Sök:

Sökresultat:

46 Uppsatser om Hydraulik - Sida 1 av 4

Lastkännande hydraulik Spirit 600

Detta examensarbete är gjort för Väderstadverken AB i syfte att utreda om det är möjligt och vilka effekter det får att implementera lastkännande(Ls) Hydraulik på såmaskinen Spirit 600.För att kunna avgöra om Ls-Hydraulik är lämpligt till såmaskinen har en prototyp byggts och testats med två traktorer. Testerna baseras även på mätdata för att kunna utvärdera hur Hydrauliken beter sig. Av gjorda tester har det fastställts att Ls-Hydraulik är en bra metod för att förbättra och förenkla hydraulsystemet.Då hydraulblocket till prototypen ej är lämplig för serieproduktion ur kostnads synpunkt har även två alternativa hydraulsystem tagits fram. Förslagen är baserade på användning av patronventiler. Fördelar med att bygga systemet med patronventiler är att dessa är billigare än slidventiler som används till prototypen och man kan göra unika block.Efter jämförelse med det befintliga hydraulsystemet kan man påvisa att användande av Ls-Hydraulik kan bli billigare i konceptnivå..

Partikelmängd i traktorers hydrauliksystem : en jämförande studie av två traktormärken med skilda respektive gemensamma oljor i hydraulik och transmission

Det finns studier som visar att skador i transmission och Hydraulik är bland de vanligaste och dyraste skadorna på traktorer. Ytterligare studier visar att det finns mycket partiklar i oljorna hos lantbrukets traktorer. Även om inte partikelmängden som sådan är orsak till skadan kan den orsaka följdskador, ofta med stora kostnader som konsekvens. Partiklarna kan komma från både inre och yttre källor. Partiklar som uppstår i traktorn uppkommer på grund av olika slitage på materialen i traktorn. Partiklar som kommer utifrån och genom yttre faktorer kommer från till exempel luftningen på Hydrauliksystem eller från slarv vid påfyllning av olja.

Partikelmängd i traktorers hydrauliksystem : en jämförande studie av två traktormärken med skilda respektive gemensamma oljor i hydraulik och transmission

Det finns studier som visar att skador i transmission och Hydraulik är bland de vanligaste och dyraste skadorna på traktorer. Ytterligare studier visar att det finns mycket partiklar i oljorna hos lantbrukets traktorer. Även om inte partikelmängden som sådan är orsak till skadan kan den orsaka följdskador, ofta med stora kostnader som konsekvens. Partiklarna kan komma från både inre och yttre källor. Partiklar som uppstår i traktorn uppkommer på grund av olika slitage på materialen i traktorn.

Uppdatering av borrenhet

Examensarbetet utfördes på Atlas Copco Rock Drills och det gick ut på att uppdatera en borrenhet med Rig Control System. Det är ett datastyrt Hydrauliksystem som möjliggör automatisk borrning. För att få automatisk borrning behöver borrmaskinens position mätas med hög noggrannhet och en lösning kunde presenteras som uppfyller det kravet. Projektet startade med att ta fram olika förslag i form av koncept som sedan utvärderades med personal från Atlas Copco. Resultatet blev ett förslag som sedan vidareutvecklades och kompletterades med produktionsritningar och strukturer..

Hydraulisk sekvensventil för spännhydraulik

En del av verksamheten vid EuroMaint Industry AB i Skövde består av att tillverka och sälja maskinsystem för tillverkningsindustrin. Ett av dem är fixturer för fastspänning av bilväxellådskåpa, inför bearbetning. Fastklämning av denna detalj i fixtur sker med hjälp av hydrauliska spännare som arbetar i sekvens med olika tryck samt fastspänningskraft. Styrningen sker med hjälp av en sekvensenhet som dels är skrymmande, dels har relativt hög framtagningskostnad. Det här examensarbetet har syftat till att ta fram en ny sekvensenhet med mål att få en kompaktare lösning med en lägre framtagningskostnad.

