
Sökresultat:
2827 Uppsatser om Blekinge Tekniska Högskola - Sida 4 av 189
Hur utformar företagen sina belöningssystem?
Syftet med vår undersökning av nybilsförsäljarna i Blekinge är att klargöra hur
deras belöningssystem är uppbyggda. Sett ur ett ledningsperspektiv vill vi
också veta hur de uppfattar sitt belöningssystem, och om de skulle vilja att
det utvecklades vidare. Vi vill också ta reda på huruvida deras belöningssystem
resulterar i de effekter som de eftersöker, och om systemet resulterar i ett
positivt ekonomiskt resultat..
Evertiles - All you need is tiles!
Evertiles är ett spel producerat av Olle Lundahl, Liselotte Heimdahl, Tobias
Oldegren och Dan Sjödahl. Vårt mål med spelet var att vi ville göra ett
onlinespel centrerat kring att spelaren skulle samla på saker och att spelare
skulle mäta sina prestationer mot varandra för att se vem som är bäst.
Grundidéen var att vi skulle ha en färdig spelvärld där spelare skulle gå runt
och döda monster för att få saker. Idéen utvecklades snart till att vi skulle
ha en värld som skapade sig själv genom slumpmässig generering, och med andra
spelelement som innebar att det skulle finnas mer att göra än att döda monster.
I slutprodukten finns en potentiellt, näst intill, oändlig värld och
möjligheter för spelarna att bygga egna städer.
Denna rapport kommer detaljera produktionen av spelet, från konceptstadiet
tills dess att projekttiden var slut. Våra tankar om projektets gång, och
detaljer om våra procedurer, återfinns i både reflektionsdelen, som är
majoriteten av denna rapport, samt i våra personliga reflektioner..
Om personalförmåner motiverar de anställda
Titel: Om personalförmåner motiverar de anställda
Författare: Niklas Ambrus & Peter Lundström
Handledare: Klaus Solberg Söilen
Institution: Institutionen för Ekonomi, Management och Samhällsvetenskap,
Blekinge Tekniska Högskola
Kurs: Kandidatarbete i företagsekonomi, 10 poäng.
Hypotes: Personalförmåner motiverar inte de anställda
Syfte: Med den här studien vill vi klargöra om det finns ett samband mellan
anställdas motivation på revisionsbyråer och deras personalförmåner. Vi vill
också utreda vad som ger de anställda hög arbetstillfredsställelse och
motivation.
Metod: Vi har valt att göra en kvantitativ surveyundersökning med frågeformulär
som redskap för att samla in empirisk data. Formulären har sedan genererat
statistisk data som analyserats och jämförts med de teorier vi valt att
använda. Surveyundersökningen har genomförts på fem revisionsbyråer i östra
Blekinge med fem eller fler anställda.
Slutsats: I vår undersökning fann vi att personalförmåner inte motiverar de
anställda, utan ses som en faktor för trivsel på arbetsplatsen. Vi fann alltså
inget direkt samband mellan personalförmåner och motivation hos de anställda på
revisionsbyråerna, utan det är andra faktorer som arbetsuppgiftens värde i sig,
utvecklingsmöjligheter och lön som ger arbetstillfredsställelse och motivation.
Dyskalkyli och tekniska verktyg: En kvalitativ intervjustudie
Dagens tekniska verktyg kan fungera som ett smidigt och självklart verktyg för eleverna i deras skolarbete. Denna studie ska leda till ökad kunskap för pedagoger angående hur tekniska verktyg används för dyskalkyliska elever i grundskolans tidigare år. Denna studie ska även belysa pedagogernas åsikter tekniska verktyg. I denna studie användes den kvalitativa forskningsintervjun som metod. Intervjupersonerna var tre pedagoger som är verksamma inom skolans tidigare år.
Användbarhet - En studie av BTH:s webbplats
Sammanfattning
Idag finns många interaktiva tjänster, till exempel publika webbtjänster. Dessa
tjänster väljer användaren själv om han/hon vill använda sig av. Detta betyder
att produkten bör vara enkel och behaglig att använda, annars tappar man
användare och eventuella kunder. Det finns ett flertal teorier och guidelines
för hur man gör en webbplats användbar. I denna rapport har vi valt att
behandla de teorier som rör navigering och informationsstruktur och jämför
dessa med Blekinge Tekniska Högskolas webbplats.
