Sök:

Sökresultat:

982 Uppsatser om Food packaging - Sida 55 av 66

Phenotyping of Bali cattle and interviewing farmers in Indonesia - a minor field study

Among the Indigenous cattle breeds in Indonesia, the Bali cattle is the most preferred by small farmers. The Bali cattle is a beef breed, and is considered to have several advantageous characteristics and to be well adapted to the country?s harsh environmental tropical conditions with drought and rain. The main aim of this project was to phenotype of Bali cattle from different locations in order to identify and document diversity within the Bali cattle breed based on their observable characteristics, to compare cattle from different areas and production systems to see the effect of management on phenotype. In this study, 107 cows and bulls of the breed Bali cattle, from Kalimantan, Sumatra, Lombok and Bali were phenotyped.

Microsoft Visual Studio och osCommerce - en jämförelse mellan två verktyg

This report represents a comparison between two different tools used to create an online store that was developed by two students at the Technical University in Jönköping. The web shop will be of great benefit to both customers and administrator in a food firm known as Mattias' Livs. The company wanted an online store that facilitates the sale section and gives a full control of their stocks. The aim of this thesis is to create an online store that offers customers the ability to shop online and help the staff to operate the company in a simpler and more efficient way, which reduces the need for human resources and thus leads to less costs for the company. The aim also includes a comparison between the two different tools used to create the online store.

Varbergs goda jord : en fallstudie om värdering och förvaltning av åkermark i Varbergs kommun

This is a bachelor thesis about arable land in Varberg, from sustainability and it?s relation to local government and management. Arable land has become more important as a natural resource from a global point of view and in concerns of higher demands of food supply, as a result of population growth, higher consumption worldwide and climate change. But the arable land in Sweden is being exploited an increasingly rapid pace and the arable land in Varberg is not an exception of this development. The issue is most topical and the discussion holds questions about a declining agricultural sector, the formal and administrative protection of arable land and because other interests of land use often is given higher priority in community development and planning.

Påskön. Myten om Rapa Nui

This essay will examine the historical picture of the island Rapa Nui as it is portrayed in popular science and in ecohistorical literature of the university of Gothenburg. This historical picture states that the inhabitants of the island cut down a lot of trees in the process of transporting the big and heavy statues, moai, from the quarry to the platforms along the coastline of the island. During this process all trees disappeared and resulted in soil erosion. The cultivation was destroyed and brought hunger to Rapa Nui. The following rivalry for food led to a situation of war followed by a cultural collapse.

Ombyggnad av skolbyggnad för nya verksamheter : En visionsstudie för Wenströmska skolan och dess närområde

New production is not the only thing that is important for the city?s growth. It is also crucial to recover existing buildings in order to create attractive areas. There is a school in Va?stera?s city called Wenstro?mska skolan which consists of six high schools that provide different professional specializations and which has an area of about 35000 square meters.

Grundsmaksperception hos 4-6-åriga förskolebarn : Förmåga att identifiera smaker i livsmedel före och efter träning med grundsmaklösningar.

Individuella smakupplevelser varierar stort och är delvis beroende av hur väl och intensivt individen kan urskilja grundsmaker. Jämfört med vuxna uppvisar barn en högre preferens för sött och starkare aversion mot bittert. Syftet med denna studie var att undersöka 4-6-åriga förskolebarns förmåga att identifiera grundsmaker i livsmedel före och efter träning med grundsmaklösningar. Även barnens förmåga att verbalisera smakupplevelser innan grundsmakträning undersöktes. Studien genomfördes på en förskola, totalt elva barn deltog i studien som bestod av fyra moment.

