
Sökresultat:
3378 Uppsatser om Aktiv pedagogik - Sida 31 av 226
Är det möjligt att förutspå överavkastning? En statistisk undersökning av svenska global-aktiefonder
Syftetmeddettaarbeteärattförsökabeskrivavilkakvantitativafaktorersomkanförklarafondersöveravkastninggentemotjämförelseindex.Dettagenomattanalyseraobserveraddataförglobalaaktiefondernoteradeisvenskakronorgenomstatistiskametoder,blandannatminstakvadrat--?skattningarochlogistiskaregressioner.Denundersöktamodelleninnehållervariablerförfondförmögenhet,delägarskapiförvaltningsbolaget,genomsnittligtP/E--?talhosunderliggandeaktieinnehav,allokeringsstorlek,omsättningshastighet,aktivrisk,avgiftochålderpåfond.Ensammantagenobservationavresultatenärattöveravkastningverkarfinnashosäldrefondermedlågavgiftochstabilinvesteringsprofil.Resultatenharenförhållandevisgodförklaringsstyrka..
Pedagogisk dokumentation: I förskolans praxis
I denna rapport beskrivs användning av Bluetooth i laservapen, även en fördjupning inom Bluetooth. Vi fick i uppgift att skriva en manual om hur konfigurationen av laservapnen gick till. Vi skulle ta reda på så mycket som möjligt om Bluetooth lösningen, vilka funktioner som fanns och vilka funktioner som kunde implementeras samt att ta reda på hur man implementerar ett program till vapnen..
Pedagogisk dokumentation : Vad, hur och varför?
Efter att den reviderade läroplanen för förskolan, Lpfö98/10, trätt i kraft har kravet på pedagogisk dokumentation i förskolan ökat. Denna studie undersöker förskollärares tankar om, och arbete med pedagogisk dokumentation i förskolan, med fokus på de didaktiska frågorna vad, hur och varför? Resultatet visar på en övervägande positiv syn hos förskollärare. Även negativa aspekter så som tidsbrist, kompetensbrist samt olika synsätt på vad den pedagogiska dokumentationen är har framkommit i undersökningen..
Venture Capital i svensk fotboll : Drömmar av guld
Depression är vanligt hos personer med Borderline personlighetsstörning (BPS). Det finns risk för att komorbid depression försämrar behandlingsutfall och minskar sannolikhet för remission från BPS, en problematik förknippad med signifikant funktionsned-sättning. Denna studie syftade till att undersöka hur patienter med BPS och samtidig depression, svarade på beteendeaktivering inriktad på att konkurrera ut ohälsosamma beteenden med hälsosamma. I single-case design om fyra patienter, registrerades aktivitetsnivå dagligen samt upprepade mätningar med validerade skattningsskalor under baslinje och aktiv intervention. Resultatet visade att patienterna hade stora svårigheter med registrering och närvaro, och att även om hälsosamma beteenden ökade i vissa fall så påverkades inte grad av depression..
Medarbetares upplevelser i samband med utbildningen Skiftarbetarkörkortet en utvärdering
Andersson, A. (2008) Medarbetares upplevelser i samband med utbildningen Skiftarbetarkörkortet ? en utvärdering. C-uppsats i pedagogik, 15hp. Institutionen för pedagogik, didaktik och psykologi.
?Skogen har ju hundra språk!? : En studie om barns möte med litteracitet i I Ur och Skurförskolor ur ett lärarperspektiv
Syftet med vår studie är att undersöka barns möte med litteracitet i en utomhuspedagogisk kontext ? i I Ur och Skurförskolor. Vi undersöker dels hur förskollärare uppfattar sin roll i barnens möte med litteracitet, dels vilka uppfattningar de har kring eventuella möjligheter till respektive hinder för barnens möte med litteracitet.Vår metodologiska forskningsansats är kvalitativ till sin karaktär och inspirerad av den fenomenografiska traditionen. Vi har intervjuat fyra förskollärare verksamma och utbildade inom Friluftsfrämjandets pedagogik I Ur och Skur vars uppfattningar vi har kategoriserat och presenterat i sitt sammanhang. I vår analys utgår vi från pragmatiska och sociokulturella utgångspunkter.Resultatet som framkommer i vår studie visar på hur förskolläraren uppfattar sin roll som ett aktivt ledarskap i kombination med ett utforskande av litteracitet tillsammans med barnen.
Lärare och föräldrar i samverkan. Om föräldraengagemang och kontaktformer ur lärarperspektiv
Med anledning av läroplanens tyngd på samverkan mellan hem och skola är syftet med detta arbete att få en bild av hur lärare ser på sina föräldrakontakter. Frågeställningarna är när, hur och varför hem och skola tar kontakt med varandra och hur kontakterna skulle kunna förbättras. I detta arbete ingår en kvalitativ studie där ett antal lärare intervjuas om deras uppfattningar av föräldrasamverkan..
Att växa från reparatör till tekniker : Ett kompetensutvecklingsprojekt inom Växtkraft Mål 3
Syftet med uppsatsen har varit att studera vilket lärande och mervärde som en kompetensutvecklingsinsats för reparatörer på ett företag har genererat i, för individ och organisation. I arbetet studeras också på vilket sätt lärandeprocessen har främjat respektive hindrat lärande och kompetensutveckling. Undersökningen är en fallstudie och empirin utgörs av intervjuer med deltagande reparatörer och några utvalda chefer inom organisationen. Den teoretiska ramen har skapats utifrån teorier kring lärande, kompetens, pedagogik inom arbetslivet. Kompetensutvecklingsprojektet har tillkommit med anledning av att man inom organisationen ville höja ett antal reparatörers kompetens för att de skulle kunna gå in i rollen som utförande tekniker.
