Sök:

Sökresultat:

11745 Uppsatser om Elever - Sida 3 av 783

"Myror i brallan". Barn med koncentrationssvårigheter.

Examensarbetet inriktar sig på de Elever som har svårt att koncentrera sig under lektionen och på så vis brister i sin koncentration. Arbetet omfattar inte de Elever som har en diagnos, som t ex Damp och ADHD. Syftet är att undersöka hur man som pedagog ska bemöta Elever med koncentrationssvårigheter på bästa sätt, försöka förstå Elevernas handlande, se eventuella skillnader mellan pojke/flicka och klarlägga orsaker till dessa svårigheter. Huvudfrågan är:Hur gör pedagogen för att förstå och bemöta Elever med koncentrationssvårigheter på ett bra sätt?.

Läs- och skrivsvårigheter : En studie med elever kring pedagogers tankar och arbete

Detta examensarbete har som syfte att granska hur några utvalda pedagoger tänker och arbetar med Elever som har läs- och skrivsvårigheter. Dessutom kommer det undersökas hur man kan förebygga svårigheterna.För att skapa oss förståelse för vårt syfte användes kvalitativa intervjuer för att få fram empiri. Pedagogerna undervisar Elever i årskurs 1-6 och de har gemensamt att de arbetar med Elever som har läs- och skrivsvårigheter. Resultatet visar att det allra svåraste, i arbetet med Elever som har läs- och skrivsvårigheter, är att få Eleverna motiverade. Pedagogerna använder sig av en rad olika metoder och de förnyar sig ständigt.

Hur bemöts särbegåvade elever i skolan?

Ett faktum är att miljö- och energimässigt står världen i obalans vilket negativt kan påverka våra nya generationer, därför behöver vi kapabla individer som ska kunna ta itu med problemet och hjälpa till att lösa det. Trots att särbegåvade Elever utgör en viktig potential i vårt framtida samhälle, känns det att dessa Elever inte får den stöd de behöver och har rätt till.Syftet med detta examensarbete är att utifrån styrdokument och forskning få en bild om hur uppfattas särbegåvade Elever i skolorna och hur dessa Elever bemöts i skolan.Arbetet grundas på en litteraturstudie som kompletterades med en kvalitativ studie där tre personer i en skola intervjuades..

Fysisk aktivitet i skolan : varför och erbjuds elever det?

Syfte med studien var att undersöka Elevers tankar och uppfattningar kring nyttan med att kunna läsa. För att få svar på följande frågeställningar; Vad är läsning, enligt Elever, vilka uppfattningar har Elever om att kunna läsa och när upplever Elever att de har användning för sin läskunskap.  Vi beslöt oss för att genomföra en enkätundersökning. Samtliga Elever som ingick i vår kvalitativa studie går i årskurs tre. Eleverna gick i två olika skolor i två skilda kommuner.Resultatet som framkom visar att Eleverna inte har en klar uppfattning av varför det är bra att kunna läsa. De anser dock att läsning är ordförståelse, kunskap och ord.

Hur motiveras och inkluderas elever i matematik i årskurs 6? : En intervjustudie med lärare och elever.

Syftet med detta examensarbete är att titta på hur lärare motiverar och inkluderar sina Elever i matematikundervisningen. Vi tittar vidare på Elevernas syn på undervisningen och vilka faktorer som gör dem motiverade i ämnet matematik. Vi har använt oss av en kvalitativ undersökning med semistrukturerad intervjumetod där både lärare och Elever intervjuats. Studien visar att Elevers motivation ofta styrs av Elevers förkunskaper samt av läraren och lärarens förhållningssätt och undervisningsmetoder..