Livsmedelssäkerhet ur ett försörjningskedjeperspektiv

.Sammanfattning Titel: Livsmedelssäkerhet ur ett försörjningskedjeperspektiv Författare: Cecilia Eken Jonas Karlsson Handledare: Carl-Henric Nilsson, Ekonomihögskolan, Lunds Universitet Fredrik Nilsson, Avdelningen för Förpackningslogistik, Lunds Tekniska HögskolaChristina Skjöldebrand, Avdelningen för Förpackningslogistik, Lunds tekniska HögskolaTorgny Nyholm, General Manager Food, Schenker AB Problemställning: Vilka, för produktsäkerheten och spårbarheten, kritiska punkter finns det inom den studerade livsmedelsförsörjningskedjan?Hur bör de kritiska punkterna bäst hanteras/åtgärdas/förbättras? Syfte: Syftet med examensarbetet är att utvidga begreppet kritiska punkter, från att enbart fokusera på produktsäkerhet, till att även innefatta för spårbarheten kritiska punkter i informationsflödet samt relationerna företagen emellan. Vidare syftar examensarbetet till att ta fram en modell för att hantera försörjningskedjans utvidgade kritiska punkter. Metod: Examensarbetet är en studie av en hel försörjningskedja, bestående av ett antal fristående och icke-linjärt interagerande enheter, i ett livsmedelssammanhang. Studien av denna är utförd inom systemparadigmet och det angreppssätt som använts en fallstudie.

Är allt butiksbakat bröd bake-off? : En studie om att ändra förutfattade meningar.

Problemformuleringen i denna uppsats har framställts på uppdrag av ICA Maxi Karlstad. De upplever att deras kunder inte är medvetna om att ICA Maxi erbjuder ett bageri i sin butik, där sex bagare bakar allt bröd från grunden.Syftet med den här uppsatsen är att undersöka och beskriva vilka faktorer som påverkar de förväntningar som en kund har på en produkt samt att ge förslag på hur man kan förändra dessa.I uppsatsen återfinns dels en enkätundersökning där 105 personer fick besvara 18 frågor om deras inköpsvanor när det gäller bröd samt frågor om ICA Maxis bageri. Utöver detta så genomfördes även en mindre intervjustudie där 21 personer fick ge mer uttömmande svar om deras inköpsvanor och förutfattade meningar när det gäller bröd. Uppsatsen innehåller således både en kvalitativ och en kvantitativ undersökning.Resultatet av undersökningarna visar att de flesta tror att brödet som bakas i bageriet kommer från halvfabrikat som värms upp i butiken, så kallad bake-off. Det är dock även en stor mängd respondenter som inte har sett någon marknadsföring av bageriet och som inte är medvetna om att bageriet existerar.Slutligen ger uppsatsen en rad förslag för framtiden om hur ICA Maxi kan förändra sin marknadsföring så att fler kunder blir medvetna om att bageriet finns.

Reducering av kassationer på Cloetta Fazer AB

This master?s thesis was performed during the fall of 2006 at Cloetta Fazer AB in Ljungsbro. Cloetta Fazer is the market leader in Scandinavia of manufacturing confectionary and chocolates. The purpose of the project has been to identify causes that impact the quantity of waste in production as well as a cost/benefit analysis of the solutions that can reduce the problem of production waste.The work includes four production lines that are individually designed depending on what kind of product that are produced on the line. By using qualitative and quantitative methods such as focus groups, interviews and observations data has been collected.

Local poultry production in rural Zambia and the effect of light on poultry performance

Zambia is a country in Southern Africa where poverty is widespread and the traditional keeping of local poultry therefore plays a crucial role in improving nutrition. Meat and eggs from poultry are important sources of protein but also of income. Improving the poultry production is thereby a method to fight poverty. For poultry, the access to light is an important factor for both growth and egg production. In this paper, the focus is on the traditional village chickens used for both egg and meat production, how they are kept, their health and welfare and if the use of a solar lamp will influence their behaviour, growth and egg production. Three studies were conducted in Chibombo and Choma Districts in Zambia were 17 farmers were interviewed regarding the village chicken management of which six farmers participated in a solar lamp experiment.

En önskan om ökad förståelse och dialog : sörmländska livsmedelsproducenters syn på offentlig upphandling av livsmedel

