Sök:

Sökresultat:

5742 Uppsatser om Affärsmodells verktyg - Sida 3 av 383

?DET BLIR MER KOPPLAT TILL VERKLIGHETEN? : Drama som pedagogiskt verktyg

Syftet med detta examensarbete var att undersöka anvÀndandet av drama som pedagogiskt verktyg i gymnasieskolans undervisning och elevers attityder till det. För att ta reda pÄ detta anvÀndes en enkÀtundersökning bestÄende av kvalitativa och kvantitativa frÄgor pÄ en gymnasieskola i Mellansverige. Resultatet frÄn undersökningen visar att drama som pedagogiskt verktyg upplevs ha flera olika effekter för eleverna, bÄde pedagogiskt som individuellt. Slutsatsen Àr sÄledes att drama inte bara Àr ett verktyg förbehÄllet lÀraren för att skapa en lustfylld undervisning utan drama Àr ocksÄ ett betydelsefullt redskap som elever kan anvÀnda för sin sociala och emotionella utveckling..

Digitala verktyg i skolmiljön - en studie av lÀrares anvÀndande av digitala verktyg / Digital tools in the school environment - A study of teachers' use of digital tools

LÀrare i Sverige har större tillgÄng till digitala verktyg Àn i andra jÀmförbara lÀnder, trots detta visar rapporter att lÀrare i svenska skolan inte anvÀnder sig av dessa i den mÄn möjligheter finns. Vi undersöker dÀrmed: Vad Àr avgörande för hur och om lÀrare anvÀnder digitala verktyg i sin undervisning i Àmnet samhÀllskunskap? Samt; Hur kan vi förstÄ de skillnader som uppvisas mellan olika lÀrares anvÀndande och förhÄllningssÀtt till digitala verktyg. Vi nÀrmar oss frÄgorna utifrÄn Giddens struktureringsteori som menar att strukturer och aktörer inte verkar i vakuum utan samspelar och pÄverkar varandra. Med avstamp i teorin har vi valt att genomföra kvalitativa intervjuer med lÀrare och elever samt har vi genomfört ett antal observationer.

NÀtverkssÀkerhet: studie av verktyg för testning av sÀkerhet

I media kan man stÀndigt höra om ökande hot frÄn virus och annan skadlig kod, samtidigt som botnÀten bara blir större och större. Med fler och större hot pÄ Internet sÄ blir det allt viktigare att veta hur man kan försvara sig mot dessa. Denna rapport utvÀrderar en mÀngd verktyg som kan hjÀlpa till att hitta svagheter i nÀtverk, sedan rekommenderas en verktygslÄda med de frÀmsta av dessa. Slutligen sÄ finns det en liten guide hur nÄgra av dessa verktyg kan anvÀndas tillsammans. De omrÄden som frÀmst behandlas Àr NÀtverksmappning och Portscanning.

Linux hoist review : En undersökning av automatiserade auditverktyg

Manuell sÀkerhetsgranskning av Linuxsystems konfigurationer Àr en tidskrÀvandeoch mödosam uppgift. Det existerar flera automatiserade verktyg som sÀger sigkunna underlÀtta arbetet, upptÀcka uppenbara sÀkerhetsrisker och genereraunderlag för manuella granskningar.I detta arbetet stÀller vi oss frÄgorna; ?Hur vÀl klarar befintliga verktyg, pÄ ettautomatiserat vis, att identifiera kritiska konfigurationsbrister i ett linuxsystem??och ?GÄr det att ta fram metoder som bÀttre identifierar dessa brister??. Arbetetundersöker detta genom att samla verktyg för automatisk auditing och testar dessa iavsiktligt sÄrbart konfigurerade testmiljöer baserade pÄ vedertagna riktlinjer försystemhÀrdning. Parallellt med detta tog vi ocksÄ ta fram förbÀttradeidentifieringsmetoder genom att utveckla ett eget verktyg som inkluderas iundersökningen..

AnvÀndarcentrerad design av verktyg för att skapa funktionalitet i ett grÀnssnittsdesignsprogram

Idag ?nns det en stor mÀngd program för att underlÀtta vid design av ett gra?skt anvÀndargrÀnssnitt. MÄnga av dessa gör det enkelt att snabbt skapa en prototyp för att exempelvis illustrera en idé kring hur ett grÀnssnitt kan se ut. Vad som dÀremot ofta saknas Àr ett e?ektivt och intuitivt verktyg för att skapa funktionalitet i prototypen och göra grÀnssnittet levande utan att behöva kunskaper i programmering.Den hÀr rapporten studerar hur ett verktyg för att skapa funktionalitet i prototyper, och som inte krÀver nÄgra kunskaper i programmering, skulle kunna fungera.

