Sök:

Sökresultat:

1999 Uppsatser om Bilder av övervakning - Sida 25 av 134

Kontextberoende likhet och relationslikheter : Objekt i samma respektive olika scener

Begreppet likhet har en central roll inom kognitionsvetenskapen och Àr betydelsefullt för beskrivningar av flertalet kognitiva processer. I denna rapport behandlas kontexters pÄverkan pÄ utfallen av likhetsjÀmförelser. Det har tidigare visats att hÀnsyn till relationslikheter i likhetsjÀmförelser har ett samband med tillÀmpandet av den kognitiva process som pÄ engelska kallas för structural alignment. Det har dessutom visats att den utstrÀckning i vilken structural alignment tillÀmpas beror av kontextfaktorer sÄsom hur de objekt som jÀmförs presenteras. Sambandet mellan kontext och hÀnsyn till relationslikheter vid likhetsjÀmförelser behandlas i denna rapport.

MĂ€n i modebilder : En kvalitativ bildanalys av modebilder i herrmagasin

Syftet med denna uppsats Àr att analysera hur mÀn framstÀlls i modebilder. Vi vill med hjÀlp av en kvalitativ undersökning tolka mÀns yttre genom ett analysschema, som vi sjÀlva tagit fram. Genom att analysera Ätta bilder ur tvÄ framstÄende herrmagasin i Sverige, King of Sweden och Man Magazine, kom vi fram till en framtrÀdande bild av hur mÀn ser ut i modebilder. Vi valde att anvÀnda oss av tidningarnas decembernummer, 2008. Denna undersökning utgjorde Àven en analysering av vad maskulinitet Àr och hur det framstÀlls i modebilder för herrmagasin. Urvalet gjordes utifrÄn oss sjÀlva dÀr vi strategiskt valde ut bilderna, och vilka tidningar vi ansÄg vara ledande pÄ den svenska marknaden.

Bilder av specialpedagogik

VÄrt arbete handlar om att lyfta fram bilder av specialpedagogik, men specialpedagogik Àr ett brett och tvÀrvetenskapligt Àmne och dÀrav Àr bilderna inte helt klara. Skolans arbete med specialpedagogik har förÀndrats frÄn att vara exkluderande av elever som inte ansetts passa in i normalitetsmallen till att numera vara inriktat pÄ inkludering av elever i det ordinarie klassrummet. Vi har anvÀnt oss av kvalitativa intervjuer med lÀrare och pedagoger pÄ en friskola som vi fÄtt reda pÄ har varit i förÀndringsarbete med bland annat specialpedagogiken pÄ skolan. Specialpedagogiken Àr i dagens skola en stor del som lÀrare mÄste förhÄlla sig till pÄ nÄgot sÀtt. Intresse och kunskap inom specialpedagogik kan variera i stor grad, men specialpedagogiken Àr inget som lÀrare inte kommer i kontakt med i skolan.

Identitetsskapande bilder : En studie om bilddelning och identitet pÄ Facebook

PÄ Facebook Àr man författare till sin egen digitala sjÀlvbiografi. Sociala medier och socialanÀtverk har gjort det möjligt för anvÀndare att kunna forma den bild av sig sjÀlv man vill visaomvÀrlden. Vi har gjort en studie om vilka strategier man anvÀnder sig av för att dela bilderoch vad dessa bilder sÀger om anvÀndarens identitet. Med hjÀlp av tidigare forskning samtvÄr egen studie bestÄende av intervjuer och enkÀter har vi kommit fram till att man ofta delarbilder för att ta kontakt och kÀnna gemenskap med andra mÀnniskor/anvÀndare. AnvÀndarnavi undersökte vill visa den bÀsta bilden av sig sjÀlva samtidigt som anvÀndarna vill visa en sÄverklighetstrogen bild som möjligt.