Arbetet syftar till att undersöka hur producenter i Södermanlands län förhåller sig till offentlig upphandling av livsmedel. Sex producenter, en representant för en ekonomisk förening och en kostsamordnare har intervjuats för att få en djupare förståelse för vad livsmedelsproducenter upplever vara de största hindren och möjligheterna för att lämna anbud i offentliga upphandlingar av livsmedel. Resultaten visar att producenterna anser att många rådande förutsättningar som finns för att delta i offentlig upphandling av livsmedel är kopplade till och beroende av kommunens arbete. Det handlar till exempel om upphandlingens utformning, huruvida det finns en omlastningscentral som underlättar vid leveranser och om det finns en engagerad kostsamordnare. De hinder som producenterna upplever är bland annat den EU-lag som rör fri handel över gränserna, att de som upphandlar inte förstår livsmedelsproduktionens förutsättningar och svårigheten att spåra livsmedel i förädlingskedjan. De möjligheter som producenterna och kostsamordnaren ser bottnar till stor del i kommunikation och dialog på olika nivåer och mellan olika aktörer. Jag har även undersökt vilka sociala, ekonomiska och ekologiska värden en ökad andel närproducerade livsmedel i offentlig sektor bidrar med till samhället. Några funktioner som framkom i intervjuerna var värdet av att visa hur mat är producerad, att produktionen skapar mervärden och att det skapar lokala arbetstillfällen. Med utgångspunkt i analysen av producenternas resonemang har jag formulerat förslag till åtgärder för att uppnå en högre andel närproducerad mat i de offentliga köken.

Upplevda oönskade beteenden hos katt : förekomst och orsaker till dessa

The objective was to examine the frequency of unwanted behaviors in the Swedish feline population and what factors in the environment, inheritance and past life that have an influence on the frequency. SLU?s web poll generator was used to create a web poll which insinuated that it was a poll with objective to make an inventory of the Swedish feline population. I wanted to avoid that only owners to cats with unwanted behaviors answered the poll. The web link to the poll was sent to SLUs students and posted on Internet forums for people interested in cats.

Utveckling av Innovativa Småskaliga Elförsörjningskoncept : - Minor Field Study i Namibia

A large part of the Namibian low income population lack access to grid distributed electricity. This mean they are effectively shut out from basic functions such as lighting, information technologies and hygienic food handling. Hence, finding ways of providing affordable off-grid electricity is an important, not to say critical, task.This master thesis is an innovation and concept development project that has been carried out in cooperation with organisations in Sweden and Namibia. The purpose of the project has been to (1) develop a concept for off-grid electricity supply in Namibia and (2) to gain a deeper knowledge within the area of innovation and product development for the Base of the Pyramid population, i.e. the poorest, but largest, socio-economic part of the global population.Essential in this project has been to acquire user understanding and to identify user needs to create a foundation for developing the concept.

Det växer så det knakar! Vad påverkar konsumentens val av återhämtningstillskott

Syfte Vi har för avsikt att öka förståelsen för hur valet av återhämtningstillskott styrs av konsumentens beteende och analysera i vilken grad olika faktorer påverkar detta val. Vår förhoppning är att denna insikt skall kunna bidra till att minska det informationsbehov som företag i denna bransch ställs inför där de idag kan ha bristfällig information. Metod För att besvara de frågeställningar som uppkommit under problemdiskussionen har vi använt oss av både primär och sekundär data. Vi har utgått från den sekundärdata vi insamlat för att få en teoretisk bas att stå på. Den primärdata vi insamlat baserar på kvalitativa djupintervjuer och samtal med sakkunniga.

Dinosaurier i Kurdistan pratar kurdiska : En studie i hur barn i förskolan tänker om och uttrycker sin flerspråkighet

This is an ethnographically inspired study focusing on multilingualism in a Swedish preschool setting. The purpose of the study was to find out how the children perceived their multilingualism and how it was expressed by the children in the interaction with teachers and peers. The research questions were as follows: How is the multilingualism expressed in the day to day interaction in preschool? What significance does the daily interaction with peers and educators have for the children?s perceptions of their multilingualism? How do the children perceive their multilingualism and the value in their multilingual abilities?  To answer these question methods inspired by ethnographical studies were used, namely participant observation and semi-structured interviews with the children.   Theory was used from two areas; childhood sociology as theorized by Corsaro with the ideas of peer cultures and interpretive reproduction, and the sociology of language with the theory of collaborative empowerment as introduced and developed by Cummins. The children in the study were seen as social actors who are important here and now and who contribute to the development of society.   The study showed that the multiple languages were visible in the preschool, but that the Swedish language was upheld as the norm and the language of communication; no children were recorded playing in their ?home language? during interaction with other children.

<- Föregående sida 55 Nästa sida ->