UtvÀrdering av prestandaoptimeringsverktyg för Android

PÄ senare tid har smarta mobila enheter fÄtt en allt större roll i vardagen och det finns en uppsjö av applikationer till dessa. Den som Àr uppmÀrksam kan upptÀcka att prestandan och anvÀndarupplevelsen kan variera kraftigt mellan olika applikationer. Prestandaoptimering Àr en viktig del i utvecklingsprocessen för mobila applikationer eftersom mobila enheter ofta har betydligt mer begrÀnsade resurser jÀmfört med till exempel persondatorer. Eftersom prestanda Àr komplext med mÄnga faktorer som spelar in kan man anvÀnda sig av verktyg för att underlÀtta optimeringsarbetet. För att hitta de mest lÀmpliga verktygen för prestandaoptimering av Android-applikationer har en utvÀrdering av en delmÀngd verktyg som finns pÄ marknaden utförts.

KlasslÀrares uppfattningar om alternativa verktyg. : En intervjustudie om hur klasslÀrare uppfattar alternativa verktyg i klassrummet för elever i lÀs- och skrivsvÄrigheter.

Studier om alternativa verktyg för elever i lÀs- och skrivsvÄrigheter har tidigare utgÄtt frÄn elevperspektiv samt ur specialpedagogers och speciallÀrares perspektiv. Den hÀr studiens syfte har varit att belysa klasslÀrares uppfattningar om alternativa verktyg för elever i lÀs- och skrivsvÄrigheter i klassrummet. I vÄr studie har vi belyst hur klasslÀrare uppfattar sin egen kunskap och sitt arbete med alternativa verktyg för elever i lÀs- och skrivsvÄrigheter avseende mÄluppfyllelse och delaktighet. För att ta reda pÄ dessa uppfattningar har vi anvÀnt en fenomenografisk ansats och genomfört kvalitativa intervjuer med 16 klasslÀrare i grundskolan.  Vi har anvÀnt en fenomenografisk analysmodell för att fÄ syn pÄ de olika uppfattningarna. Vi har tolkat uppfattningarna utifrÄn specialpedagogiska perspektiv.

Tal- och skriftsprÄk som verktyg i lÀrandet : En undersökning om hur nÄgra lÀrare och elever i Ärskurs 2 ser pÄ tal- och srkiftsprÄk som verktyg i lÀrandet

Syftet med studien Àr att undersöka hur nÄgra lÀrare och elever i Ärskurs 2 ser pÄ tal- och skriftsprÄk som verktyg i lÀrandet. Jag har genomfört Ätta elevintervjuer och tvÄ lÀrarintervjuer samt observationer under en skoldag i respektive klass. Undersökningen visar att lÀrarna ser pÄ tal- och skriftsprÄket som ett viktigt verktyg i lÀrandet. De Àr medvetna om hur viktiga de sprÄkliga kompetenserna Àr och arbetar aktivt med att utveckla elevernas sprÄkliga förmÄgor. Elevernas syn pÄ tal- och skriftsprÄkets betydelse i lÀrandet stÀmmer dock inte helt överens med lÀrarnas.

Dans som ett pedagogiskt verktyg? : En kvalitativ studie om lÀrares syn pÄ dans som ett pedagogiskt verktyg i grundskolans tidigare Är.

Studiens syfte Àr att undersöka lÀrares syn pÄ dans som ett pedagogiskt verktyg. Studien kommer presentera fyra lÀrares syn pÄ dans som ett pedagogiskt verktyg i grundskolans tidigare Är genom en kvalitativ intervju. I bakgrunden beskrivs dansens relation till den svenska skolan ur olika aspekter för att beskriva hur dans kan vara ett pedagogiskt verktyg i grundskolan och hur det stöds i styrdokumenten. Resultatet visar att lÀrarna Àr eniga om att dans Àr ett positivt inslag för elever i skolan. Hur dansen skulle, eller kunde anvÀndas i undervisningen rÄder det delade meningar om.

Multimediala verktyg för sprÄkutveckling : En kvalitativ studie om multimedia i undervisningen för de tidigare skolÄren

Syftet med vÄr studie Àr att undersöka hur lÀrare i Ärskurs ett till tre anvÀnder sig av multimediala verktyg för att frÀmja elevernas sprÄkutveckling. Vi vill ocksÄ fÄ kÀnnedom om varför de anvÀnder sig av multimedia samt deras attityder till anvÀndandet. VÄra frÄgestÀllningar Àr följande:? Vilken syn har lÀarna pÄmultimediala verktyg fö sprÄutveckling?? Hur anvÀder lÀarna multimediala verktyg fö att frÀja elevernas sprÄutveckling?Vi har anvÀnt oss av en kvalitativ metod i form av intervjuer i vÄr studie. Detta metodval gjorde vi för att fÄ en djupare uppfattning om lÀrarnas anvÀndande och attityder till multimediala verktyg.

LÀrares syn pÄ digitala verktyg i matematikundervisningen.

