (reviderad 2010) finns mÄnga strÀvandemÄl om hur barnen ska vara delaktiga i sin vardag pÄ förskolan.

Hur har revisorers roll i bolagsstyrningsprocessen Àndrats efter införandet av Svensk kod för bolagsstyrning och Reviderad kod 2008?

Det nya Ärtusendet inleddes med tvÄ av vÀrldens största redovisningsskandaler efter avslöjandena om bokföringsbrott och bedrÀgerier inom bolagsjÀttarna Enron och Worldcom. Situationen blev inte bÀttre av att det senare visade sig vara samma revisionsbolag som skötte granskningen av de bÄda bolagen. Konsekvenserna av det intrÀffade blev globala och allmÀnhetens förtroende för bolagsstyrning samt för yrkesgruppen revisorer sjönk vilket fick vÀrlden att agera. Först ut var USA som tillsatte hÄrdare lagstiftning i form av Sarbanes-Oxley Act. Ett flertal europeiska lÀnder valde istÀllet att utveckla koder för bolagsstyrning.

Att arbeta med genus i förskolan

Genus och jÀmstÀlldhet Àr omrÄden som finns inskrivet i LÀroplan för förskolan, Lpfö 98, reviderad 2010. SÄledes ligger det i förskolans uppdrag att pÄ ett eller annat sÀtt implementera detta i den pedagogiska verksamheten. Syftet med denna uppsats Àr att undersöka hur man aktivt och medvetet kan arbeta med genus och jÀmstÀlldhet i förskolan. För att fÄ svar pÄ detta valde jag att genomföra kvalitativa intervjuer med fem förskollÀrare, yrkesverksamma pÄ olika förskolor inom samma kommun. Undersökningen resulterade i att nÄgra arbetsomrÄden utkristalliserades, nÀmligen bemötande, böcker och sÄnger, miljö och möblering samt arbete i pojk- och flickgrupper.

FöretagsrÄdgivarens instÀllning till revisionsplikten

Det rÄder sedan 1 januari 1983 revisionsplikt för samtliga aktiebolag i Sverige vilket innebÀratt en revisor ska granska hur ett företag sköter sin redovisning och förvaltning. I smÄ företagtrÀder kreditgivare fram som den största och mest betydelsefulla intressenten tillredovisningsinformation vilket leder till att de har stor nytta av att revision utförs. Artikel 51 iEG:s fjÀrde bolagsdirektivföreskriver obligatorisk revision av aktiebolags Ärsbokslut.MedlemslÀnder i EU har dock enligt samma artikel rÀtt att undanta vissa mindre företag frÄnkrav pÄ revisionsplikt.Uppsatsens syfte Àr att beskriva företagsrÄdgivarens instÀllning till reviderad information vidkreditbedömning. Vi ska ocksÄ beskriva betydelsen av de olika faktorer företagsrÄdgivarenanvÀnder sig av vid kreditbedömning av nya och befintliga kunder.Studien Àr gjord kvantitativt med hjÀlp av en enkÀtundersökning. EnkÀten skickades ut tillföretagsrÄdgivare för att fÄ deras personliga instÀllning till vÄra frÄgor.

Undersökning av miljöstatusen i GothemsÄn / Dalhem i anslutning till utslÀpp av lakvatten frÄn sopdeponi i Roma 2010

In October 2010 it was discovered that leach water had been released from a waste deposit directly into a ditch during a period from March until October 2010. The river DalhemsÄn runs close to the waste deposit, just about 10 meters from the ditch. By studying the benthic fauna it was discovered that the environmental status of DalhemsÄn is bad in this part of the river, but the discharges of leachate from the waste deposit does not seem to have deteriorated the water further since May 2010..

VÀrdegrunden-en nödvÀndighet? : En undersökning för att klargöra förskolelÀrare, förskolechefer ochkommunpolitikers uppfattning om och tolkning av begreppet ?vÀrdegrunden?.

Genom intervjuer med respondenter som pÄ olika plan Àr ansvariga för verksamhet ochvÀrdegrundsarbete i förskolan, har jag undersökt vilka uppfattningar om och tolkningar avbegreppet vÀrdegrunden som rÄder inom förskolevÀrlden. Förskolechefer, arbetslag iförskolor, och representanter för olika politiska partier tillfrÄgades. Undersökningen omfattarÀven om och hur vÀrdegrunden i litteraturen (teori) överensstÀmmer med verklighetenspraktik. Genom svaren och analys av dessa drogs slutsatsen att vÀrdegrunden i vÄrt alltmerindividcentrerade samhÀlle Àr av större betydelse och viktigare Àn nÄgonsin. Begreppet?VÀrdegrunden? Àr till synes vÀl förankrad i de tillfrÄgade arbetslagen, men Àr mindre tydlighos rektorer och hos politiker.Att vÀrdegrunden Àr en viktig del av Lpfö 98,( reviderad 2010) och att det dÀrför ingÄr iuppdraget att förmedla dessa vÀrden, uttalades inte direkt av nÄgon respondentkategori.Respondenternas tankar kring begreppet ?VÀrdegrunden? och hur detta förankras iverksamheten visar dock pÄ en medvetenhet och att det Àr mycket viktigt att fortsÀtta meddetta arbete..

FörskollÀrares uppfattning om jÀmstÀlldhet och genuspedagogik : En intervjustudie med Ätta kvinnliga förskollÀrare

Syftet med denna intervjustudie var att undersöka vad förskollÀrare anser att jÀmstÀlldhet och genuspedagogik betyder för dem. Dessutom ville vi undersöka om förskollÀrarna upplevde att de uppnÄr jÀmstÀlldhetsmÄlen i LÀroplanen, Lpfö 98 (reviderad 2010). Förutom detta ville vi Àven ta reda pÄ vem som sÄgs som ansvarig för fortbildning inom dessa omrÄden. För att ta reda pÄ förskollÀrarnas Äsikter genomfördes sju kvalitativa intervjuer med Ätta kvinnliga informanter. Alla informanter hade en förskollÀrarexamen och var yrkesverksamma pÄ olika förskolor i Mellansverige.

Revisionens legitimitet: En fallstudie om legitimitet ur ett tillvÀxtperspektiv

År 2010 Ă€ndrades lagen om revisionsplikt i Sverige och mĂ„nga företagare har sedan dess valt bort revision. DĂ€refter har det ifrĂ„gasatts hur företag kan uppnĂ„ legitimiteten som intressenter efterfrĂ„gar om redovisningen inte Ă€r reviderad. Syftet med studien var att förklara vilken legitimitet företag, som pĂ„verkas av den fria revisionsplikten, upplever med revision ur ett tillvĂ€xtperspektiv. Företagare har sedan lagĂ€ndringen haft utrymme att ta stĂ€llning till revision, vilket har möjliggjort att detta kunde studeras. För att uppnĂ„ syftet teoretiskt har teorier om revision, legitimitet och tillvĂ€xt studerats.

SharePoint som applikationsplattform

SharePoint 2010 is a very complicated platform. In the following essay we try to figure out in which way SharePoint 2010 can be used as a application framework rather than retail product. Different strengths and weaknesses are considered and we try to look into which areas SharePoint 2010 is a good choice for development.SharePoint has shown to be a compentent and useble as an application framework for interactive web applications. Though it is not suitable for all applications.I would like to thank Precio Systemutveckling AB for having the opportunity to make this essay..

<- FöregÄende sida 2 NÀsta sida ->