
Sökresultat:
122 Uppsatser om Arla Foods - Sida 2 av 9
Svinnoptimering VTIS1
The goals of this Bachelors? Thesis were to establish the production loss through the VTIS1 Pasteur at Arla Foods Linköping dairy and then suggest simple but effective solutions to minimize the losses for each production run. If the timeframe allowed it, some of the solutions would be implemented and tested in full production to determine their impact on economic and environmental savings.The very first step of this project was to establish the statistics over what losses there is in the production pipeline through VTIS1, from milk and powders in mixer tanks to finished and packed products in cold storage. Then, when knowing how much product was actually lost and where, those bottlenecks could be pinpointed and examined more closely. At this stage the focus was switched, from the otherwise complicated and broad manufacturing process, to the VTIS1-aggregate, since early data indicated there were quite substantial losses there.In conjunction with this project Arla Foods purchased an absorption photometer-measuring device (OPTEK AS16) that could be inserted straight into the product stream out of VTIS1, allowing real time measurements of its optical density.
Förändring av en kärntjänst - En undersökning utförd på Arla Foods
Bakgrund: I bakgrunden framgår det att den personliga kontakten med mejeriföretagen har minskat med tiden, vilket har resulterat i ett ökat avstånd mellan mejeriföretag och kund. Samtidigt präglas branschen av hög konkurrens. Det har blivit allt viktigare att arbeta för att behålla sina befintliga kunder.Problemformulering: Vilka faktorer är viktiga för mejeriföretagens långsiktiga överlevnad vid omvandling av en rutinmässig kärntjänst?Syfte: Att analysera och jämföra två beställningsmetoder för att se vilka faktorer som påverkar och bidrar till en långsiktig relation.Metod: Uppsatsen utgår från en deduktiv forskningsansats. Både kvalitativ och kvantitativ undersökningsmetod tillämpas i form av en djupintervju samt en kundenkät.Teorier: Uppsatsen använder följande teorier: Involveringsteorin, Mervärdesteorin, Nätverkssynsättet, Totalkommunikation samt Service profit chain.
Validation of Steins/Arla Foods method for lactate fermenting clostridia in milk
One of the most serious and economically important defects caused by clostridia in milk products is the late blowing of semi-hard cheeses.Clostridia occur naturally in soil and can contaminate milk through crops contaminated by dung and soil followed by a less successful silage process, that give them opportunity to grow unaerobically. When anaerobic conditions occur, such as storage of semi-hard cheese, they ferment lactic acid to butyric acid and the gases CO2 and H2.At the fusion of Arla and MD Foods, a series of changes were conducted on the MPN method for lactic acid fermentation for clostridia in milk. These changes resulted in an increased accuracy due to an increased number of test tubes and the change of media from MRCM to BBB, Bryant & Burkey Broth, that was thought to be more selective for Cl. tyrobutyricum, the organism mostly found in hard cheese. When the number of dairy farmers that were given quality reduction fines increased, the new method was suspected and a validation was conducted.The validation included inoculation of different clostridia and bacillus strains into BBB substrate and enzymatic testing of positive samples with Rapid ID 32A.
Den gröna konsumentmakten - medborgarens ekologiska insats
The aim of this thesis is to form a theory of the green consumer power and to distinguish whether this phenomenon could indicate a movement toward the ecological citizenship. To do so, scientific theories regarding the responsibility of companies have been used, as well as the public choice theory, to link individuals as citizens to individuals as consumers. The motives of corporate environmental responsibility, along with consumers ability to bring pressure in different dimensions, are later drawn on as indicators applied to empirical information. The largest producer of ecological products in Sweden, Arla Foods, is employed as case study to explore if the green consumer power can and does exist. The ecological citizenship uses the ecological footprint, to define in what ways we can minimize our part of environmental degradation.The study seems to strengthen the theory, consumers do have a power to make companies go green and they tend to use it increasingly.
Functional Foods ? från nisch till massmarknad?
