Sök:

Sökresultat:

1957 Uppsatser om Gćstad - Sida 4 av 131

?En stad ? ett ansikte?? ? en undersökning om Göteborgs Stads grafiska profil.

Titel: ?En stad ? ett ansikte?? ? en undersökning om Göteborgs Stads grafiska profil.Författare: William BengtssonKurs: Examensarbete i Medie- och kommunikationsvetenskapsprogrammet. Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, Göteborgs Universitet.Termin: VÄrterminen 2014Handledare: Jan StridSidantal: 40, inklusive bilagaAntal ord: 12 802Syfte: Syftet med undersökningen Àr 1: Att undersöka hur Göteborgs Stads kommunikationsmaterial stÀmmer med de regler; med den grafiska manual som gÀller för kommunen. Syftet Àr dessutom 2: Att undersöka hur anstÀllda inom Göteborgs Stad, sÀrskilt de med kommunikation som ansvarsomrÄde, anvÀnder och förstÄr den grafiska manualen nÀr de producerar kommunikationsmaterial. Slutligen Àr syftet ocksÄ 3: Att se om Göteborgs Stad kan anvÀnda design management i ledning och styrning av kommunikationsarbetet, för att pÄ sÄ sÀtt anvÀnda design som en strategisk resurs i identitets- och organisationsfrÄgor.Metod: InnehÄllsanalys samt intervjuer.Material: 130 visuella enheter (broschyrer m.m.) frÄn Göteborgs Stad för innehÄllsanalysen.

Staden som varumÀrke: en studie av city branding med Malmö som exempel

Syftet med den hÀr uppsatsen Àr att undersöka hur Malmö stad arbetar med city branding och argumentera för att city branding kan anvÀndas som verktyg för att tillvarata resurser i staden. Analysen sker utifrÄn teori kring city branding och platsmarknadsföring. Jag anvÀnder mig ocksÄ utav teori kring entreprenörsstaden dÄ jag menar att den tillvÀxtkultur som entreprenörsstaden prÀglas av ger viktiga ledtrÄdar till vilka prioriteringar som görs i stadens varumÀrkesarbete. Mitt empiriska material bestÄr av intervjuer och strategidokument för Malmö stad. Jag försöker finna svar pÄ hur brandingstrategierna för Malmö formas samt om och i sÄ fall hur, staden verkar för att befintliga sociala och kulturella vÀrden inkorporeras i varumÀrket Malmö.

Skillnader i frÀmlingsfientliga attityder i stad och pÄ landsbygd?en effekt av nationalism?

Den hÀr uppsatsens syfte Àr att undersöka om frÀmlingsfientlighet Àr olika stark i staden och pÄ landsbygden. Vi tittar Àven pÄ effekten av nationalism, om det kan förklara den eventuella skillnaden mellan stad och landsbygd. Vi har anvÀnt oss utav teorier sÄ som kontakthypotesen, grupphotsteorin, det minimala paradigmet och grupprelationer. För att besvara vÄrt syfte har vi anvÀnt oss utav ISSP datamaterial frÄn 2003 ? National Identity II, vi har valt att anvÀnda datamaterialet för Sverige och Norge.

Stadsdel i ytterkanten

Den hÀr uppsatsen Àr ett kandidatarbete pÄ Programmet för Fysisk planering pÄ Blekinge Tekniska Högskola, och genomförs under utbildningens tredje Är. Uppsatsen omfattar 15 hp. Uppsatsen tar upp hur en kommun tillÀmpar planeringsvisioner och idéer vid skapandet av en stad och vid förnyelse av omrÄden. I dagens planeringsdiskussioner pratas det mycket om hÄllbarhet, tÀthet och funktionsblandning. Bland annat dessa begrepp Àr centrala i skapandet av den goda staden. Uppsatsen gÄr igenom hur dessa begrepp visar sig i en översiktsplan och vilken mening de ges.

Betydelsen av kreditbedömarens sociala nÀtverk vid informationsinsamlingen i en liten respektive stor stad

Innan ett kreditbeslut kan fattas mÄste en kreditbedömning utföras och utfallet av denna beror pÄ hur mycket och pÄlitlig information om företaget som kreditbedömaren har. Beroende pÄ hur bankerna bearbetar den information man har Àr ocksÄ en pÄverkande effekt pÄ hur utfallet kommer att bli. Kreditgivare anvÀnder sig utav flera kÀllor i sitt sökande och tolkande av information om det kreditsökande företaget dÀr kreditgivarens sociala nÀtverk Àr en av dessa kÀllor. Syftet med denna uppsats var att göra en kvalitativ undersökning för att förklara betydelsen av kreditbedömarens sociala nÀtverk dÄ han/hon i en liten respektive stor stad samlar in information betrÀffande utlÄning till smÄ och medelstora företag. Undersökningen bestod av tvÄ personliga intervjuer och tvÄ telefonintervjuer som har utförts pÄ Handelsbankens kontor i Falkenberg och Malmö City.

