Sök:

Sökresultat:

19700 Uppsatser om En bok för alla - Sida 7 av 1314

?Det viktiga Àr inte att alla leker med alla, utan att alla har nÄgon? - En kvalitativ studie om barns samspel

Syftet med vÄrt examensarbete Àr att utifrÄn pedagogernas perspektiv studera hur tillhörighet i grupp skapas. Detta gör vi genom att undersöka och analysera barns samspel i förskolan. Det har vi genomfört genom en kombination av en kvalitativ- och kvantitativ studie. VÄra frÄgestÀllningar innefattar vilka typer av samspel barn konstruerar i förskolemiljö, hur pedagoger talar om barns samspel och synliggörandet av alla barn, samt vilka faktorer som kan pÄverka barns samspel. I studien lyfter vi olika perspektiv inom samspel, som barnperspektiv, samhörighet, den NÀrmaste utvecklingszonen, Älderns betydelse för samspel, roller och makt, samt svÄrigheter i samspel.

Revisionsplikt i mikroföretag - ur företagarnas perspektiv

SammanfattningI Sverige infördes lagstadgad revisionsplikt för alla aktiebolag, oavsett storlek, Är 1983. Alla aktiebolag ska enligt revisionsplikten upprÀtta en Ärsredovisning med balans ? och resultatrÀkning, noter samt en förvaltningsberÀttelse. Dessutom ska alla aktiebolag ha en kvalificerad revisor som granskar företagets Ärsredovisning samt hur verksamheten förvaltats. Enligt EU: s fjÀrde bolagsdirektiv har medlemslÀnderna möjlighet att undanta smÄ aktiebolag frÄn revisionsplikten och detta utnyttjas av alla lÀnder utom Sverige och Finland.I dagens debatt angÄende revisionsplikt i mikroföretag, det vill sÀga företag med mindre Àn 3 000 000 SEK i omsÀttning och fÀrre Àn tio anstÀllda, Àr den centrala frÄgan om nyttan överstiger kostnaden.

Brommaplan Agora : En utveckling av ett förortscentrum

Brommaplan Àr en viktig trafiknod i Stockholm i stort behov av upprustning. I andra jÀmförbara förorter har gallerian en dominerande position. Till skillnad mot innerstadens torg flankeras alla förorters (de av staden utnÀmda till s.k. "tyngdpunkter") torg av en galleria. Alla.

Uppsala Konstmuseum : Ett museum för alla

För att nÄ ut med konsten till Uppsalas befolkning ska det nya konstmuseet bli tillgÀngligt och inbjudande. Placerad vid FyrisÄn, pÄ grÀnslandet mellan Uppsalas stadskÀrna, industriomrÄdet och stadsparken, Àr den synlig och lÀtttillgÀnglig frÄn alla hÄll och lyfter ett omrÄde som tidigare bara har varit en plats mÀnniskor passerar.Runt tomten finns flera större flöden av fotgÀngare och cyklister. Byggnaden placeras dÀrför strategiskt för att inte blockera nÄgot gÄngstrÄk men samtidigt ta vara pÄ dessa för att locka besökare. Utöver de befintliga strÄken uppkommer Àven nya vÀgar; ytterligare en bro över FyrisÄn som förbinder stadstrÀdgÄrden med museét och genvÀgar över och igenom sjÀlva byggnaden.Projektets tvÄ ledord Àr tillgÀnglighet och upplevelse. Uppsalas konstmuseum ska vara en plats för alla och en plats som man gÀrna ÄtervÀnder till.

?En skola för alla ? en politisk vision?Pedagogers syn pÄ sin kompetens för att möta alla elever

Syftet var att undersöka och granska hur skolan möter eleverna ur pedagogernas perspektiv. Arbetet ger en överblick över tidigare forskning om att möta alla elever. VÄr utgÄngspunkt var det relationella perspektivet dÀr pedagogens undervisning ska anpassas efter elevens förutsÀttningar. Den specialpedagogiska verksamheten bör ses i interaktion med övrig pedagogisk verksamhet. All personal pÄ skolan mÄste ha stöd av rektor för att kunna möta alla elever sÄ att eleverna kan utvecklas efter sina egna individuella förutsÀttningar.