Vi kom fram till att de svenska konsumenterna är mycket intresserade av functional foods och har en positiv inställning till produktgruppen men att bakgrunden till deras intresse skiljer sig åt. De livstilsorienterade konsumentgrupperna är primärt intresserade av produkternas emotionella egenskaper som smak, evig ungdom, bättre image, smalare midja och är mindre intresserade av produkternas kemiska sammansättning. Det produktorienterade konsumentgrupperna är däremot mer intresserade av varför produkterna är nyttiga och ser inte functional foods som ett redskap för att förbättra sin personliga image utan man är angelägen om kroppens fysiologiska välbefinnande. Det finns således avgränsade segment på den svenska marknaden som både är intresserade av functional foods men av olika anledningar. Sammantaget skapar detta en möjlighet för producenterna att differentiera sina positionerin mot olika kundgrupper.
Nu a?r det dags att agera! : en analys av konsumentbeteende fra?n mjo?lkupproret i Ska?ne
At the end of 2008, Arla concluded agreements with several supermarkets in southern Sweden. The agreement with the supermarkets excluded Ska?nemejerier from the stores. This meant that Ska?nemejerier lost approximately 7% of sales volume.
Ompositionering av varumärken : en strategisk fråga
Background: Brand strategy tends to become an important management issue. It is therefore interesting to reach a greater understanding about how companies work to make their existing brands stronger. The purpose of a brand is to influence the customers? view of the brand image. The literature is insufficient concerning how leaders handle the process of repositioning a brand, in order to change the brand image.
Svenska mejerier stärker positionerna : incitament för lansering av lågprismjölk
The competition in the milk industry has increased during the last couple of years. This is a result of the trade barrier that dissolved when Sweden entered the European Union. The membership signifies an increased internationalization for the dairies, which has also increased the existence of low price chains in the Swedish food market. The increased share of private brands has strengthened the competitive situation for the manufacturer- owned brands. Three of Sweden?s seven largest dairies have now decided to launch a low price milk to cope with the competitive situation.
Lagerstyrning av emballage med hänsyn till utrymmesbegränsningar : En fallstudie vid Arla Foods Linköping
Detta examensarbete har utförts på Arla Foods mejeri i Linköping. Mejeriet har länge haft problem med höga lagernivåer av emballage som resulterat i stora hanteringssvårigheter och höga kostnader. Syftet med detta arbete är att föreslå en effektivare lagerstyrning med målet att minska de höga lagernivåerna av emballage på mejeriet.En nulägesanalys visade att medelbeläggningen för perioden 2010-05 ? 2011-02 var ca 70 % av maxkapaciteten varav ca 30 procentenheter utgjordes av säkerhetslagret. Totalkostnaden för lagerföring och beordring för ett år baserat på dessa siffror blir ca 1 716 000 kr/år.Alternativa lagerstyrningsmetoder har undersökts i två olika scenarier.
The road to recovery : En fallstudie om Arla Foods krishantering i Mellanöstern
The aim of this thesis is to expand the understanding of 16th century Flemish art by approaching paintings by artists Pieter Aertsen (1508-1575), Joachim Beuckelaer (1533-1574) and Pieter Bruegel (c. 1525-1569) from a different perspective. This is done by extending the discourse of art history, into a discourse of literary history and primarily 16th century novels by authors such as François Rabelais and Miguel de Cervantes. The paintings are studied in relation to these 16th century novels, by comparison and as a testament of this specific time period. A widening contextualization is also constructed in which a connection to the expression of the carnivals ambivalent form, as well as the notion of lower classes is explored.
Inventering och riskklassning enligt MIFO fas I vid Arla Foods i Kalmar samt jämförelse mellan MIFO och Amerikanska PA
Det finns idag ca 80 000 potentiellt förorenade områden i Sverige. För att karlägga och riskklassa områdena har Naturvårdsverket utformat metodik för inventering av förorenade områden (MIFO). Metoden är indelad i två faser. Fas I består av orienterande undersökning och riskklassning. Fas II byggs upp av översiktliga undersökningar och en ny riskklassning av objektet där en markteknisk undersökning har en viktig roll. Syftet med detta examensarbete är att utföra en MIFO fas I-inventering med tillhörande riskklassning på två fastigheter ägda av Arla Foods.