VÀgen i det peri-urbana landskapet : mötet mellan stad och land, mellan gata och vÀg samt mellan urbana och rurala ideal

I stadsranden sker det fysiska mötet mellan vÀgar och gator samt mellan stad och land. HÀr sker Àven mötet mellan urbana och rurala ideal. Syftet i detta arbete Àr att identifiera och belysa de urbana och rurala ideal som ligger bakom vÄr uppfattning om stad och land. Dessa ideal stÄr i fokus för den litteraturstudie som belyser det bipolÀra förhÄllandet mellan den pastorala naturliga landsbygden och den vitala kulturella staden. Bakgrunden till dessa ideal studeras samt hur gestaltningen och utvecklingen av stad och land pÄverkats av dessa ideal.

Hur finner dÄ barnet plats i vuxenvÀrlden och i staden? : Platsanknytning i en modern Stockholmsförort - en miljöpsykologisk studie.

De psykologiska konsekvenserna av staden som uppvÀxtmiljö Àr ett av miljöpsykologins studieomrÄden; hur pÄverkar miljöns utformning barnets tÀnkande, identitet och sjÀlvutveckling? Syftet med denna studie var att undersöka hur kulturell bakgrund pÄverkar relationen till fysisk miljö. En trestegsmetod anvÀndes: en öppen frÄga om vad som Àr en bra stad för barn stÀlldes till samtliga femteklassare och ett antal barnprofessionella i en skola i en svensk sk miljonförort, varpÄ femton av barnen intervjuades, och dÀrefter tio förÀldrar. Analysen av svaren har resulterat i en modell över 12-Äringens stad bestÄende av sex existentiella dimensioner. Resultatet av intervjuer med barn och förÀldrar Àr tio miljöpsykologiska fallfördjupningar som beskriver det sammanhang som barnets kulturella bakgrund, förÀldrars synsÀtt och den fysiska platsen bildar.

Grön förtÀtning - grönstrukturens roll i den tÀta staden

En tÀt och funktionsblandad stad med ett rikt folkliv ses mÄnga gÄnger som dagens stadsbyggnads-ideal. Genom förtÀtning kan stadens kollektiva lösningar utnyttjas effektivare men samtidigt sÄ belastas de mer. En av dessa kollektiva resurser Àr det offentliga grönomrÄdet och grönskan Àr viktig för mÀnniskan och staden. Denna uppsats behandlar konflikten som uppstÄr nÀr staden blir tÀtare och grönomrÄdet riskerar att pÄverkas av den vÀxande staden. Studiens resultat bestÄr av tvÄ delar.

Den fria lekens betydelse och förÀldrars syn pÄ den

Syftet med den hÀr studien var att undersöka förÀldrars syn pÄ den fria leken i förskolan. Vi har Àven haft som syfte att undersöka om och pÄ vilket sÀtt förÀldrars syn skiljer sig Ät om de har sina barn i förskola pÄ landet, liten stad eller större stad. Vi har valt att göra en kvalitativ undersökning i form av ett frÄgeformulÀr som har delats ut pÄ tre förskolor. Vi har koncentrerat oss pÄ förÀldrar till barn födda 2003. Resultatet visar att vissa förÀldrar inte visste sÄ mycket om den fria leken, medan andra förÀldrar verkligen vet betydelsen av fri lek.

Grönskans roll i framtidens stad : En stad i förÀndring

The aim of this study was to analyze the assessment of the primary school, from the teacher?s perspective. There has been an ongoing discussion regarding assessment and about the purposes of assessment for a long time. But there is a paucity of research on what teachers believe about. This study examined primary teachers? beliefs on major purposes of assessment.Assessment is the process of gathering and interpreting information about students? learning.

Landskrona stad i media - En studie av Landskrona stads profil i Landskrona Posten.

Titel: Landskrona stad i media - En studie av Landskrona stads profil i Landskrona Posten.Författare: Louise OstreniusUppdragsgivare: Landskrona StadKurs: Examensarbete i Media och KommunikationsvetenskapHandledare: Jan StridSidantal: 50 sidor (16604 ord), inklusive bilagor.Syfte: Syftet med studien Àr att undersöka i vilken utstrÀckning den bild Landskrona Posten ger av Landskrona Stad stÀmmer överens med stadens önskade profil och varumÀrke.Metod: Kvantitativ innehÄllsanalys samt kvalitativ textanalys.Material: 390 artiklar frÄn Landskrona Posten 2012-2013Resultat: Resultatet pÄvisar att den bild av Landskrona stad som framgÄr i den lokala dagspressen Landskrona Posten, ger en relativt verklighetsenligt bild av staden. Balansen mellan artiklar med ett positivt samt negativt ansprÄk har en jÀmnfördelning och stÀmmer Àven braöverens med den statistiska situationen av brottslighet och segregation som rÄder i Landskrona.DÀremot kan man se stora avvikelser mellan verkligheten, den medialt förmedlade verklighetenoch den önskade profil och image som Landskrona efterstrÀvar i sitt varumÀrkesarbete. Tydligaparalleller kan dras mellan den bild av Landskrona stad som Landskrona Posten förmedlar till lÀsaren och den statistiska verkligheten dÀr mÄngkulturen Àr utbredd och antydan till segregation finns, likvÀl som brottsstatistiken Àr hög. SjÀlvklart Àr det möjligt att förÀndra stadens profil och image Ät önskat hÄll men framförallt mÄste tydliga riktlinjer, stark tro inom kommunen och en statistisk och trovÀrdig förÀndring ske innan detta Àr möjligt. DÀremot Àr inte den bild förmedlad av Landskrona Posten av sÄ stor inverkan som det frÄn början tycktes verka.

