Sök:

Sökresultat:

101 Uppsatser om Foods - Sida 3 av 7

Reasons to believe - reasons to buy : factors influencing the consumers' choice when buying probiotic products

The purpose of this thesis was to describe what factors influence consumers? choice when buying probiotic products. Functional Foods have been predicted a bright future on the food market but so far the concept have not been embraced by the consumers. The reasons for this are many and not clearly understood. Positive health effects are what set a functional food product apart from traditional food stuffs of the same type.

Taylor i kebabfabriken

Efter millenniumskiftet uppfattas det som närmast ?rätt? att moderna framtidsinriktade verksamheter, stora som små, bör arbeta med kvalitetsstyrning[1].  Åtgärder inom kvalitetsstyrning innebär att moderera och justera tillverkningsprocessen så att de producerade enheterna håller sig till en standard[2]. Företag ställs ständigt inför flera olika alternativ om hur de kan förändra sitt arbetssätt, och öppna sig för att ta till sig olika kvalitetshöjande koncept. Dessa ska leda till att organisationen och dess processer blir mer effektiva och produktiva, för att i sin tur sänka kostnader, maximera vinsten, bemöta kundernas efterfråga, och kunna leverera billigare produkter av högre kvalitet på ett snabbare och enklare sätt.

Hundfoder mot hjärnans åldrande ? kan det fungera?

Due to better nutrition, veterinary and overall care, pet dogs? lifespan has increased. With more old dogs we see more health problems associated with age, among those cognitive decline, leading to deficits in learning and memory, disorientation, anxiety and other altered behaviors. Cognitive decline can have severe negative impacts on the life of both dog and owner, when the dog for example forgets being housetrained or starts being awake at night. Two pet food manufacturers have developed food with specific ingredients in order to improve cognitive functions or delay the onset of cognitive impairment. Hill?s Pet Nutrition has developed a dog food with supplements of a broad spectrum of antioxidants and mitochondrial nutrients, aiming to diminish oxidative damage in the brain, thereby maintaining brain function and improving learning ability.

Förändring av en kärntjänst - En undersökning utförd på Arla Foods

Bakgrund: I bakgrunden framgår det att den personliga kontakten med mejeriföretagen har minskat med tiden, vilket har resulterat i ett ökat avstånd mellan mejeriföretag och kund. Samtidigt präglas branschen av hög konkurrens. Det har blivit allt viktigare att arbeta för att behålla sina befintliga kunder.Problemformulering: Vilka faktorer är viktiga för mejeriföretagens långsiktiga överlevnad vid omvandling av en rutinmässig kärntjänst?Syfte: Att analysera och jämföra två beställningsmetoder för att se vilka faktorer som påverkar och bidrar till en långsiktig relation.Metod: Uppsatsen utgår från en deduktiv forskningsansats. Både kvalitativ och kvantitativ undersökningsmetod tillämpas i form av en djupintervju samt en kundenkät.Teorier: Uppsatsen använder följande teorier: Involveringsteorin, Mervärdesteorin, Nätverkssynsättet, Totalkommunikation samt Service profit chain.

En guide i näringslära och utfodring vid några vanliga sjukdomstillstånd hos hund och katt :

This report describes the nutritional requirements of the dog and cat. You are also able to learn about the most common diseases in the dog and cat where food has an important role in both prevention and recovery of these diseases. We describe FLUTD, canine urolithiasis, heart- and kidney disease, gastrointestinal diseases and obesity. You have to know the right balance between different nutrients to decrease the stress on the body and to prevent the advancement of the diseases. Finally we discuss the differences between three manufacturers of veterinary prescribed diets and two commercial pet Foods..

Validation of Steins/Arla Foods method for lactate fermenting clostridia in milk

One of the most serious and economically important defects caused by clostridia in milk products is the late blowing of semi-hard cheeses.Clostridia occur naturally in soil and can contaminate milk through crops contaminated by dung and soil followed by a less successful silage process, that give them opportunity to grow unaerobically. When anaerobic conditions occur, such as storage of semi-hard cheese, they ferment lactic acid to butyric acid and the gases CO2 and H2.At the fusion of Arla and MD Foods, a series of changes were conducted on the MPN method for lactic acid fermentation for clostridia in milk. These changes resulted in an increased accuracy due to an increased number of test tubes and the change of media from MRCM to BBB, Bryant & Burkey Broth, that was thought to be more selective for Cl. tyrobutyricum, the organism mostly found in hard cheese. When the number of dairy farmers that were given quality reduction fines increased, the new method was suspected and a validation was conducted.The validation included inoculation of different clostridia and bacillus strains into BBB substrate and enzymatic testing of positive samples with Rapid ID 32A.

Kartläggning av chokladpulverspridning: en fallstudie gjord på Kraft Foods Sverige AB

Syftet med examensarbetet är att kartlägga orsakerna till pulverspridningen på O?boyavdelningen samt att ge förslag på åtgärder som kan förbättra och underlätta arbetet med den periodiska rengöringen. Vid tillverkning av livsmedel är det av stor vikt att produktionen är hygienisk och att produkterna har hög kvalitet. Många gånger, i synnerhet vid tillverkning av pulverprodukter, såsom O?boy, kan det vara svårt att uppnå den önskvärda graden av renhet.