Förstudie:tillverkningsmetoder för ny kägelteknik till hydraulventiler

Syftet med examensarbetet är att ta fram förslag på tillverkningsmetoder för ny kägelteknik som skall bli ett komplement till dagens slidteknik, som används till hydraulventiler. Inom ramen för examensarbetet skall olika tillverkningsmetoder för två detaljer som räknas som strategisk kritiska undersökas. Ett viktigt ställningstagande i denna process är om detaljerna skall köras i egen produktion eller köpas in. Examensarbetet är ett förarbete till ett underlag för beslut om egenproduktion eller köp. Beslutet kommer att tas inom en snar framtid.För fortsatt utvecklingsarbete är en LEAN-3P pärm framtagen som är ett verktyg i produkt- och processförberedelsen..

Beräkning av massa genom mätning av hydraultryck

Vår uppgift var att ta fram en algoritm för hur lastens massa förhåller sig till hydraultrycket i ett hydraulsystem för en truck. Algoritmen skulle sedan implementeras i en vågprototyp. Lösningen skulle vara kostnadseffektiv.För att undersöka sambandet utfördes mätserier där vi provade olika komponenter. Resultatet av mätserierna analyserades och vi fann ett samband mellan massan och hydraultrycket. Med hjälp av sambandet kunde sedan programkod för en vågprototyp skrivas tillsammans med tillhörande funktioner.Resultatet blev en fungerande vågprototyp för trucken som användes.

Modellering och simulering av hydraulik för användning i hardware-in-the-loop

Modeling and simulation is growing ever more important in the development of new products. This thesis describes the use of Hopsan for hydraulic modeling and its use in conjunction with Simulink with the intent of using the model in a hardware-in-the-loop setup. A sensor layer has been created in Simulink to emulate all the internal sensors in a modern forklift. The details of using legacy C-code instead of a hardware MCU for a fully simulated environment, software-in-the-loop has been outlined. There are two major routes one can follow implementing software-in-the-loop, exporting the C-functions to CAPL via a export layer or creating an s-function in Simulink.

Modellbaserad diagnostik tillämpad för hydrauliska applikationer

I en globaliserad värld där produktägare finner sina produkter på alltmer avslägsna platser, ökar behovet av att på ett så ekonomiskt och tidseffektivt sätt som möjligt, utföra reperationer och underhållningsarbeten. Att erbjuda en stark och mer effektiv eftermarknadssupport kan öka företagens konkurrenskraft och framför allt göra dem kostnadseffektiva med avseende på lägre bemanningsstyrka. Ett sätt att underlätta underhållningsarbetet är genom att använda modellbaserad diagnos för att generera underlag vid exempelvis reperationsarbeten.Denna rapport undersöker möjligheterna att utifrån en modell av en hydraulisk applikation, utföra autogenererad diagnostik bland annat iform av felträdsanalys.Innehållet i rapporten beskriver även hur modelleringsarbetet har gått till och utveckling av modellens ingående komponenter.Examensarbetet är utfört på Combitech AB, Linköping. .

I/O-modul för styrning och övervakning av hydrauldrifter

I detta examensarbete redogör vi hur vi har tillverkat ett koncept på hur en styrmodul för ett distribuerat styrsystem till en hydrauldrift kan se ut. Arbetet har utförts i samarbete med Hägglunds Drives AB, där en ny typ styrsystem håller på att tas fram för att passa deras senaste driftsystem Gemini. Vårt mål har varit att först göra en undersökning vad modulen ska innehålla, dess utformning och till sist även bygga en fungerande prototyp för visning, testning och utvärdering. På vägen har vi även ritat och tillverkat egna kretskort, skrivit programvara för modulen, samt för hand tillverkat modulen. Vi har också lärt oss att vara mycket noggrann vid framförallt kretskortstillverkningen, då minsta fel kan få stora konsekvenser.

