Sök:

Sökresultat:

21753 Uppsatser om Hästförsäkring - Sida 29 av 1451

PÄ vÀg mot mÄlen : En studie om samverkansprocessen kring individuella utvecklingsplaner ur ett lÀrar-, elev- och förÀldraperspektiv

Alla elever i grundskolan, ska sedan januari 2006, ha en individuell utvecklingsplan vars syfte frÀmst Àr att stödja elevers mÄluppfyllelse, enligt de nationella styrdokumen-ten. I Skolverkets allmÀnna rÄd (2005) anges att elever sÄvÀl som förÀldrar ska ges del-aktighet och inflytande över arbetet med IUP. Vi har en uppfattning om att en samver-kansprocess, mellan lÀrare, elev och förÀldrar, kring arbetet med IUP Àr av vikt för att eleven ska nÄ ökad mÄluppfyllelse. DÀrför var syftet med studien att belysa hur elever och förÀldrar uppfattar sin delaktighet i samverkansprocessen kring IUP samt hur lÀra-ren gör för att involvera elever och förÀldrar i det arbetet. För att fÄ en bild av hur sam-verkansprocessen kring den individuella utvecklingsplanen uppfattas av lÀrare, elever och förÀldrar har sÄvÀl kvalitativa som kvantitativa metoder anvÀnts.

PÄ vÀg mot mÄlen : En studie om samverkansprocessen kring individuella utvecklingsplaner ur ett lÀrar-, elev- och förÀldraperspektiv

Alla elever i grundskolan, ska sedan januari 2006, ha en individuell utvecklingsplan vars syfte frÀmst Àr att stödja elevers mÄluppfyllelse, enligt de nationella styrdokumen-ten. I Skolverkets allmÀnna rÄd (2005) anges att elever sÄvÀl som förÀldrar ska ges del-aktighet och inflytande över arbetet med IUP. Vi har en uppfattning om att en samver-kansprocess, mellan lÀrare, elev och förÀldrar, kring arbetet med IUP Àr av vikt för att eleven ska nÄ ökad mÄluppfyllelse. DÀrför var syftet med studien att belysa hur elever och förÀldrar uppfattar sin delaktighet i samverkansprocessen kring IUP samt hur lÀra-ren gör för att involvera elever och förÀldrar i det arbetet. För att fÄ en bild av hur sam-verkansprocessen kring den individuella utvecklingsplanen uppfattas av lÀrare, elever och förÀldrar har sÄvÀl kvalitativa som kvantitativa metoder anvÀnts.

Balanserat styrkort : FörhÄllningssÀtt och val kring generella och företagsspecifika prestationsmÄtt

Abstrakt Titel: Balanserat styrkort- FörhÄllningssÀtt och val av generella och företagsspecifika prestationsmÄttNivÄ: C-uppsats i Àmnet företagsekonomiFörfattare: Christina Forss och Josefin ErikssonHandledare: Tomas KÀllquist och Stig SörlingDatum: 2015 ? JanuariSyfte: Tidigare forskning om prestationsmÀtning visar en risk att generella prestationsmÄtt favoriseras framför företagsspecifika mÄtt vid utvÀrderingssituationer. Studiens syfte Àr att skapa förstÄelse för förhÄllningssÀtt och val kring generella och företagsspecifika prestationsmÄtt inom balanserat styrkort.Metod: Studiens grund Àr hermeneutik, aktörssynsÀtt och socialkonstruktivism. Fenomenet undersöks kvalitativt med hjÀlp av en fallstudie. Datainsamling sker i form av semistrukturerade intervjuer.

Ett arbete om konceptbilder för en Oblivionmodd : reflektioner kring arbetsprocessen bakom konceptbilder

Uppsatsen Àr en reflekterande text som behandlar ett verk som har skapats inom ramen för examensarbete i medier vid Högskolan i Skövde. Verket bestÄr av en större mÀngd konceptbilder över BergsfÀstningen Hammerhold för en Oblivion modd. Inledningsvis beskrivs i texten bakgrunden och mÄlsÀttningen med bilderna till modden. DÀrefter redogörs utifrÄn vilka utgÄngspunkter konceptbilderna har skapats.En kortare text beskriver arbetsprocessen med att framstÀlla bilderna frÄn den första skissen till den slutgiltiga renderingen i Photoshop. DÀrefter beskrivs arbetet med de första miljöerna, dÀr reflektioner görs kring de lösningar och problem som uppkommit under arbetets gÄng.Slutligen presenteras arbetet med den slutgiltiga miljön Nomansland dÀr lösningarna frÄn det tidigare arbetet anvÀnds mer metodiskt.

