Sök:

Sökresultat:

516 Uppsatser om Databas - Sida 1 av 35

SSDs påverkan på MySQL: En prestandajämförelse

Solid State Drives (SSD) blir idag allt vanligare som lagringsmedium och håller på att bli ett alternativ till magnetiska hårddiskar. Denna studie+ har undersökt hur man på bästa sätt kan utnjytta SSDer i en MySQL-Databas. Undersökningen genomfördes med hjälp av experiment där prestandamätningar gjordes för att få en klar bild på i vilken konfiguration av SSDs som ger bäst prestanda i MySQL. Mätverktygen som användes var sql-bench och mysqlslap.   Resultaten visar att en Databas på en enskild SSD presterar lika bra som en Databas med  SSD-cache  under  majoriteten  av  mätningarna  och  visar  bättre  resultat  än resterande konfigurationerna som var en Databas på hårddisk och transaktionsloggen på en SSD. .

Katana databas 1.0

The task to this thesis has been to create an application, Katana-Databas 1.0, for analysing c-code. The generated output gets stored in a data structure which content in the end of the program run gets written in a textfile which gets used by Katana. It's a tool for reverse engineering, developed by Johan Kraft at Mälardalens institute.Katana-Databas has got the following limitations. (1) It can only handle preprocessed files, meaning it doesn't contain any rows beginning with "#". (2) Only complete files can be handled.

Utveckling av databas för Fysiologkliniken på Karolinska Universitetssjukhuset

Vid diagnostisering av hjärtsjukdomar används ofta ekokardiografi för kartläggning av hjärtats storlek, funktion och blodflöde. Dessa undersökningar utförs dagligen på Fysiologkliniken vid Karolinska Universitetssjukhuset. Idag sker inmatning av undersökningsvärdena manuellt och sparas i pappersarkiv.Målet med detta projekt var att skapa en Databas som tar hand om dessa värden och effektiviserar det dagliga arbetet. Detta projekt är en fortsättning på ett tidigare projekt från 2012, vilket inte kunde avslutas i tid. Databasen har skapats i Databasprogrammet FileMaker och har till stor del utformats efter en modifierad version av den kravspecifikation som sattes upp i det tidigare projektet.Projektet resulterade i en Databas som för närvarande går under namnet CardioEchoBase (CEB) vilken uppfyller alla de krav som ställdes förutom automatisk importering av värden från ultraljudsmaskiner. .

Databaslagring av tredimensionella datorspelsobjekt i realtid

För att enbart kunna lagra ett tredimensionellt objekt i en Databas krävs inte en väldigt optimerad Databasdesign. Men beroende på användningsområdet av Databasen kan det krävas stora optimeringar för just detta. I jämförelse med ett dataspel som har en framerate över 30 fps (uppdateringar per sekund) så är en Databas väldigt långsam. Eftersom att Databasen sett ur ett spels perspektiv tar lång tid på sig att svara när man frågar den något kommer detta att innebära stora problem när man försöker kombinera de två. Det finns dock saker man kan göra för att öka prestanda på en Databas, exempelvis att optimera själva frågorna till Databasen.

Digitalt arkiv

Grunden för detta arbete har varit att förenkla hantering och sökning bland ritningar och förteckningar i ett ritningsarkiv. Lösningen har blivit ett webbaserat datasystem som bygger på en Databas där all information lagras och är sökbar. Resultatet har blivit ett system som man oavsett var man befinner sig inom företagets nätverk ha tillgång till alla ritningar och förteckningar på ett snabbt och effektivt sätt..

Databas och webbgränssnitt för inventeringar

1995 påbörjades en omfattande inventering av samtliga byggnader i Visby innerstad på uppdrag av länsmuseet på Gotland. Det material som samlades in placerades i en AccessDatabas för att kunna användas av museet, länsstyrelsen på Gotland och stadsarkitektkontoret i Visby. Emellertid hade man vid inventeringens start inte någon klar struktur för att skapa enhetlighet i materialet och därför blev resultatet en svåranvändbar Databas. Tillgängligheten till Databasen begränsades också eftersom man var tvungen att göra en kopia till var och en som behövde möjlighet att använda den. Möjligheten att uppdatera informationen i Databasen var alltså i stort sett obefintlig, eftersom man då skulle vara tvungen att skicka ut nya versioner till alla användare.

Kiruna återvinningsdatabas: ett examensarbete inom GIS

Målet för detta examensarbete är att bygga en geografisk Databas över de platser inom Kiruna stad som tar emot och samlar in återvinningsbart avfall. Arbetet har bestått av de följande momenten: 1. Samla in infomation. 2. Sammanställa den insamlade informationen.