Syftet med studien var att undersöka vilka digitala verktyg som anvÀnds inom matematikundervisningen samt hur de anvÀnds. Vi ville Àven ta del av vad lÀrarna ansÄg om möjligheter och hinder med de olika digitala verktygen inom matematikundervisningen. Det empiriska underlaget bestÄr av en flerfaldig undersökningsmetod vilket innebÀr att vi har anvÀnt oss av bÄde en kvantitativ och en kvalitativ metod för att införskaffa oss data. Den kvantitativa undersökningen bestÄr av en enkÀtundersökning som 37 matematikundervisande lÀrare har besvarat och den kvalitativa metoden bestÄr av fyra intervjuer med verksamma lÀrare som undervisar i matematik. Resultatet visar att lÀrarna anvÀnder de digitala verktyg de har tillgÄng till men behöver mer kunskap för att kunna anvÀnda dessa pÄ ett effektivt sÀtt.

En analog spelare i en digital vÀrld? : En studie om anvÀndningen av digitala verktyg pÄ Södertörns högskola

Denna studie syftar till att, ur ett multimodalt perspektiv, fÄ kÀnnedom om hur digitala verktyg anvÀnds av lÀrare i undervisningssyfte pÄ Södertörns högskola, samt studenters instÀllning till de medietekniska hjÀlpmedlen. Detta har gjorts med hjÀlp av observationer, intervjuer och enkÀtundersökningar som genomfördes med lÀrare och studenter.Det resultat som observationerna gav stÀmde överens med resultatet frÄn intervjuer och enkÀtundersökningar. Studien visar att digitala verktyg anvÀnds sparsamt av lÀrare pÄ högskolan. FörelÀsningar med PowerPoint-presentationer som i stort sett enbart innehöll text och bilder var i sÀrklass det vanligaste undervisningsredskapet. LÀrarna har generellt en positiv instÀllning till digitala verktyg men pÄ grund av tidsbrist och begrÀnsningar i hur och vilka digitala hjÀlpmedel som fÄr anvÀndas i undervisningen hÀmmas de.

Smartphone som ett alternativt verktyg för elever med lÀs- och skrivsvÄrigheter

För att elever i skolan ska kunna inhÀmta kunskaper behöver de ha fungerande verktyg. Att lÀsa och skriva Àr viktiga redskap för detta ÀndamÄl. Elever med lÀs- och skrivsvÄrigheter kan behöva anvÀnda sig av alternativa verktyg för att lyckas med sin kunskapsinhÀmtning. Det hÀr arbetet var en del i ett större projekt pÄ Linnéuniversitet. Syftet med studien var att bidra med förstÄelse för om ett multifunktionellt tekniskt verktyg, i detta fall smartphone, fungerar som ett alternativt verktyg som kan öka möjligheterna till en likvÀrdig utbildning för elever med lÀs- och skrivsvÄrigheter i grundskolan.

Processen att vÀlja ett verktyg för automatiserad GUI-testning : En fallstudie

Grafiska anvÀndargrÀnssnitt (GUI) utgör en viktig del hos mÄnga programvaror. En vanlig verifieringsteknik för programvara Àr testning, vilket ofta upptar mycket tid inom utvecklingsprojekt.  En ansats till en effektivare testning med högre kvalitet Àr testautomation. Att automatisera tester för GUI:n Àr ofta svÄrt men vÀrdefullt. Ett vanligt problem Àr att verktyg med otillrÀcklig funktionalitet införskaffas för automatiseringen, vilket kan bero pÄ bristfÀlliga utvÀrderingar.I den hÀr rapporten presenteras kriterier som kan anvÀndas vid en utvÀrdering av automatiserade GUI-testningsverktyg, vilka kan öka chanserna för att rÀtt verktyg införskaffas.

IT-stöd i skolan - slump eller verklighet?

I skolan möter vi dagligen elever som i nÄgon form behöver extra stöd. Vi har i vÄrt arbete med elever i sÀrskilda undervisningsgrupper haft god tillgÄng till IT-verktyg (exempelvis talsyntes, stavningsprogram), vilket vÀckt ett intresse hos oss kring IT och dess möjligheter. Finns detta stöd eller hur ser det ut vad det gÀller IT-verktyg? Vi Àr ocksÄ nyfikna pÄ hur kompetensutvecklingen kring dessa verktyg ser ut samt om det kan finnas ett samband med skolutveckling inom IT-omrÄdet. Vi valt en kvantitativ ansats, eftersom metoden Àr en enkÀtstudie i form av en webbenkÀt.Resultatet visar pÄ en stor skillnad vad det gÀller tillgÄngen till IT-verktyg, kompetens och kompetensutveckling kring dessa samt hur det ser ut vad det gÀller skolutveckling.

<- FöregÄende sida 3 NÀsta sida ->