Sök:

Sökresultat:

5767 Uppsatser om Affärsmodells verktyg - Sida 15 av 385

Hur implementerar man hÄllbarhetsstrategier i en organisation framgÄngsrikt? : En kvaltativ studie av svenska livsmedelsföretag som lyckats inom hÄllbarhet

Det finns otydligheter rörande hur företag framgÄngsrikt implementerar hÄllbarhetsstrategier i sina organisationer. De svenska livsmedelsföretagen lÀgger ner mest resurser och Àr Àven bÀst pÄ att jobba med hÄllbarhet. Vi undersökte dÀrför hur de svenska livsmedelsföretagen framgÄngsrika inom hÄllbarhet implementerat sin strategi i organisationen. Fyra hÄllbarhetsansvariga pÄ livsmedelsföretagen Arvid Nordquist, Kung Markatta, Santa Maria och Spendrups intervjuades. FrÄgor stÀlldes kring ansvar för formulering och implementering, verktyg som anvÀnts och vad företagen uppfattat som motstÄnd inifrÄn organisationen.

Sociala medier som verktyg i elevers lÀrande : en kvalitativ studie om gymnasielÀrares tankar kring nya medier i undervisningen

Syftet med mitt examensarbete Àr att undersöka attityder till sociala medier hos yrkesverksamma gymnasielÀrare. Jag har utgÄtt frÄn vad lÀrarna sjÀlva sÀger om sociala medier och dÀrefter försökt skapa en bild av hur de ser pÄ sociala medier i undervisning och som verktyg i elevers lÀrande. Jag har anvÀnt mig av en forskningsmetod dÀr jag genomfört kvalitativa intervjuer. Metoden valde jag dÄ jag ville försöka förstÄ och tolka ett mer komplicerat innehÄll. Eftersom sociala medier som lÀrande verktyg i undervisningen ger intryck av att variera starkt mellan olika skolor och mellan olika lÀrare, har jag för min undersökning valt intervjupersoner i olika Äldersgrupper, med olika erfarenhet och pÄ olika skolor.

Verktyg för vÀrdering : En kvalitativ studie om rÀddningstjÀnstens internutbildning

Studiens syfte Àr att undersöka och redovisa vilka förutsÀttningar rÀddningstjÀnsten har att implementera SROI-modellen som ett utvÀrderingsverktyg för sin verksamhet. Arbetet bör ses som en förstudie till ett sÄdant projekt.Inom ramen för undersökningen har fem djupintervjuer utförts med rÀddningschefer och utbildningssamordnare fördelade pÄ fyra olika kommuner. Utöver detta har sekundÀrkÀllor i form av utbildningsmaterial samt andra undersökningar studerats.Slutsatser: RÀddningstjÀnsten ombeds i allt högre grad redovisa sin verksamhet i form av mÀtbara mÄl. Ansvariga inom rÀddningstjÀnsten saknar ofta verktyg för att formalisera och redovisa det utvÀrderingsarbete som regelbundet genomförs. Det framgÄr att man i varje region utför regelbunden utvÀrdering, men generellt inte uppfattar det sÄ.

Automatisk detektering av skillnader av AndroidenhetersanvÀndargrÀnssnitt

Android-applikationers anvÀndargrÀnssnitt kan se annorlunda ut pÄ olika Android-enheteroch det Àr svÄrt att anpassa en applikation efter alla enheter dÄ det finns sÄ mÄnga unikamodeller. MÄlet med arbetet var att framstÀlla ett verktyg som kunde med hjÀlp av ett korrektdefinierat grÀnssnitt, upptÀcka skillnader i grÀnssnittet mellan olika Android-enheter.Ett egenutvecklat verktyg framstÀlldes och hade en hög precision. Verktyget kunde bÄdaupptÀcka skillnader och rapportera hur stor skillnaden var mellan grÀnssnitten..

Supply chain simulering : simuleringsverktygs betydelse vid beslut om flytt av företag

Examensarbetets problemomrÄde Àr relativt nytt och outforskat vilket gör det desto mer aktuellt. Supply chain simuleringsverktyg Àr en kombination av supply chain verktyg och simuleringsverktyg. Denna kombination erbjuder nya undersöknings- och planeringsmöjligheter för företag och blir ett nytt verktyg för företagen att stÀrka dess konkurrenskraft.I examensarbetet utreds om simulering Àr ett lÀmpligt verktyg att anvÀnda för att pÄvisa fördelar vid beslut om att flytta företag eller delar av dess verksamhet. För att besvara frÄgestÀllningen har en litteraturstudie, intervjuer med tre handelsföretag samt simuleringar genomförts.För varje företag har dess beslutsprocess vid lokaliseringsfrÄgor sammanstÀllts. UtifrÄn dessa sammanstÀllningar har sedan en generell simuleringsmodell tagits fram.