Mobbning ur Elevens perspektiv : Hur elever i år 3 uppfattar begreppet mobbning

Denna uppsats behandlar hur Elever i år 3 uppfattar begreppet mobbning. Vi har med hjälp av boksamtal som metod intervjuat 42 Elever i två klasser i en skola norr om Stockholm. Boksamtalen genomfördes parallellt i de båda klasserna i totalt 8 grupper om 4-6 Elever.Frågeställningarna var; Hur uppfattar Elever i år 3 begreppet mobbning?, Hur tycker Elever i år 3 att man skall göra om en kamrat är mobbad?, Vad anser Elever i år 3 om vuxnas engagemang på skolan när det gäller utanförskap? Vi fann att boksamtal som intervjumetod fungerade mycket bra och att Eleverna genom att utgå från en fiktiv situation lättare kunde uttrycka hur de uppfattade begreppet mobbning. Under boksamtalen berättade Eleverna om en situation av kamratförtryck i klasserna där en elev tycktes förtrycka Eleverna i de båda parallellklasserna.

Pedagogisk kompetens i mötet med nyanlända elever

Nyanlända Elever är, på grund av sin särskilda levnadssituation som är full med stress och oro, i akut behov av trygghet och förståelse i deras vistelse i skolan. Mitt syfte med denna studie är att vända uppmärksamheten mot de väsentliga faktorerna, som inverkar på förberedelseklassens pedagogiska process i kombination med skolledningens insatser. Kvalitativa observationer och intervjuer med förberedelseklassens lärare och Elever har varit underlag för min undersökning. Resultaten är att den sociala interaktionen mellan förberedelseklassens lärare och Elever å ena sidan och mellan dessa och resterande skolans personal och Elever å andra sidan, har stor påverkan på nyanlända Elevers psykiska mående, som i sin tur har sin påverkan på dessa Elevers studiemotivation. I mottagandet av nyanlända Elever som lever under speciella omständigheter krävs det av skolledningen åtgärder för ett gott bemötande för dem.

Svensklärares identifikation av elever med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi på gymnasieskola

Sammandrag: Syftet med min undersökning är att på två gymnasieskolor undersöka några verksamma svensklärares kunskap om och inställning till Elever med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi. Jag vill även belysa om svensklärarna och skolorna har någon handlingsplan när det gäller hantering och bemötande av Elever med läs- och skrivsvårigheter. Metoden är kvalitativa intervjuer med tre svensklärare och en speciallärare från vardera skola. Resultatet visar att svensklärarna saknar möjligheter och kunskap för att identifiera dessa Elever. Varken skolorna eller svensklärarna har någon handlingsplan hur de skall gå till väga eller bemöta Elever med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi.

Elever som far illa i hemmet : Att upptäcka och bemöta elever i skolan och fritidshemmet

 Arbetet behandlar problematiken om Elever som far illa i hemmet, ett känsligt, viktigt och emotionellt svårt område. Genom kvalitativa intervjuer med pedagoger och andra personer som har varit i kontakt med ämnet, presenterar arbetet hur intervjupersonerna resonerar om bemötandet och upptäckandet av dessa Elever. Arbetet tar även upp hur pedagoger går vidare med sina misstankar. Resultatet visar att pedagoger måste vara uppmärksamma på olika signaler Elever och deras föräldrar sänder ut. Det kan röra sig om förändrat beteendemönster eller kläder som inte är passande för vädret.

Elever med intresse och fallenhet för matematik : Om hur elever i år 4-6 ser på sin fallenhet och sitt lärande

Syftet med denna studie är att få en djupare förståelse och kunskap om hur Elever i årskurs 4-6 med intresse och fallenhet för matematik ser på sitt eget lärande och sin egen förmåga inom matematiken. Följande frågeställningar besvaras i studien: I vilka undervisningssituationer lär sig Elever med fallenhet och intresse för matematik på bästa möjliga vis? Hur beskriver dessa Elever sitt intresse och sin fallenhet för matematik? Samt vilka styrkor respektive svagheter anser Elever med intresse och fallenhet för matematik sig ha inom ämnet? Studien har en kvalitativ inriktning där resultatet har baserats på semistrukturerade intervjuer som genomförts med sex Elever. Resultatet av studien visade att Elever med intresse och fallenhet för matematik är medvetna om sin förmåga med försiktiga med att prata om den. Resultatet visade även att dessa Elever föredrar en undervisning som präglas av muntlig matematik i vilket Eleverna får arbeta med uppgifter som stimulerar och utmanar dem.