Parameters having significant impact on FRS matching

Facial Recognition Systems Àr nÄgot som har blivit populÀrt de senaste Ären, speciellt efter den 11 september 2001. Möjligheten att kunna över-vaka personer som rör sig i olika miljöer har varit av intresse för bland annat regeringar, till exempel USA:s regering. Eftersom det finns mÀngder med olika typer av undersökningar och alla försöker göra sÄ bra matchningar som möjligt av personer mot databaser, fast de utförs pÄ olika sÀtt, Àr det intressant att se om det finns nÄgon parameter som har en större pÄverkan pÄ resultaten, oavsett om undersökningen görs med 2D, 3D eller en kombination av metoderna. Det finns mÄnga olika faktorer och parametrar som pÄverkar matchningsprocenten dÀrför skall denna littera-turstudie försöka lokalisera och se om det finns nÄgon parameter som har en större pÄverkan pÄ matchningsprocenten. Det visar sig att tvÄ parametrar har en större pÄverkan Àn övriga parametrar.

Marbling Totem : En möbel för berÀttelser

AbstraktSyftet med min undersökning Àr utarbeta metoder för att synliggöra betraktarens meningsskapande position vid tillÀgnandet av bilder. Den kunskap jag i och med detta etablerar vill jag sedan anvÀnda i mitt arbete som bild- och mediepedagog. Arbetet fokuserar pÄ eleven som ett aktivt meningsskapande subjekt i enlighet med de feministiskt poststrukturalistiska teorier jag anammar i min undersökning samt dÄ jag utvecklar min gestaltning. Det didaktiska syftet med mitt arbete Àr att elever ska kunna anvÀnda sin medvetenhet vid tillÀgnandet av bilder för att kunna förankra kunskaper och utveckla de förmÄgor bildÀmnet syftar till att de skall fÄ.Mitt arbete tar avstamp i min personliga erfarenhet av att, genom familjefotografier, medvetande göra mitt eget tillÀgnande av bilder. Jag har dÀrför valt att anvÀnda vardagsfotografier (i form av just familjefotografi) som utgÄngsmaterial i min undersökning .Eftersom mitt arbete syftar till att jag som pedagog ska kunna anvÀnda mina kunskaper i en lÀrandesituation med elever, har jag valt att anvÀnda mig av ett litet antal informanter som fÄtt lÀsa och tolka tvÄ fotografier.

Frivillig information i Ärsredovisningar ~ Möjlighetenatt pÄ ett kreativt sÀtt kommunicera med anvÀndarna

Syftet Àr att ta reda pÄ hur de utvalda företagen utformar presentationen av den frivilliga informationen i sina Ärsredovisningar för att kommunicera med anvÀndarna. Vi har bedrivit en kvalitativ dokumentstudie av fem Ärsredovisningar. Genom att beskriva vilken frivillig information företagen valt att lyfta fram och hur den har presenterats har vi sökt svar pÄ frÄgan i vÄr problemformulering. Resultatet av undersökningen visar att de Ärsredovisningar vi har undersökt och beskrivit har alla innehÄllit en hel del frivillig information bÄde om företagets verksamhet och dess omvÀrld. Kreativ utformning har anvÀnts i relativt stor utstrÀckning för att presentera den frivilliga informationen pÄ ett tilltalande sÀtt.

Faktorer som kan pÄverka konsumenters ansvarstagande köpbeslut : -En jÀmförelse mellan livsmedelsindustrin och bankindustrin

Platsmarknadsföring Àr ett vÀxande fenomen internationellt och i Sverige, dÄ det pÄstÄs att ?stÀder tÀvlar mot andra stÀder? om besöksnÀringen, nyetableringar av företag och befolkning. Att platsmarknadsföra sin stads specifika vÀrden, genom att paketera och ?sÀlja? in staden, har blivit mer av en regel Àn ett undantag, dÀr man genom texter och bilder vill lyfta fram stadens specifika kvalitéer.Men vad gömmer sig i skuggsidan av platsmarknadsföringen? Och vidare vad blir effekterna av de bilder man visar upp av staden?MÄnga kritiska forskare menar att risken Àr att befolkningen i staden inte kÀnner igen bilden av sin stad och dÄ kÀnner sig Äsidosatta och platsmarknadsföringen förlorar dÄ sin styrka. DÀrför blir ocksÄ intern platsmarknadsföring oerhört viktigt för att vinna legitimitet hos befolkningen.I min undersökning har jag gjort en djupstudie av Karlstad relativt nya platsvarumÀrke °Karlstad med tillhörande platsvarumÀrkesmaterial.