Turism i ett biosfärområde : En fallstudie av biosfärområdet Blekinge Arkipelags förutsättningar för att utveckla turism
Syftet med detta examensarbete är att se vad biosfärområdet Blekinge Arkipelag har för förutsättningar för att utveckla turism, samt vad de kan göra med sina resurser i området. Ett biosfärområde ska ses som ett modellområde, där målet är att ha en god balans mellan människan och naturen. Blekinge Arkipelag är den ideella förening som driver och förvaltar biosfärområdet, som består av Blekinges kust och skärgård.Den metodlogiska referensramen har baserats på litteratur från främst Bryman och Bell (2005), Smith (2010) samt Hedin (2011). Examensarbetet är en fallstudie som är inriktat på biosfärområdet Blekinge Arkipelag. Utifrån analys av litteratur om turism i biosfärområde samt turismplanering har tre kategorier framkommit, turismplanering, samverkan och kommunikation samt miljöresurser.
När den nya tekniken knackar på, öppnar kommunen då? : Den kommunala omsorgens förhållande till Giraff och tekniska hjälpmedel
Syftet är att få samt skapa förståelse för hur en kommun resonerar inför införskaffandet av tekniska hjälpmedel. Köpbeslutsprocessen för B2B utgör den teoretiska grunden. En kvalitativ undersökning i form av semistrukturerade telefonintervjuer genomfördes och totalt intervjuades elva respondenter. Slutsatsen är att på nämnd- och tjänstemannanivå finns ett tydligt intresse för ny teknik. Fördröjande faktorer för implementeringen av tekniska hjälpmedel är snarare personalens skepsis och ej anpassade förhandlingsdirektiv.
Tro, hopp och samarbete: en fallstudie av Olofströms mellankommunala samverkan i västra Blekinge
The municipality of Olofström is intensifying the co-operation with Sölvesborg and Karlshamn, the two other municipalities in the west of Blekinge. They co-operate in two local federations and for the moment negotiations are going on about a third local federation in continuation school, but the municipalities do not agree. The aim of this thesis is to examine why Olofström co-operate with Sölvesborg and Karlshamn, if there are any problems and where the limit of this co-operation is. The method in the thesis is qualitative interviews with local politicians and officials and an actor-structure-perspective is used. The result shows that Olofström is a municipality where the population is decreasing, and it has lost state subsidy during the last decade.
Teknik som verktyg : Tekniska läshjälpmedel, en möjlighet för elever med lässvårigheter att förbättra studieresultatet och att klara skolan på egen hand.
Dagens svenska samhälle ställer stora krav på läskunnighet bland sin befolkning. För personer med olika typer av lässvårigheter innebär det problem att tillgodogöra sig skriven text i alla dess former. Hindren kan dock överbryggas med hjälp av tekniska läshjälpmedel.För att ta reda på vilka kompensatoriska tekniska hjälpmedel som används i den svenska grundskolan och vilka lässvårigheter eleven har som får tillgång till läshjälpmedel gjordes intervjuer med tre specialpedagoger från två kommuner. Resultatet visade att det var ett fåtal läshjälpmedel av dem som marknaden erbjuder som används i det dagliga arbetet i grundskolan. Utnyttjandet av tekniska kompensatoriska läshjälpmedel är i ett inledningsskede.
Spelproduktion för 2d miljö
Vi började vårt projekt med grunderna till verktyg för att utveckla spel i 2d. Dessa ämnade vi färdigställa under projektet och med dem utveckla en speldemo. Eftersom vi hade gemensamma visioner om spelutveckling så bestämde vi oss för att samarbeta, och fokusera på våra respektive områden. Med att utveckla egna verktyg ville vi få en större förståelse för de grundläggande mekanismerna av en spelmotor och möjligheten att påverka dessa efter våra specifika behov. Det var också för att hålla koden fri från licensierade komponenter för att i framtiden kunna underlätta distribution..