Bostadsplanering i Stockholms stad - markpriser och rumslig fördelning av upplÄtelseformerna hyresrÀtt och bostadsrÀtt.

Detta Àr en kvantitativ studie som syftar till att analysera pÄ vilket sÀtt markvÀrden styr markanvÀndning i Stockholms stad med fokus pÄ bostÀder som planeras med upplÄtelseformerna hyresrÀtt och bostadsrÀtt, samt om den rumsliga fördelningen av markanvisningarna Àr kopplade till markpriser. Studien vill Àven till viss del titta pÄ sambandet mellan markpriser, attraktivitet och upplÄtelseformer, samt diskutera vilka effekter höga markpriser kan fÄ med hjÀlp av bland annat markvÀrdesteori. HuvudfrÄgan Àr: PÄ vilket sÀtt pÄverkar markvÀrden i Stockholm planeringen av byggandet av hyresrÀtter och bostadsrÀtter? Resultatet visar att det markanvisas ungefÀr hÀlften bostadsrÀtter och hÀlften hyresrÀtter, som Àr tillgÀngliga för alla. Resultatet varierar, men min sammanfattade bedömning Àr att hyresrÀtten inte blir Äsidosatt till förmÄn för bostadsrÀtten pÄ grund av höga markvÀrden, Àven om det i vissa fall gÄr att skönja tendenser till att man föredrar att markanvisa bostadsrÀtter dÀr markvÀrdet Àr högt och marken attraktiv..

Granskning av GC-banor i Haparanda stad

Denna rapport beskriver mitt projekt som jag utfört under min VFU-period pÄ Haparanda Stad. Under min tid pÄ Haparanda stad fick jag i uppgift att utföra ett eget projekt. Jag fick Àven vara med och se hur mÄnga andra pÄgÄende projekt fungerar och ser ut. Som projekt valde jag att inventera och granska Haparanda stads gÄng och cykelbanor som ingÄr i stadsnÀtet. Till hjÀlp och rÄd under mitt projekt hade jag mina handledare Göran Wigren, Sofia Rosendahl, Kalle Kyösti och Robert Ekholm.

MÀtbara hÀlsomÄl för Stockholms stad

Inledning: HÀlsa Àr ett Àmne som engagerar, inte bara oss utan Àven vÄr omgivning. En mÀnniska kommer att arbeta ungefÀr hÀlften av alla Är hon lever, om hon inte drabbas av nÄgot oförutsett. Det Àr alltsÄ en stor del av vÄr tid som vi kommer att spendera pÄ arbetsplatsen, dÀrför Àr det viktigt att arbetsgivaren fokuserar och engagerar sig i sina medarbetares hÀlsa. Vi har fÄtt i uppdrag av Stockholms största arbetsgivare, Stockholms stad, att ta fram mÀtbara mÄl för hÀlsofrÀmjande arbete. Syfte: VÄrt syfte Àr att ge förslag pÄ mÀtbara hÀlsomÄl för Stockholms stad.

TjejfritidsgÄrd - varför dÄ?: en studie om varför en tjejfritidsgÄrd startas 2006, vad flickorna söker i en sÄdan verksamhet och hur den traditionella fritidsgÄrdsverksamheten pÄverkas

I denna uppsats har jag försökt belysa vad som legat till grund för att fatta ett beslut om att starta en riktad fritidsgÄrdsverksamhet bara för tjejer Är 2006 i BorÄs. Jag har ocksÄ velat studera vad som attraherar flickorna med verksamheten och om traditionell fritidsgÄrdsverksamhet i nÀromrÄdet pÄverkats. För att fÄ svar pÄ dessa frÄgor har jag intervjuat politiker, tjÀnstemÀn och fritidsledare. Flickor som besöker TjejgÄrden och Göta fritidsgÄrd har fÄtt svara pÄ en enkÀt och jag har som komplement ocksÄ studerat en tidigare fritidsgÄrdsenkÀt som BorÄs Stad genomförde hösten 2006. I mitt resultat kommer jag fram till att BorÄs Stad bÄde behövde tillgodose ett behov av verksamhet för tjejer och att man pÄ detta sÀtt ocksÄ ville förebygga eventuella framtida svÄrigheter hos mÄlgruppen.

<- FöregÄende sida 4 NÀsta sida ->