Sök:

Ät rätt - må bra


Syftet med utvecklingsarbetet var att undersöka elevernas kostvanor och att öka deras förståelse för goda kostvanor. Jag har gjort utvecklingsarbetet i en årskurs 6 i Kiruna kommun under sju veckor. Undersökningsgruppen bestod av 28 elever. Undersökningen genomfördes med hjälp av enkäter. Jag inledde arbetet med enkätundersökning onm elevernas kostvanor och deras förståelse för goda kostvanor. Sedan arbetade eleverna både enskilt och gruppvis med material om kost och de såg även filmer som handlade om kost. Arbetet avslutades med att eleverna fick omsätta sina teoretiska kunskaper praktiskt genom att göra en frukost i skolan. Avslutningsvis delade jag ut samma enkät igen. Resultatet visade att utvecklingsarbetet i viss mån väckt en tanke hos eleverna för vilken betydelse goda kostvanor har för hälsan. Med hjälp av min enkätundersökning har jag kommit fram till att eleverna har fått en ökad förståelse om goda kostvanor genom att de har fått kunskaper i både kostcirkeln och tallriksmodellen. Jag anser att om utvecklingsarbetet hade fått fortgå under en längre period och framför allt med mer praktiska övningar så hade det haft en mer postiv inverkan på elevernas inställning till goda kostvanor.

Författare

Carola Niva

Lärosäte och institution

Luleå/Utbildningsvetenskap

Nivå:

"Övriga arbeten". Övriga arbeten, t.ex projektarbeten.

Läs mer..