Förskolebarns och förÀldrars uppfattning om flicka, pojke och pronomet "hen"

Syftet med undersökningen var att fÄ en uppfattning om hur en grupp barn och förÀldrar frÄn en utvald förskola uppfattar och resonerar kring samt reagerar pÄ begreppen flicka, pojke och hen. Samtal med barnen kring innehÄllet i en könsneutral barnbok vid höglÀsning har Àven varit en del av denna studie. VÄra frÄgestÀllningar Àr: Vilka Àr dessa barns uppfattningar om begreppen flicka och pojke? Hur tolkar dessa barn innehÄllet i en könsneutral barnbok? Hur uttrycker sig förÀldrar frÄn denna förskola kring begreppen flicka, pojke och hen? Studien har varit av intresse dÄ begrepp som könsmönster och det könsneutrala Àr nÄgot som pÄverkar förskolans verksamhet enligt förskolans lÀroplan. VÄr empiri har utgjorts av samtal med barn kring innehÄllet i en könsneutral barnbok och deras uppfattning om begreppen flicka och pojke.

Barnbokslitteratur i förskoleklassen och fritidshemmet

BAKGRUND: Under vÄr verksamhetsförlagda utbildning har vi upplevt att arbetet med barnlitteraturen skiljer sig mycket frÄn pedagog till pedagog. Vi Àr dÀrför intresserade av hur nÄgra pedagoger uppfattar arbetet med barnlitteraturen och hur de anvÀnder sig av denna. Vi har i vÄr bakgrund skrivit om vad olika författare och tidigare forskning sÀger om barnlitteraturens betydelse och sedan försökt koppla det till vÄr resultatdiskussion.SYFTE: Syftet Àr att undersöka hur nÄgra pedagoger tÀnker och resonerar kring barnlitteratur och arbetet med den i sina barngrupper, samt att undersöka hur deras arbetsmetoder kring barnlitteratur kan se ut.METOD: Vi har valt den kvalitativa metoden intervju för att ta reda pÄ hur nÄgra pedagoger resonerar kring barnlitteratur. Studien innefattar sex pedagoger ifrÄn tre olika förskoleklasser, tre stycken Àr utbildade fritidspedagoger och tre stycken Àr utbildade förskollÀrare. Alla pedagoger arbetar Àven i fritidsverksamheten.RESULTAT: VÄrt resultat visar pÄ pedagogernas tankar kring barnlitteraturen och Àven vilka arbetsmetoder de anvÀnder.

NÀr, var, hur och varför ? en kvalitativ studie om en kommuns arbete kring medling med anledning av brott.

Syftet med uppsatsen var att undersöka hur arbetet kring medling med anledning av brott bedrivs och Àr organiserat i en mellanstor kommun. Följande frÄgestÀllningar anvÀndes för att besvara syftet. Hur Àr kommunens medlingsverksamhet organiserad?Hur arbetar Äklagare och polis med medling i kommunen? Finns det ett fungerande samarbete mellan dessa tre parter och hur ser det i sÄ fall ut? Finns det nÄgon skillnad i de olika myndigheternas Äsikter angÄende teorier om straff och pÄverkar dessa i sÄ fall arbetet kring medling?Med hjÀlp av en kvalitativ metod, dÀr öppna intervjuer har anvÀnts, sÄ har uppsatsens syfte kunnat besvaras. Fyra respondenter valdes ut och de representerar medlingsverksamhet, polis, Äklagare samt brottsoffer.

Nattchauffören : En kvalitativ undersökning av kommunikation och information pÄ ett logistikföretag.

PÄ logistikföretag Àr det viktigt att de anstÀllda Àr vÀl informerade för att de ska kunna utföra sina arbetsuppgifter pÄ ett korrekt sÀtt och fÄ fram godset i tid. Studiens syfte Àr att undersöka hur kommunikationen mellan ledningen och nattchaufförerna pÄ logistikföretag ser ut. Vi har i vÄr undersökning valt att studera kommunikationskanaler, vertikal och horisontell kommunikation, informell och formell kommunikation, organisationskultur och kommunikationsproblem. Vi har avgrÀnsat studien till att innefatta nattchaufförerna pÄ företaget och deras upplevelser kring kommunikation. Till analysen har vi tagit fram en modell som kallas kommunikationszoner för att beskriva olika skeden som karaktÀriseras av olika sÀtt som nattchaufförerna kan kommunicera pÄ.

Produktplacering i Solsidan - hur företag resonerar kring sin planerade exponering.