Diabetes hos hund : utfodring, motion och vikt som möjliga predisponerande faktorer

This is a study of some risk factors for Diabetes Mellitus (DM) in dogs. As a pilot study it is meant to give information to be used in a planned later, larger and better controlled study. The present study hypothesized that suboptimal feeding (high percentage of homemade and table Foods), lack of activity and overweight contribute to the risk of DM. Twenty consecutive dogs diagnosed with DM at the Veterinary University Clinic in Uppsala between 2000 ? 2003 were chosen as the experimental group.

Lagerstyrning av emballage med hänsyn till utrymmesbegränsningar : En fallstudie vid Arla Foods Linköping

Detta examensarbete har utförts på Arla Foods mejeri i Linköping. Mejeriet har länge haft problem med höga lagernivåer av emballage som resulterat i stora hanteringssvårigheter och höga kostnader. Syftet med detta arbete är att föreslå en effektivare lagerstyrning med målet att minska de höga lagernivåerna av emballage på mejeriet.En nulägesanalys visade att medelbeläggningen för perioden 2010-05 ? 2011-02 var ca 70 % av maxkapaciteten varav ca 30 procentenheter utgjordes av säkerhetslagret. Totalkostnaden för lagerföring och beordring för ett år baserat på dessa siffror blir ca 1 716 000 kr/år.Alternativa lagerstyrningsmetoder har undersökts i två olika scenarier.

The road to recovery : En fallstudie om Arla Foods krishantering i Mellanöstern

The aim of this thesis is to expand the understanding of 16th century Flemish art by approaching paintings by artists Pieter Aertsen (1508-1575), Joachim Beuckelaer (1533-1574) and Pieter Bruegel (c. 1525-1569) from a different perspective. This is done by extending the discourse of art history, into a discourse of literary history and primarily 16th century novels by authors such as François Rabelais and Miguel de Cervantes. The paintings are studied in relation to these 16th century novels, by comparison and as a testament of this specific time period. A widening contextualization is also constructed in which a connection to the expression of the carnivals ambivalent form, as well as the notion of lower classes is explored.

Inventering och riskklassning enligt MIFO fas I vid Arla Foods i Kalmar samt jämförelse mellan MIFO och Amerikanska PA

Det finns idag ca 80 000 potentiellt förorenade områden i Sverige. För att karlägga och riskklassa områdena har Naturvårdsverket utformat metodik för inventering av förorenade områden (MIFO). Metoden är indelad i två faser. Fas I består av orienterande undersökning och riskklassning. Fas II byggs upp av översiktliga undersökningar och en ny riskklassning av objektet där en markteknisk undersökning har en viktig roll.  Syftet med detta examensarbete är att utföra en MIFO fas I-inventering med tillhörande riskklassning på två fastigheter ägda av Arla Foods.

IKEA Foods hållbarhetsarbete -om och hur CSR-aktiviteter kan skapa kundvärde inom IKEA Food

Denna fallstudie tar upp enskilda kvinnors upplevelser i samband med mediala diskurser och identitet utifrån deras position som tidigare utsatta för direkt patriarkalt våld. Vissa diskursiva begrepp diskuteras, exempelvis ?offer?. Centralt för respondenterna är att inte identifiera sig med dessa termer. Våldserfarenheterna har påverkat samtliga respondenter och det präglar hur de förhåller sig till diskursiva termer.

Energiinventering och energieffektivisering - En studie av Skånemejeriers ysteri i Kristianstad.

På Skånemejeriers ysteri i Kristianstad har en energiinventering utförts. Detta för att lokalisera de komponenter på mejeriet som är energianvändare och få en bättre insyn i energianvändningen på mejeriet. Föreliggande inventering har sedan använts för att analysera energianvändningen och föreslå energieffektiviseringsåtgärder. Informationen i uppsatsen är införskaffad genom löpande intervjuer med personalen på Skånemejerier och deras samarbetspartners, okulärbesiktningar samt genom ett studiebesök på Arla Foods i Kalmar.Inventeringen är indelad i två områden, nämligen produktions- och stödprocesserna. Produktionsprocesserna innefattar samtliga energianvändare som direkt berör produktionen av ost medan stödprocesserna innefattar de energianvändare som berör produktionen av ost indirekt..

Måste det vara så grönt? Ett visuellt Förpackningskoncept för ett ekologiskt livsmedelsmärke

»Does it have to be so green?« is a visual communication project focused on packaging design. I attempted to challenge the clichés of graphic design for organic products and designed a packaging concept for a fictional food brand. The project had a special objec¬tive which was to explore ways to use the package as carrier for in¬formation about the enviromental impact of the packaging itself.The process included research about packaging design and its ef¬fect on the consumer, an investigation of the Swedish market for organic Foods, creating and defining a brand, and designing a cohe¬rent packaging concept for a product line which communicates the brand?s values and appeals to the intended target group.The project resulted in prototypes for a muesli package, tea car¬ton and honey jar, as well as a manual that explains the application of the graphic program..

FORL : Feline Odontoclastic Resorptive Lesions

This report was written in an attempt to summarize old and new theories and scientific results regarding FORL (Feline Odontoclastic Resorptive Lesions). Several different kinds of treatment are presented in this study. Among them teeth extraction and crown amputation seems to give the best long-term results. It seems clear that the domestic cat of today have no trouble digesting dry Foods without their teeth. The most accurate way to diagnose FORL is by using intraoral dental radiology technique.

<- Föregående sida 3 Nästa sida ->