InnehÄll och lÀrstrategier med lÀrplattan som medierande verktyg

MÄnga förskolor har idag tillgÄng till lÀrplattor och det har mer eller mindre blivit omöjligt förförskollÀrare att inte ta stÀllning till hur de vill arbeta med dessa. Denna studie har belyst olika konstellationer som barn kan arbeta i med lÀrplattan; med en förskollÀrare, utan förskollÀrare i par och pÄ egen hand. Studien undersöker om anvÀndandet av lÀrplattan som medierande verktyg för lÀs- och skrivutveckling blir annorlunda beroende av vilka förutsÀttningar förskollÀrare möjliggör för barnen i förskolans verksamhet. Studiens problemomrÄde Àr relevant att undersöka dÄ vi tidigare, under bland annat VFU-perioder, stött pÄ uppfattningen att lÀrplattan ses som en börda istÀllet för ett verktyg för potentiellt lÀrande. FörskollÀrare behöver vara medvetna om hur olika konstellationer synliggör innehÄllet nÀr lÀrplattan anvÀnds i verksamheten.

MoSync för multi-plattformsutveckling till smartphones

Det hÀr Àr ett examensarbete som Àr utfört pÄ uppdrag av Meal Planning Concepts AB. MÄlet var att utveckla en native multi-plattformsapplikation till smartphones och surfplattor som skulle fungera pÄ Android och iOS och dela databas med deras nuvarande webbsystem. Funktionaliteten skulle vara baserad pÄ den som fanns pÄ deras webbsida. Applikationen utvecklades i MoSync som Àr ett ramverk som klarar utveckling till multiplattform. Examensarbetet gick ocksÄ ut pÄ att utvÀrdera MoSync under projektetsgÄng och presentera andra liknande verktyg och hur de förhöll sig till MoSync.

Extern validering i CASE-verktyg

I denna rapport behandlas frÄgor som rör extern validering och datorstöd (CASE) för detta. Rapporten redogör för en undersökning vars syfte Àr att ta reda pÄ vilka krav som tekniker för extern validering stÀller pÄ CASE-verktyg och hur verktygen svarar upp till dessa krav. Olika metoder finns för att skapa ett informationssystem och varje metod har sina beskrivningstekniker som underlag för extern validering.De beskrivningstekniker som föreskrivs i en metod Àr ofta mycket detaljerade. En metods notationen stÀller dÀrför stora krav pÄ CASE-verktyg som uttalar stöd för denna metod.Arbetet som beskrivs i denna rapport identifierar krav pÄ datorstöd utifrÄn en viss metods beskrivningstekniker samt ytterligare valideringstekniker som beskrivs i litteraturen. DÀrefter undersöks CASE-verktygs förmÄga att svara upp till dessa krav.SjÀlva undersökningen av verktygen genomförs via ett testförfarande dÀr samtliga utvalda verktyg implementerar tvÄ olika testfall.Resultatet frÄn genomförandet av tester visar att det existerar stora skillnader mellan verktygens pÄstÄdda stöd för en viss metod och vad de faktiskt klarar av.

Automatiserande testverktygs pÄverkan pÄ utvecklingen av mjukvara

De senaste Ären har det skett en utveckling av verktyg i form av mjukvara som automatiserar testning och som utlovar att de kan förbÀttra kvaliteten pÄ testningen av mjukvara och spara resurser. Trots detta Àr det fÄ företag som anvÀnder sig av denna nya teknik. En orsak till att företag Àr avvaktande till automatiserande testverktyg Àr de krav som ett sÄdant verktyg kan tÀnkas stÀlla pÄ utvecklingen av den mjukvara man vill testa och att dessa krav pÄverkar flexibiliteten i mjukvaruutvecklingen negativt. I denna rapport har vi försökt identifiera krav som automatiserande testverktyg stÀller pÄ mjukvaruutvecklingsmetoden. Vi vill ocksÄ visa pÄ tekniker för att implementera dessa verktyg pÄ ett sÀtt som inte pÄverkar flexibiliteten i testningen negativt.

Musik som didaktiskt verktyg för barns lÀrande i förskoleklass

Musik Àr en naturlig del i förskoleklassen, det sjungs pÄ morgonsamlingar, avslutningar och under arbete med matematik och/eller sprÄklig medvetenhet. Men i denna uppsats undersöks i vad mÄn förskollÀrarna i förskoleklass inkluderar musik som ett didaktiskt verktyg för att frÀmja elevernas lÀrande, samt pÄ vilket sÀtt de talar om musikens potential. UtifrÄn detta har tvÄ frÄgestÀllningar utvecklats, vilka Àr: ?Hur anvÀnder lÀrarna musik i förskoleklass för att frÀmja lÀrandet? samt ?PÄ vilket sÀtt talar de för studien utvalda förskollÀrarna om musikens potential? För att kunna besvara dessa frÄgor anvÀnds en hermeneutisk ansats med kvalitativa intervjuer. Fem förskollÀrare i varierande Äldrar, kön och Är som verksamma förskollÀrare i förskoleklass har intervjuats.

