Sök:

Beräkning av massa genom mätning av hydraultryck


Vår uppgift var att ta fram en algoritm för hur lastens massa förhåller sig till hydraultrycket i ett hydraulsystem för en truck. Algoritmen skulle sedan implementeras i en vågprototyp. Lösningen skulle vara kostnadseffektiv.För att undersöka sambandet utfördes mätserier där vi provade olika komponenter. Resultatet av mätserierna analyserades och vi fann ett samband mellan massan och hydraultrycket. Med hjälp av sambandet kunde sedan programkod för en vågprototyp skrivas tillsammans med tillhörande funktioner.Resultatet blev en fungerande vågprototyp för trucken som användes. Denna prototyp behöver dock testas och utvärderas ytterligare på fler truckar innan en eventuell slutprodukt kan bli aktuell.

Författare

Christoffer Lynghed Viktor Andersson

Lärosäte och institution

Karlstads universitet/Karlstads universitet/Fakulteten för teknik- och naturvetenskapInstitutionen för ingenjörsvetenskap, fysik och matematik

Nivå:

"Uppsats för yrkesexamina på grundnivå". Självständigt arbete (examensarbete)om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla yrkesexamen på grundnivå.

Läs mer..