Elever i matematiksvårigheter : En studie om hur lärare upptäcker och arbetar med elever i matematiksvårigheter

Skolan ska ge alla Elever en likvärdig utbildning där alla Elever utifrån behov ska få den stöttning som behövs för att uppnå de avsatta målen. Vissa Elever uppnår målen i matematik medan andra Elever hamnar i matematiksvårigheter och behöver mer stöttning för att uppnå målen. Elever i matematiksvårigheter är ett relativt generellt begrepp som är svårt att identifiera. Matematiksvårigheter med bakomliggande diagnos som orsak är dock ingen exakt definition då även Elevers vardag påverkar Elevers prestationer i skolan. Studiens syfte är att undersöka hur undervisande lärare i årskurs 1-3 arbetar med Elever som befinner sig i matematiksvårigheter samt vilka former av stöd och hjälpmedel de använder i detta arbete.

Barns tankar om hållbar utveckling

SammanfattningSyftet med den här undersökningen har varit att ta reda på vad Elever har för kunskaper om hållbar utveckling, då främst inom ämnet återvinning.Undersökningen har genomförts i en klass 2 med sjutton Elever, där fem Elever inte ville eller kunde vara med, har jag intervjuat resterande tolv Elever av vilka sju pojkar och fem flickor. Intervjuinsamlingen, kvalitativ forskningsintervju, har skett enligt Kvale.I resultaten av intervjuerna framkom att endast en elev visste helt och hållet vad återvinning betyder. Ytterligare två hade gissningar men visste inte riktigt och resterande nio Elever hade ingen kunskap om vad återvinning är.Undersökningen visar att Eleverna behöver få grundläggande kunskap inom området för att klara de kunskapsmål som läroplanerna inom de naturorienterade ämnena för årskurs fem omfattar.Nyckelord: Elever i årskurs två, hållbar utveckling, undersökning, återvinning.

Hur elever uppfattar begreppet energi

Syftet med vårt examensarbete har varit att undersöka hur Elever uppfattar begreppet energi i årskurs 5. Teorierna vi valde att utgå från grundar sig på ett konstruktivistiskt- och sociokulturellt perspektiv. Inom den tidigare forskningen presenteras fyra olika undersökningar, varav två är genomförda med äldre Elever/studenter och två är genomförda med yngre Elever. Vi har valt att använda undersökningar som är genomförda med äldre Elever/studenter eftersom vi inte hittat mycket genomförd forskning i årskurs 5. I vår metod valde vi att använda oss av enkäter och intervjuer.

Åldersintegrerade klasser : - En studie om hur pedagoger, elever och föräldrar upplever åldersintegrering

Syftet med denna uppsats var att synliggöra hur pedagoger och Elever upplever att arbeta och ingå i en åldersintegrerad klass samt hur föräldrarna till de Elever vi har intervjuat, ser på denna organisationsform. I vår undersökning intervjuade vi tio Elever och två pedagoger i årskurs 1-3 och 2-3. För att få uppfattningar om hur föräldrarna tycker det är att ha sitt/sina barn i en åldersintegrerad klass, skickade vi ut 36 enkäter med sju frågor. Studien resultat visar att såväl Elever som pedagoger och föräldrar upplever det som positivt att arbeta åldersintegrerat. Fördelarna upplevs vara större än nackdelarna..

Estetisk integrering : En litteraturstudie om integrering av elever i svårigheter, inom de estetiskaämnena

Litteraturstudien presenterar resultatet av forskning kring integrerad estetisk undervisning. Studien diskuterar och påvisar effekterna av integrerad undervisning, med fokus på integration av Elever i studiesvårigheter, inom den estetiska verksamheten.Syftet med studien är att öka kunskapen om hur de estetiska ämnena och Elever i skolan kan påverkas av ett integrerat undervisningsperspektiv. Till grund för studien ligger ett sociokulturellt perspektiv, med alla Elevers individualitet i åtanke. Denna litteraturstudies forskningsresultat är hämtat från sju vetenskapliga artiklar, alla från två olika databaser. Resultatet kan tolkas som att en integrerad undervisning är att föredra, då den kan ge positiva effekter för såväl Elever i svårigheter, som Elever som anses ha bra studieresultat..

<- Föregående sida 3 Nästa sida ->