Titel: Produktplacering i Solsidan - hur företag resonerar kring sin planerade exponering.Författare: Anna Becker och Johanna WÄllgren.Kurs: Examensarbete i medie- och kommunikationsvetenskap. Institutionen för journalistik,medier och kommunikation, Göteborgs universitet.Termin: VÄrterminen 2014.Handledare: Britt Börjesson.Sidantal: 43 inklusive bilagor.Ord: 14 885.Syfte: Syftet med uppsatsen Àr att undersöka hur företagen som har produktplacerat i Solsidanupplever och resonerar kring produktplacering.Metod: Kvalitativa samtalsintervjuer.Material: TvÄ samtalsintervjuer med försÀljningschefen för Segway respektive Marketing Manager för Volvo Car Corporation.Huvudresultat: Det var svÄrare att fÄ företag att prata om produktplacering Àn vi trodde i inledningsfasen av arbetet. Av 45 kontaktade företag var det endast tvÄ som var villiga att stÀlla upp pÄ en intervju. Trots att resultatet av intervjuerna inte gÄr att generalisera pÄ grund av att det Àr för litet underlag för att fÄ nÄgon mÀttnad, Àr det ÀndÄ intressant att fÄ en inblick i hur tvÄföretag upplever och resonerar kring produktplacering. De tvÄ företagen hade olika motiv till att produktplacera - öka varumÀrkeskÀnnedomen eller förbÀttra image - men bÄda var nöjda med resultatet av placeringen.

Döden : Sex kvinnliga medlemmar i Svenska Kyrkan och deras syn pÄ döden

Syftet med denna uppsats Àr att ta reda pÄ hur sex kvinnliga medlemmar i Svenska kyrkan ser pÄ döden och hur denna syn Àr konstruerad. Vi ville fÄ veta om de skapat en förestÀllning kring döden utifrÄn sin gudstro eller om det fanns andra faktorer som spelade in, sÄ som samhÀlle, familj och vÀnner. Men Àven om deras tro hjÀlper dem att skapa en mening kring döden som annars kan kÀnnas orÀttvis och svÄr att förstÄ.Vi har anvÀnt oss av religionspsykologiska, religionssociologiska, socialpsykologiska och socialkonstruktionistiska teorier för att jÀmföra och se om dessa teorier kan stÀmma in pÄ kvinnornas berÀttelser och förestÀllningar om döden. Det visade sig att teorierna till stor del stÀmde in pÄ kvinnornas berÀttelser och att kvinnorna genom sin gudstro skapat bÄde en förestÀllning kring döden och en meningsfullhet. Detta i sin tur har lett till att kvinnorna kÀnner en trygghet och sÀkerhet i förhÄllande till döden.

Malmö som delad stad. En undersökning kring integrationsprocesser och dess definition i Malmös mest segregerade omrÄden

Syfte - Syftet med studien Àr att presentera exempel pÄ vad integration kan innebÀra för mÀnniskor som har olika perspektiv (stadsdelsförvaltare, projektledare och mÄlgruppen) pÄ integrationsÄtgÀrder i betydelsen att det antingen arbetar med integrationsÄtgÀrder eller utgör mÄlgrupp för ÄtgÀrderna. MÄlet med uppsatsen Àr att belysa problemet kring begreppet integration i utvalda stadsdelar (RosengÄrd, Fosie och Södra Innerstaden) med utgÄngspunkt i arbete och utbildning. Metod - I vÄr C-uppsats har vi valt en forskningsstrategi med kvalitativ och induktiv inriktning bestÄende av fallstudier som forskningsdesign. Med kvalitativ och induktiv inriktning menar vi att vi har lagt stor fokus pÄ ord vid insamling av data och analys, samt att vi har genererat teorier utifrÄn vÄrt forskningsresultat. VÄra data har gÄtt ut pÄ bÄde öppna och semistrukturerade intervjuer baserad pÄ en intervjuguide. Resultat - Studiens resultat visar att integration tolkas olika beroende pÄ var man befinner sig i och vilken position man har i samhÀllet. I vÄr undersökning bland vÄra respondenter som jobbade som stadsförvaltare respektive projektledare, tolkades begreppet integration pÄ ett likvÀrdigt sÀtt.

"Socialt förebyggande arbete och samverkan kring att motverka alkoholproblematik baland ungdomar".