Modellering av hydrauliskt aktuatorsystem

This report treats a Master Thesis performed at Scania CV AB. The task was to create a computer model of a hydraulic actuator system in the software AVL Hydsim. The system consists of two spring-loaded masses with surrounding hydraulic components. The purpose of the model is to study phenomenon and problems in the system, as well as to be a support in the development of the system. It is not supposed to be used to study absolute values in its current form.

Produktionsutveckling av cylinderrörs tillverkning

Detta examensjobb utfördes på Stacke Hydraulik AB som tillverkar och säljer hydrauliska system.Uppdraget var att uppdatera deras befintliga verkstadslayout samt att studera om flödet för ?små och medelstora? rör går att förbättra. För att kunna optimera flödet var man tvungen att ta fram vilka/vilken process som var flaskhals, för att sedan kunna ge förslag på förändringar som kan leda till ett bättre flöde och en kortare ledtid.Studierna av flaskhals grundades på totalt 50 stycken cylinderrör, de mest tillverkade samt de som har störst volymvärde. Produktionsgrupp 117 (svarv) identifierades som flaskhals eftersom den tog längst tid i processen, men även produktionsgrupp 118 (svarv) är en flaskhals. 26 % av cylinderrören hade produktionsgrupp 117 som flaskhals medan 24 % hade produktionsgrupp 118.För att optimera produktionsflödet för dessa rör krävs det att man använder produktionsgrupperna effektivt med minimerat slöseri.Ett alternativ till förbättring skulle kunna vara en utökad maskinpark för tillverkning av dessa rör..

Viktreducering av hydraulmaskin F11-010

Möjligheter att reducera vikten på en hydraulmotor, som tillverkas på Parker Hannifin AB i Trollhättan, har studerats. Målet med arbetet var att ge förslag på hur motorn kan göras lättare för att nå det framtida målet att erbjuda kunder en lättviktsmotor (LWM) lämpad som fläktmotor.För att identifiera komponenterna och deras vikter vägdes alla delar var för sig. Värdena visade att trumhus, lagerhus, axel och lagerpaket stod för ca 75 % av motorns totala vikt. Arbetet koncentrerades därför på att reducera vikten på dessa delar.Flera koncept togs fram med lägre vikt och bibehållen prestanda. Vissa delar kontrollerades mot hållfasthet med handberäkningar och FEM-analyser.

Gasens inverkan på oljan i ett hydrauliksystem

I detta arbete har vi med en litteraturstudie försökt påvisa vad en inblandad gas i oljan i ett Hydrauliksystem har för betydelse för funktionen. Vi har använt information i traditionell facklitteratur samt i tidskrifter och vetenskapliga rapporter och upptäckt att problemen som uppkommer av inblandade gaser inte är väl kända. Dagens lösningar på problemen är nästan alltid kostsamma och handlar om att behandla symptomen. Vi har tittat på de olika fysikaliska data som gasen inverkar på i oljan, utifrån detta har vi analyserat vilka effekter detta har för ett Hydrauliksystems funktion. Vi kommer att diskutera grundproblemet till kavitation och vanliga problem som ett Hydrauliksystem ofta har.

Analys av arbetsmiljö vid kokarpåsvetsning samt förslag till förbättringar.

Denna rapport är ett inledande steg mot att förbättra arbetsmiljön för svetsare vid påsvetsning med Uddcomb Metoden i massakokare. Syftet med rapporten är att analysera problemet med värme och dålig luft samt förklara hur och varför problemet uppstår. I arbetet ingår även att ta fram olika lösningar för att slutligen hitta ett komplett system för ventilation och kylning. Den föreslagna lösningen består av ett integrerat kylsystem och ett koncept med mindre fläktar, kallade torpeder, som monteras på arbetsplanen vilka driver ut varm och smutsig luft snabbare ur kokaren. Den föreslagna lösningen utreds även ur ett ekonomiskt perspektiv.

1 Nästa sida ->