Gröna Framtidsdrömmar : En kvalitativ studie av Centerpartiets strategiarbete för valfilm inför riksdagsvalet 2010

Syfte: I vÄra svenska tidningar har bilderna fÄtt ta mer och mer plats och fÄr dÀrmed större möjlighet att pÄverka lÀsaren med egna tolkningar av bilden. Det har lett till en debatt kring hur bilder anvÀnds för att gestalta vÄra politiker pÄ nyhetsplats. En grupp journalister som kallar sig Den allierade journalisten uppmÀrksammade att det, enligt dem, fanns en skillnad i hur Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt portrÀtterades i bild under valspurten 2010. Senare redovisade journalistprofessor Kent Asp att vissa tidningar varit extra hÄrda i sin bevakning av Mona Sahlin i nyhetstexter. Med anledning av detta finner vi det intressant att undersöka och analysera  tidningarna Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Expressens bilder av Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt de sista veckorna innan valet 2010.

Förstudie av MMS-tjÀnster för bildöverförd trafikinformation

VÀgverket har ett önskemÄl om att distribuera trafikinformation till trafikanter. Vi fick uppdraget att undersöka om MMS skulle kunna anvÀndas i detta syfte. Eftersom MMS Àr en ny teknik med multimediala egenskaper som kan leverera stora textmÀngder, bild, ljud och video, beslöt vi oss för att koncentrera oss pÄ de bilder som kommer frÄn VÀgverkets trafik- och vÀglagskameror som finns lÀngs vÄra vÀgar.Det finns en stor mÀngd av möjliga tjÀnster som kan utvecklas, riktade till olika mÄlgrupper och som strÀvar till att ge trafikanter ett beslutsunderlag vid val av fÀrdsÀtt, fÀrdvÀg eller starttid. Vi valde i arbetet en storstadspendlare som kan fÄ en insikt om hur det ser ut lÀngs vÀgen till arbetsplatsen. En annan tjÀnst Àr till landsvÀgspendlaren som kan bestÀlla en bild frÄn en kÀnslig vÀgstrÀcka under vintertid.

Nyhetsprogram och trovÀrdighet : nyhetsprogrammet : före, mellan och efter nyhetsinslagen

Nyheterna i TV presenterar viktig information om hÀndelser och samhÀllssystem, vilket skapar förutsÀttningar för vÄr uppfattning av omvÀrlden och vÄra möjligheter till stÀllningstaganden i samhÀllsfrÄgor. DÀrmed Àr det viktigt att informationen i nyheterna Àr tillförlitlig. Med det stora utbud av kanaler som finns, Àr det viktigt att alla sÀndningar uppfattas trovÀrdiga för att programmen ska behÄlla sina tittare.Elever och bildlÀrare ska enligt kursplanen för Bild i grundskolan inneha kunskaper i hur bilder skapar mening och betydelser. Undersökningens syfte Àr att synliggöra hur trovÀrdigheten gestaltas i nyhetsprogrammen. Genom att studera nyhetsprogram med sÀrskild fokus pÄ trovÀrdigheten, ger undersökningen kunskaper i hur bilder och tecken inverkar pÄ mottagaren.

Ord och bild i samspel : En studie av sex högstadieelevers textstrategier vid kunskapsredovisning

VÄrt informationstÀta samhÀlle, som Àr fullt av texter och bilder, stÀller krav pÄ oss medborgare bÄde i vÄrt privatliv och i vÄrt arbetsliv. Dessa samhÀlleliga krav innebÀr bland annat att det inte lÀngre Àr tillrÀckligt att kunna lÀsa och skriva olika texter. Begreppet ?text? har fÄtt en vidgad betydelse och omfattar idag exempelvis Àven bilder av olika slag.I förskolan och de tidigare Ären i skolan, samt vid specialundervisning som exempelvis lÀs- och skrivsvÄrigheter anvÀnds ett vidgat textbegrepp i undervisningen. I de lÀgre Äldrarna Àr barns bilder en accepterad del av deras sprÄk.