Can you see
Finns det föreställningarna av rum och dess befintliga rörelser och struktur? Inom Inredningsarkitekturfinns det ettförhållningssättdär den praktiska funktionen är viktig. Där funktion betyder attvara aktiv i rummet, attkunna beröras av material tex möbler som social struktur för attkanske kunna producera för en konsument/brukare.Går det attlösgöra förväntningar och föreställningar från sin ram eller attvidga dessa i den rumsliga aspekteten attfylla något med känsla i stället för en brukande funktion? Om man reducerar funktionen, vilket betyder för mig, om man tar bort möbler och material och bara förhåller sigtill det mänskliga i ettrum. Vad blir kvar? D.v.s.
Ledarskap i klassrummet. Ett arbete om ledarskap i svenska skolor.
Syftet med studien är att presentera ett urval av modeller för ledarskap och undersöka om dessa används i svenska klassrum. Modellerna är amerikanska och hämtade från forskningsområdet"Classroom Management", eller CM. Observationerna är gjorda vid fyra skolor och har ligger till grund för 6 intervjuer som gjorts. Lärares ledarskap är mycket komplext och enligt min observation det går inte att peka på att lärare konsekvent använder sig av en modell..
Religionskunskapslärarens tankar om vald pedagogik och metodik i klassrummet
Hur fungerar lärandet? Det är det fråga som jag reflekterar över varje gång jag träffar elever
eller funderar kring hur jag skall lägga upp ett nytt arbetsområde. En viktig fråga som jag i
relation till mitt kommande profession vill ha svar på. Hur ser religionskunskapslärarens
tankar om vald pedagogik och metodik ut?
De frågeställningar som kommer att vara ledande i man uppsats är följande:
- Hur viktigt är det dialogiska samspelet i klassrummet för elevens lärande?
- Existerar det dialogiska klassrummet i realiteten?
- I vilken grad reflekterar religionskunskapsläraren kring elevens lärandeprocess?
För att utföra detta arbete har jag använt mig av empirisk metod i form av både enkät och
intervju.
Språkutvecklande arbetssätt med flerspråkiga elever
Syftet med denna studie har varit att undersöka hur lärare och pedagoger arbetar med
språkutveckling och med flerspråkiga elever på en mångkulturell grundskola. Genom en
kvalitativ studie i form av intervjuer ville vi få djupare kunskaper om hur en god
språkutvecklande undervisning bedrivs. Våra vägledande frågor var vilka insatser skolan gör
för att främja språkutvecklingen samt vilka arbetssätt och metoder som används. Vår slutsats
är att en språkutvecklande undervisning kräver att eleven är i fokus och att undervisningen
bör anpassas efter varje enskild individ i varierade former. Grundprincipen är att använda
språket så mycket som möjligt, enligt informanterna måste eleven ständigt få tala språket för
att utveckla det och vara aktiv i allt lärande..
?Sporter där man inte behöver träna så mycket? : En kvantitativ studie om ungdomars fysiska aktivitetsvanor på fritiden sett ur ett könsperspektiv
Syfte och frågeställningarSyftet med studien har varit att ur ett könsperspektiv undersöka den fysiska aktiviteten under fritiden hos ungdomar i skolår 9. Frågeställningarna var: Vilka aktiviteter har de valt och föreligger det några skillnader i val av fysisk aktivitet mellan könen? Varför är de fysiskt aktiva på sin fritid och finns det några skillnader mellan könen? Föreligger några skillnader mellan könen i aktivitetsgrad?MetodStudien utfördes med elever i skolår 9 på två högstadieskolor i Västervik. Resultatet bygger på 113 flickors och 126 pojkars enkätsvar. Undersökningen var av kvantitativ karaktär.
Talarbenägenhet i olika gruppsammansättningar : En undersökning på gymnasiet
Syftet med den här studien är att undersöka individers talarbenägenhet i olika gruppsammansättningar. Undersökningen genomfördes på en gymnasieskola i mellersta Sverige där åtta elever observerades först i helklass, sedan i könshomogena grupper och till sist i tvärgrupper. Eleverna blev tilldelade en kreativ gruppuppgift att lösa och med hjälp av videoinspelningar har sedan elevernas talaktivitet studerats. Våra resultat grundar sig på kvalitativa och kvantitativa data och det som framkom i undersökningen var att det var stora skillnader i bemötandet av förslag i de olika grupperna. Ett annat intressant resultat var att talarbenägenheten hos de passiva eleverna inte var beroende av variabeln kön, utan att deras talaktivitet var beroende av övriga gruppmedlemmars talarbenägenhet..
Inkodning och omedvetet beslutsfattande
Unconscious Thought Theory (UTT) lär oss att komplexa problem bättre löses av omedvetna processer än medvetna. UTT är dock en högst kontroversiell teori för beslutsfattande. Det finns delar av tankegångarna kring medvetet och omedvetet tänkande som behöver undersökas djupare. Beslutsfattande baseras exempelvis på information som kodas in genom en aktiv, medveten process. Givetvis påverkar kvaliteten på inkodningen besluten oberoende av strategi, men UTT antyder att strategin med omedveten tanke möjligen lider mer av dålig inkodning än medveten. I nedanstående experiment jämförs omedvetet och direkt beslutsfattande med avseende på strukturerad och ostrukturerad inkodning. Deltagare som kombinerade omedvetet tänkande med en strukturerad inkodningsform presterade bäst, men resultaten är inte statistiskt signifikanta..