Drömkök Ät alla : VÀrldens mest prisbelönta webbkampanj

MÄlet med uppsatsen var att se hur man producerar fram en reklamkampanj, framför allt hur man gör det för första gÄngen samt hur retoriken kan bidra till ett lyckat koncept. Vilka förutsÀttningar krÀvs? Arbetar man pÄ ett annorlunda sÀtt? Vilka medel anvÀnder man för att fÄ en framgÄngsrik reklam? Detta har undersökts genom att intervjua personer som varit med och producerat den prisbelönta och vÀrldskÀnda reklamkampanjen frÄn IKEA  ?Drömkök Ät alla? ur ett retoriskt perspektiv. Resultatet visar pÄ en resa rÀtt i tiden  i hur man med ny teknik fÄr fram nÄgot helt unikt..

Laborativ matematikundervisning ur ett lÀrarperspektiv.

Syftet med mitt arbete var att ta reda pÄ pedagogernas syn pÄ laborativ matematik i undervisningen, om de sÄg en kunskapsutveckling hos eleverna nÀr de arbetade laborativt samt om de sÄg nÄgra fördelar respektive nackdelar med att arbeta med en laborativ arbetsmetod. Resultaten i arbetet kommer ifrÄn tre intervjuade pedagoger. De tre pedagogerna Àr alla ÀmneslÀrare i matematik och undervisar i Àmnet i varierande Ärskurser. Alla tre pedagogerna jobbar med laborativ matematik i nÄgon utstrÀckning. Pedagogerna tyckte att begreppet laborativ matematik var svÄrt att definiera dÄ arbetsmetoden kan innehÄlla mÄnga olika saker.

I strÀvan efter förÀldraskap : Kvinnor och mÀns upplevelse av IVF-behandling

Introduktion: Ofrivillig barnlöshet, infertilitet, Àr ett vanligt problem som upptrÀder i alla kulturer. I Sverige Àr ungefÀr 10-15 % av alla par drabbade och det samma gÀller i övriga VÀsteuropa och Nordamerika. Det Àr ungefÀr lika vanligt med manlig som kvinnlig infertilitet och relativt ofta i kombination. Hos 10-15 % av alla infertila Äterfinns ingen orsak till infertiliteten. Idag Àr in vitro fertilisering, IVF, den vanligaste behandlingsmetoden vid alla typer av infertilitet.

Barn med sÀrskilda rÀttigheter och inkludering pÄ förskolan

Meningen med denna uppsats Àr att undersöka hur Reggio Emilias pedagogik och dess insatser korresponderar med inkludering i "en skola / förskola för alla"..

förskollÀrares syn pÄ temaarbete : likheter och olikheter

Syftet med den hÀr studien var att fördjupa vÄr insikt i temaarbetets pÄverkan av förskolans verksamhet. Vi ville fÄ fram vilka fördelar och nackdelar förskollÀrare ser med temaarbete som arbetssÀtt. Intervjuer anvÀndes som undersökningsmetod och de olika svaren jÀmfördes och kategoriserades. Resultatet visade att förskollÀrarna har olika definitioner pÄ vad temaarbete innebÀr. Det visade Àven att temaarbete inte Àr en sjÀlvklar arbetsmetod i förskolorna.