Energiinventering och energieffektivisering - En studie av Skånemejeriers ysteri i Kristianstad.
På Skånemejeriers ysteri i Kristianstad har en energiinventering utförts. Detta för att lokalisera de komponenter på mejeriet som är energianvändare och få en bättre insyn i energianvändningen på mejeriet. Föreliggande inventering har sedan använts för att analysera energianvändningen och föreslå energieffektiviseringsåtgärder. Informationen i uppsatsen är införskaffad genom löpande intervjuer med personalen på Skånemejerier och deras samarbetspartners, okulärbesiktningar samt genom ett studiebesök på Arla Foods i Kalmar.Inventeringen är indelad i två områden, nämligen produktions- och stödprocesserna. Produktionsprocesserna innefattar samtliga energianvändare som direkt berör produktionen av ost medan stödprocesserna innefattar de energianvändare som berör produktionen av ost indirekt..
?[?] hon var ingenting annat än mor nu? : En feministisk studie av Anne Charlotte Lefflers noveller ?En bal i societeten? och ?I krig med samhället?
In this essay I study two novellas by Anne Charlotte Leffler, ?En bal i societeten? and ?I krig med samhället?. In order to do this, I use some of the differences between male and female writing that Ingeborg Nordin Hennel discusses in her study ?Ämnar kanske fröken publicera något??: Kvinnligt och manligt i 1880-talets novellistik. For the analysis of ?I krig med samhället? I also use the text ?Stabat mater? by Julia Kristeva.
Fuzzy front end ur ett ledarskapsperspektiv: en studie av fyra företag
Denna uppsats behandlar hur företag arbetar effektivt med första fasen i produktutvecklingsprocessen, det vill säga fuzzy front end. Vi har valt att studera detta utifrån ett ledningsperspektiv och undersökt fyra mejeriföretag eftersom det är en konkurrensutsatt bransch med snabb produktutveckling. Vi har gjort en fallstudie och intervjuat forskning och utvecklingscheferna på Milko, Skånemejerier, Arla Foods och Norrmejerier. I vår undersökning har vi kommit fram till att de teorier vi behandlat tillämpas i stor utsträckning i de företag vi undersökt. Företagen arbetar aktivt med att effektivisera fuzzy front end genom att skapa innovationskultur och motivera de anställda.
Proteströrelser i lantbrukskooperativa företag : vad är problemet?
Denna uppsats handlar om grupper av medlemmar i lantbrukskooperativa företag och deras
protester gentemot föreningens styrelse och ledning. Syftet är att förstå varför proteströrelser
uppstår i lantbruksföretag, de drivande medlemmarnas prioriteringar och syften och genom
det söka vägar för styrelsen att hantera eller ta vara på dessa proteströrelser.
Uppsatsens teoretiska referensram är institutionell ekonomi, med dess agent- och
transaktionskostnadsteorier liksom Albert Hirschmans klassiska voice & exitteori.
Organsiationsteori och teori om subkulturer ger perspektiv på proteströrelser sett som ett
socialpsykologiskt fenomen. Inom ramen för uppsatsen har en kvalitativ studie genomförts
bland Arla Foods ambas svenska medlemmar. Fem grupper av medlemmar, som under de
senaste fem åren genomfört tämligen omfattande proteströrelser gentemot föreningen, har
genomgått gruppintervjuer i så kallade fokusgrupper. De transkriberade intervjuerna utgör
uppsatsens analysunderlag.
Förenande var en allmän grundmurad misstro mot föreningens interna information, ett starkt
krav på fördjupad och omfattande kommunikation mellan såväl företagsledning som
medlemmar, men också medlemmar olika regioner emellan.