En kvalitativ undersökning dÀr olika delar av socialt arbete har studerats med fokus pÄ samverkan och förebyggande arbete kring motverkandet av alkoholproblematik bland ungdomar. I undersökningen har Ätta personer intervjuats som arbetar professionellt med eller kommer i kontakt med frÄgor kring ungdomar och alkohol. Resultatet har analyserats tematiskt och utifrÄn systemteori och socialkonstruktionism. Dessa teorier har gjort det möjligt att bland annat analysera hur olika verksamheter samverkar med varandra samt de kunskapsbaserade metoder som anvÀnds nÀr de arbetar förebyggande med ungas slkoholkonsumtion.En av undersökningens slutsatser har varit att Àven om det finns samverkan mellan olika aktörer, finns det ingen officiell gemensam syn pÄ vad samverkan innebÀr. vidare har samtliga respondenter uppgett att skolan har en stor rill i det förebyggande arbetet med unga, samtidigt som studien bekrÀftar att akolans förebyggande arbete ofta skÀrs ned pÄ nÀr resurserna krymper..

Se barnet pÄ nytt varje dag

Detta examensarbete handlar om synen pÄ barn som fyra pedagoger frÄn tvÄ olika förskolor förmedlar i samband med samtal kring videoobservationer frÄn de bÄda verksamheterna. Syftet med studien var att ta del av vÄra informanters tankegÄngar och resonemang kring de av oss utvalda konfliktsituationer som Àgde rum mellan barnen samt synliggöra vilka bilder av barn lÀrarna ger uttryck för i dessa diskussioner. Undersökningens frÄgestÀllningar var följande: Hur resonerar pedagoger pÄ tvÄ olika förskolor kring de av oss utvalda konfliktsituationer som utspelar sig mellan barnen pÄ respektive förskola? Vilken barnsyn Äterspeglas i pedagogernas utsagor i samband med de specifika situationerna? De metoder som vi valde var videoobservationer av barnen i deras dagliga miljö. Observationerna utgjorde sedan grunden för diskussionsmötena, dÀr vi samtalade med pedagogerna kring de av oss utvalda konfliktsituationerna.

BefÀlspraktik pÄ utlandsregistrerade handelsfartyg : En kvalitativ studie om intresse och problematik kring fartygsförlagd utbildning pÄ utlandsregistrerade handelsfartyg i svensk regi

Den pÄgÄende utflaggningen av den svenska handelsflottan har orsakat problem för svenska sjöbefÀlsstudenter att erhÄlla tillrÀckligt med fartygsförlagd utbildning pÄ grund av ett minskat antal svenskflaggade fartyg.Genom en inledande kvalitativ intervjustudie undersökte vi intresse och eventuell problematik kring möjligheten att förlÀgga fartygspraktik pÄ utlandsregistrerade fartyg i svensk regi.Vi fann att rederierna var intresserade av svenska befÀlselever pÄ fartyg med viss svensk besÀttning, eftersom eleverna dÄ sÄgs som en rekryteringstillgÄng. Flaggstatens bestÀmmelser kunde, beroende pÄ land, vara ett hinder för svensk elevverksamhet. Elevkostnaden i sig var inget större hinder för rederierna att tillhandahÄlla praktik. Ett uteblivet sjöfartsstöd gjorde dock att kostnaden, i grund och botten, ÀndÄ var den enskilt största anledningen till problematiken kring befÀlspraktik pÄ utlandsregistrerat tonnage..

Vem sa att mÀnskliga rÀttigheter gÀller alla? ? En argumentationsanalys av asiatiska vÀrderingar

Syftet med denna studie Àr att undersöka den pÄstÄdda universala naturen av mÀnskliga rÀttigheter genom att anvÀnda mig av debatten kring asiatiska vÀrderingar, som en kulturrelativistisk teori. De grundlÀggande argumenten som poÀngteras av försvarare av asiatiska vÀrderingar Àr att de asiatiska och vÀsterlÀndska stater tillhör olika kulturer som Àven skiljer i deras uppfattning av etik och moral, vilket pÄverkar deras olika uppfattning av mÀnskliga rÀttigheter. I argumentationsanalysen kring asiatiska vÀrderingar har jag anvÀnt mig utav texter frÄn Xiaorong Li, Amartya Sen, Lee Kuan Yew och Mahathir bin Mohamad, dÄ dessa forskare och politiker representerar Äsikterna av de tvÄ teorierna jag anvÀnder mig utav i argumentationsanalysen, universalism och relativism/kulturelativism. Kopplat till denna debatt diskuterar jag Àven hur ett större konsensus kring internationella mÀnskliga rÀttigheter skulle ske, eller ifall det finns en möjlighet för en nedgÄng av ett internationellt konsensus. Jag har kommit fram till att argumenten frÄn bÄda sidor i diskussionen presenterade i denna studie har fört fram viktiga Äsikter som Àr av stor betydelse för framtida samarbete mellan stater.

<- FöregÄende sida 29 NÀsta sida ->