Adoptioner

Denna C-uppsats behandlar Àmnet adoptioner ur ett allmÀnt övergripande perspektiv utan nÄgon sÀrskild kÀrnfrÄga eller dylikt. Uppsatsen tar frÀmst sikte pÄ internationella adoptioner och vad som krÀvs vad för att fÄ genomföra en sÄdan. BetrÀffande detta sÄ har jag gÄtt igenom alla de faser som man som adoptivförÀlder mÄste gÄ igenom för att fÄ genomföra en adoption, alltifrÄn att man gÄr igenom en lÀmplighetsprövning till att man tar kontakt med en adoptionsorganisation och genomför sjÀlva adoptionen. SocialtjÀnsten i hemkommunen har ochsÄ en stor roll i adoptionsförfarandet och detta tas upp i ett kapitel. Uppsatsen som Àr skriven ur ett rÀttsligt perspektiv tar givetvis upp alla de svenska rÀttsregler som reglerar adoptioner samt Àven de internationella rÀttsregler (sÄsom konventioner) som finns.

Hur arbetar lÀrare för att skapa förutsÀttningar för koncentration hos eleverna? : - ArbetssÀtt och klassrumsmiljö

Syftet med denna undersökning var att undersöka hur klassrummet och undervisningen utformas för att skapa förutsÀttningar för koncentration hos eleverna. För att fÄ reda pÄ detta anvÀnde vi oss av intervjuer med och observationer av Ätta olika lÀrare i skolÄr 1-3, dÀr fokus lÄg pÄ lÀrarnas arbetssÀtt och klassrumsmiljöerna. Resultaten visade att mÄnga lÀrare nÀmnde att de skapade förutsÀttningar för koncentrationen genom att hÄlla lugnet i klassrummet. Undervisningen formades sÄ buller ÀndÄ existerade i klassrummet och det visade sig att de flesta elever ÀndÄ jobbade med det som de skulle i denna miljö. De elever som önskade lugn och ro fick tillgÄng till ett annat rum dÀr de kunde fÄ jobba ifred.

VÀgar in i lÀrandet

Ett arbete som handlar om att vi alla lÀr, Àr och tÀnker olika, olika gÄnger pÄ olika sÀtt allt utifrÄn vÄra olika erfarenheter och förutsÀttningar. Arbetet Àr tÀnkt att kunna anvÀndas som ett material för att börja arbeta med olika uttrycksformer samt att utveckla förstÄelse för att vi alla ibland behöver olika vÀgar och arbetssÀtt för att komma Ät ett meningsfullt och lustfyllt lÀrande..

MasstigevarumÀrken - lyx för alla

Lyxmarknaden i vÀrlden har ökat, detta trotts den ekonomiska oron. VÄrt intressefÄngades dÄ vi observerat varumÀrken i Sverige vilka har en prestige kÀnsla men vioch massan Àndock har rÄd att köpa produkterna. Silverstein och Fiske (2003)definierar fenomenet som Masstige. Masstige Àr en sammansÀttning av orden prestigeoch massa, alltsÄ prestige som massan kan ha rÄd med. Syftet med undersökningen Àratt undersöka om masstigevarumÀrken i Sverige anvÀnder sig av klassiskamarknadsföringsstrategier som finns för lyxigavarumÀrken.

En förskola för alla? : En studie om hur förskollÀrare arbetar för att inkludera alla barn i förskolan.

SammanfattningSyftet med studien var att undersöka hur förskollÀrare arbetar med inkludering av barn i förskolan, hur förskollÀrare anpassar verksamheten efter de olika behov som finns och vad en förskola för alla Àr för dem. Det utfördes genom kvalitativa intervjuer som metod av verksamma förskollÀrare. ForskningsfrÄgorna som ligger till grund för studien har direkt koppling till syftet och handlar om förskollÀrarnas arbete och hur anpassning kan ske. Det Àr vi som forskare som filtrerat och kategoriserat svaren vi fÄtt frÄn förskollÀrarna, dÀrför Àr resultatet i studien en tolkning vi gjort av deras erfarenheter och svar, resultatet och slutsatsen av studien behöver alltsÄ inte vara absolut. Resultatet i studien visar att förskollÀrarna som deltagit har en samstÀmmig syn pÄ barnen och gemensamma tankar pÄ hur de ska inkluderas.

<- FöregÄende sida 7 NÀsta sida ->