Du ser ju inte kristen ut

Detta examensarbete handlar om stereotyper och dess problematik. Jag har valt att i en process undersöka det kristna utseendet pÄ grund av min egna kristna bakgrund. Det finns ingen fysisk bild av det kristna utseendet vilket gör Àmnet intressant och unikt. Genom att undersöka den allmÀnna uppfattningen om det kristna utseendet har en fysisk bild skapats och exponerats i en handbok som formgivits för att vÀcka tankar och bemöta vÄra fördomar. Grafisk formgivning Àr inte enbart ett verktyg för att sÀlja produkter.

Utvinning av volatil-data : En jÀmförelse av olika verktygs pÄverkan pÄ Windows XP och 7 vid en volatil-data-utvinning

Examensarbetet gÄr ut pÄ att utreda vad verktyg vid volatil-data-utvinning (Reeve & Shipley, 2006) orsakar för förÀndringar pÄ ett datasystem. Volatil-data Àr information som försvinner nÀr datasystemet stÀngs av och kan vara nödvÀndig t.ex. nÀr man försöker lÀsa en krypterad hÄrddisk, dÄ krypteringsnyckeln (Casey, et al., 2011) kan finnas i (Random Access Memory) RAM-minnet som Àr volatilt. I IT-brottslighetens barndom utvecklades (Brown, 2009) metoder för att pÄverkan pÄ ett datasystem vid ett beslag skulle bli sÄ liten som möjligt. Detta gjordes för att beviset man fÄr frÄn datasystemet skulle hÄlla i en rÀttgÄng och gick ofta ut pÄ att slÄ av strömmen pÄ datasystemet.

UtvÀrdering av ett datorbaserat verktyg för matematiklÀrare i grundskolan

Mitt syfte med uppsatsen Àr att studera M/P-programmet som ett verktyg i matematikundervisningen. Samtidigt vill jag ta reda pÄ hur lÀrare som anvÀnt/anvÀnder programmet uppfattar verktyget. Jag vill Àven fÄ en inblick i hur matematikundervisning kan bedrivas utan lÀrobok. M/P-programmet riktar sig till lÀrare i grundskolan och omfattar 17 matematikmoment. Det matematikmaterial som finns i programmet utgör en bas som lÀraren kan bygga sin matematikundervisning pÄ.

Sociala medier, ett verktyg i skolan?: En kvalitativ studie om lÀrare och elevers instÀllningar till sociala medier i skolan

Syftet med denna rapport var att undersöka lÀrare och elevers instÀllning till att anvÀnda sociala medier som ett utav mÄnga verktyg i skolan. Genom mitt arbete vill jag att andra pedagoger ska uppmÀrksamma sociala medier och se det som ett verktyg i den traditionella undervisningen. Jag vill Àven att lÀrare och pedagoger i skolan ska fÄ upp ögonen över elevers anvÀndning av sociala medier utanför skolan och elevernas instÀllning till att anvÀnda sociala medier i skolan. Jag har utgÄtt frÄn syftet och genomfört kvalitativa intervjuer pÄ mina 14 informanter, varav 6 lÀrare och 8 elever frÄn skolor i Mellansverige. Efter analysen av resultaten frÄn intervjuerna sÄ kom jag fram till att mer Àn hÀlften av lÀrarna skulle kunna tÀnka sig att anvÀnda sociala medier pÄ nÄgot sÀtt i undervisningssyfte.

Pedagogisk dokumentation i Reggio Emilia-inspirerade förskolor

VÄrt syfte med arbetet Àr att undersöka pedagogers instÀllning till pedagogisk dokumentation som förhÄllningssÀtt och som verktyg för barns och pedagogers lÀrande. Med hjÀlp av intervjuer och en observation pÄ tvÄ olika Reggio Emilia-inspirerade förskolor har vi fÄtt svar pÄ hur pedagoger resonerar kring pedagogisk dokumentation, hur pedagogisk dokumentation kan bidra till utvecklingen av barns och pedagogers lÀrande samt hur pedagogisk dokumentation pÄverkar pedagogers förhÄllningssÀtt. Resultatet visar att informanter i vÄr undersökning frÀmst anvÀnder sig av pedagogisk dokumentation som ett verktyg för att hjÀlpa barn att se och utveckla sitt eget lÀrande. Man kan tolka resultatet som att det förekommer nackdelar med detta arbetssÀtt som frÀmst handlar om tiden. Undersökningen visar att pedagogerna har pÄbörjat en process i arbetet med pedagogisk dokumentation, men att de inte Ànnu utnyttjar alla anvÀndningsomrÄden som pedagogisk dokumentation som verktyg erbjuder.

<- FöregÄende sida 15 NÀsta sida ->