Bildsamtalets betydelse för barns sprÄkutveckling

Syftet med arbetet var att synliggöra nÄgra utvalda pedagogers syn pÄ bildsamtalets betydelse och hur det kan anvÀndas som sprÄkverktyg i en förskolegrupp bestÄende av tolv barn totalt, varav sex av barnen har grav sprÄkstörning. För att undersöka detta genomförde jag intervjuer och en videoobservation pÄ en förskola som pÄ sin hemsida sÀger sig anvÀnda bilder som stöd för att beskriva barnens vardag. Studien fokuserade pÄ om pedagogen genomför bildsamtal med barnen i förskolan och hur dessa samtal i sÄ fall implementeras i praktiken, vad som karaktÀriserar samtalen i sÄ fall samt vilken betydelse dessa pedagoger ansÄg att bildsamtal har för olika barns sprÄkutveckling. Resultatet visar att bildsamtal Àr betydelsefullt för barnens multimodala lÀrande, dÀr olika kanaler i kombination förstÀrker och utvecklar barnens sprÄk. Resultatet visar Àven pÄ att möjligheterna Àr vÀldigt stora med bildsamtal som arbetssÀtt vad gÀller kommunikativ utveckling och pedagogerna i studien tog tillvara pÄ de möjligheterna i bÄde planerade bildsamtal och oplanerade bildsamtal dÀr det övergripandet syftet med bildsamtalen var att alla skulle fÄ komma till tals, samtala och reflektera tillsammans utifrÄn förmÄga.

Det var en gÄng ett slagfÀlt : Konstruktioner, representationer och konsekvenser

Syftet med arbetet var att synliggöra nÄgra utvalda pedagogers syn pÄ bildsamtalets betydelse och hur det kan anvÀndas som sprÄkverktyg i en förskolegrupp bestÄende av tolv barn totalt, varav sex av barnen har grav sprÄkstörning. För att undersöka detta genomförde jag intervjuer och en videoobservation pÄ en förskola som pÄ sin hemsida sÀger sig anvÀnda bilder som stöd för att beskriva barnens vardag. Studien fokuserade pÄ om pedagogen genomför bildsamtal med barnen i förskolan och hur dessa samtal i sÄ fall implementeras i praktiken, vad som karaktÀriserar samtalen i sÄ fall samt vilken betydelse dessa pedagoger ansÄg att bildsamtal har för olika barns sprÄkutveckling. Resultatet visar att bildsamtal Àr betydelsefullt för barnens multimodala lÀrande, dÀr olika kanaler i kombination förstÀrker och utvecklar barnens sprÄk. Resultatet visar Àven pÄ att möjligheterna Àr vÀldigt stora med bildsamtal som arbetssÀtt vad gÀller kommunikativ utveckling och pedagogerna i studien tog tillvara pÄ de möjligheterna i bÄde planerade bildsamtal och oplanerade bildsamtal dÀr det övergripandet syftet med bildsamtalen var att alla skulle fÄ komma till tals, samtala och reflektera tillsammans utifrÄn förmÄga.

En Demokratisk Utmaning : Högerpopulism i Danmark, Sverige och Norge

Syftet med denna uppsats Àr att analysera hur mÀn framstÀlls i modebilder. Vi vill med hjÀlp av en kvalitativ undersökning tolka mÀns yttre genom ett analysschema, som vi sjÀlva tagit fram. Genom att analysera Ätta bilder ur tvÄ framstÄende herrmagasin i Sverige, King of Sweden och Man Magazine, kom vi fram till en framtrÀdande bild av hur mÀn ser ut i modebilder. Vi valde att anvÀnda oss av tidningarnas decembernummer, 2008. Denna undersökning utgjorde Àven en analysering av vad maskulinitet Àr och hur det framstÀlls i modebilder för herrmagasin. Urvalet gjordes utifrÄn oss sjÀlva dÀr vi strategiskt valde ut bilderna, och vilka tidningar vi ansÄg vara ledande pÄ den svenska marknaden.

<- FöregÄende sida 25 NÀsta sida ->