Mål- och resultatstyrning i offentlig verksamhet ? En studie av resultatstyrningens effekter på institutionsnivå vid BTH
Syfte: Syftet med vår studie var att undersöka hur en institution på en högskola påverkas av mål- och resultatstyrning och hur det upplevs ute på institutionerna. Metod: Vi har genomfört personliga intervjuer med prefekter eller representanter för institutionerna vid BTH. Det som framkom i intervjuerna analyserade vi i relation till teorin och utifrån analysen drog vi slutsatser. Slutsats: Genom att styra högskolan på detta sätt, med fokus på ekonomi och prestationer, uppfattar vi en risk för att systemet på sikt kan komma att sänka kvaliteten på utbildningarna vid BTH. Trots denna fara upplevs mål- och resultatstyrning av institutionerna som positiv..
Teknik : hur arbetar pedagoger med tekniska system i förskolan?
Syftet med undersökningen är att ta reda på om begreppet ?Tekniska system? tas upp i förskolan. Dessutom undersöks hur förskolorna arbetar med teknik enligt den reviderade läroplanen, Lpfö 98.Som metod användes enkäter där pedagoger satt i arbetslagsgrupper och besvarade frågor. Enkäten används för att få en bättre bild av hur ålder, kön, tidigare utbildningar och yrkeserfarenhet förhåller sig till kunskapen av teknikämnet.Undersökningen visar att alla förskolor använde sig av begreppet tekniska system på ett eller annat sätt i samtal med barnen, till exempel vid toalettbesök, samt frågor ?vart tar rören vägen vidare till reningsverket??Vidare framkommer det att fler fortbildningsdagar och studiebesök är önskvärt för att pedagogerna ska få en större vetskap om begreppet tekniska system.
Hur hanterar institutioner en miljö med blandade Operativsystem?
The purpose of this thesis is to investigate if there are environments that use some kind of central authentication system within institutions/schools. The hypothesis is that an institution not using a form of central authentication service has more need for maintenance and as such is considered a higher cost for the organization. The gathering of data has been done through interviews with technical personal at Blekinge Tekniska Högskola and Linköpings Universitet. Based on the technical background of the authors, and the system limited to discussing Windows and UNIX operating systems, a discussion and analysis of the systems working today has been done, with emphasize on the hypothesis..
Mål- och resultatstyrning i offentlig verksamhet ? En studie av resultatstyrningens effekter på institutionsnivå vid BTH
Syfte:
Syftet med vår studie var att undersöka hur en institution på en högskola
påverkas av mål- och resultatstyrning och hur det upplevs ute på
institutionerna.
Metod:
Vi har genomfört personliga intervjuer med prefekter eller representanter för
institutionerna vid BTH. Det som framkom i intervjuerna analyserade vi i
relation till teorin och utifrån analysen drog vi slutsatser.
Slutsats:
Genom att styra högskolan på detta sätt, med fokus på ekonomi och prestationer,
uppfattar vi en risk för att systemet på sikt kan komma att sänka kvaliteten på
utbildningarna vid BTH. Trots denna fara upplevs mål- och resultatstyrning av
institutionerna som positiv..
Affärsmodellen kring ett Community
Abstrakt Titel: Affärsmodellen kring ett Community Författare: Gezim Pirku & Kreshnik Goga Handledare: Gunnar Ågren Institution: Managementhögskolan, Blekinge Tekniska Högskola Kurs: Kandidatarbete i företagsekonomi, 10 poäng Syfte: Syftet med vårt arbete är först och främst att undersöka vad aktuell teori säger om affärsmodeller för traditionella respektive Community företag. Sedan skall vi bestämma om teorier av ett Community företag stämmer med ett verkligt Community. Metod: Kvalitativ datainsamling för den teoretiska delen och frågeformulär för den empiriska undersökningen. Slutsats: Vi fann att skillnaderna i vad teorierna säger om Communitys och ett riktigt Community inte är stora utan man tar till sig de strategier som teorierna beskriver..