Applikation för sökning i databaslogg samt design av databas

Den här rapporten behandlar ett system som använder en Databas som lagringsplats för loggar. En bra metod för att hämta ut dessa loggar saknades och Databasdesignen behövde förbättras för sökningar i loggarna. En applikation för att hämta och söka i loggposter från Databasen skapades. En undersökning om hur Databasdesignen kunde förbättras genomfördes också. Båda delarna gjordes i ett projekt för att de hörde ihop.

Konstruktion och utredning av databasstöd för Länsstyrelsens Kalkningsverksamhet

För Databasutveckling finns en mängd regler och standarder framtagna för att Databasen ska bli så effektiv och felfri som möjligt. Ibland följs inte dessa fullt ut av olika anledningar. Detta kan leda till problem som i värsta fall kan få konsekvenser för verksamheten som använder sig av den. Ett exempel på en Databas där man avvikit från gällande designregler är den som var tänkt att införas för kalkningsverksamheten för Länsstyrelsen i Gävleborg. I det här arbetet har jag gjort en utredning kring denna Databas, identifierat dessa avvikelser, utrett varför dessa uppstått och vad dessa har lett till eller eventuellt kan leda till i det här sammanhanget.

Utveckling av tjänsteplaneringssystem

Högskolan i Gävle har inget gemensamt system för tjänsteplanering. Processen är ineffektivt och innefattar ifyllandet av Excel-ark. Detta arbete omfattar designen och skapandet av ett tjänsteplaneringssystem åt en tjänsteplanerare vid HiG. Det som efterfrågades var ett system som är smidigare och ger möjlighet att överblicka det som planerats. Systemet behövde bara stödja en användare.

Versant, en objektorienterad databas i jämförelse med relationsdatabas.

Relationsmodellen kom 1970 och är i våra dagar generellt accepterad som ett landmärke. Databasen lagrar sin data i form av tabeller och har ett välbeprövat sätt att lagra information på. Första generationens objektorienterade Databaser kom 1986. Det som är kännetecknande för en objektorienterad Databas är att data sparas i form av objekt i Databasen. Vi vill med vår uppsats testa om användandet av Versant minskar relationsDatabasens nackdelar och därmed är ett bättre val till typ av Databas.

ADP Generator Javaapplikation med MySQL databas

Examensarbetet ?ADP Generator? går ut på att skapa ett datorprogram och en Databas somskall effektivisera hanteringen av information från alla stadier ur rymdproduktionen vidJirotex Furudahlsgruppen AB.Informationen i Databasen skall hämtas med programmet på ett lätthanterligt sätt.Slutligen skall programmet skapa en sammanställning från produktionen i form av ettdokument, ett s.k. ADP, Acceptance Data Package.Programmet har skapats i Java och Databasen i MySQL. Dokumenten är i formatet RTF, RichText Format.I rapporten står en systembeskrivning och förklaringar för valda lösningar..

Kompetensutveckling : en fallstudie om olika synsätt på planering av kompetensutveckling

För Databasutveckling finns en mängd regler och standarder framtagna för att Databasen ska bli så effektiv och felfri som möjligt. Ibland följs inte dessa fullt ut av olika anledningar. Detta kan leda till problem som i värsta fall kan få konsekvenser för verksamheten som använder sig av den. Ett exempel på en Databas där man avvikit från gällande designregler är den som var tänkt att införas för kalkningsverksamheten för Länsstyrelsen i Gävleborg. I det här arbetet har jag gjort en utredning kring denna Databas, identifierat dessa avvikelser, utrett varför dessa uppstått och vad dessa har lett till eller eventuellt kan leda till i det här sammanhanget.

Versant, en objektorienterad databas i jämförelse med relationsdatabas.

Relationsmodellen kom 1970 och är i våra dagar generellt accepterad som ett landmärke. Databasen lagrar sin data i form av tabeller och har ett välbeprövat sätt att lagra information på. Första generationens objektorienterade Databaser kom 1986. Det som är kännetecknande för en objektorienterad Databas är att data sparas i form av objekt i Databasen. Vi vill med vår uppsats testa om användandet av Versant minskar relationsDatabasens nackdelar och därmed är ett bättre val till typ av Databas. I objektorienterade Databaser är det möjligt att spara komplexa datatyper, som t.ex.

Databasskydd enligt svensk och europeisk rätt

Databaser är något som i dagens företagarsamhälle har kommit att bli väldigt viktigt då det läggs ner stora resurser i form av både tid och pengar på att arbeta fram en Databas som blir en företagsprodukt. Därav krävs att dessa Databaser kan skyddas på ett för Databasproducenten tillfredställande sätt, samtidigt som samhällets intresse av att får ta del av dessa verk skall tillgodoses. För att harmonisera lagstiftningen i Europa antogs det så kallade Databasdirektivet 1996 enligt vilket en Databas kan skyddas på olika sätt. Med hjälp av ett fiktivt fall analyseras de olika skyddens objekt och innehåll..

1 Nästa sida ->