Sök:

?VI VAR SOM ISOLERADE ÖAR? - EN FALLSTUDIE UTIFRÅN ETT MEDARBETARPERSPEKTIV OM EFFEKTER AV KONKRETA FÖRBÄTTRINGSARBETEN GJORDA PÅ CENTRALSJUKHUSET I KRISTIANSTAD, BARN- OCH UNGDOMSMOTTAGNING


Burger, M B & Dizdarevic, J. ?Vi var som isolerade öar?- En fallstudie utifrån ett medarbetarperspektiv om effekter av konkreta förbättringsarbeten gjorda på Centralsjukhuset i Kristianstad, Barn- och ungdomsmottagning. C-D-uppsats i socialt arbete och verksamhetsutveckling 30hp. Malmö högskola: Hälsa och Samhälle, enheten för Socialt arbete 2010. Utgångspunkten i vår fallstudie har varit att studera effekter av utvecklingsprogrammet ?Bra mottagning? som utfördes på Centralsjukhuset i Kristianstad (CSK), Barn- och ungdomsmottagning mellan åren 2006- 2008 utifrån ett medarbetarperspektiv. Vi har fokuserat oss på att belysa medarbetarnas roller och upplevelser i det konkreta förbättringsarbetet som har skett, men även hur förbättringsarbetet har påverkat dem. Frågeställningarna i denna uppsats syftar till att besvara hur medarbetarna har upplevt förbättringsprocessen, hur de har deltagit i den samt hur de och verksamheten kan samverka för att bidra till en hälsosam arbetsmiljö och en framtida utveckling. Resultatet har visat på att i dagsläget är medarbetarna i större utsträckning involverade i det fortsatta förbättringsarbetet på kliniken. Dock finns det fortfarande förbättringsåtgärder som bör ske för att bibehålla en god arbetshälsa bland medarbetarna. Empirin i denna studie har analyserats utifrån teorier som Lean och Strategic Management samt andra relevanta begrepp kring medarbetarnas attityder, motivation och organisatoriska faktorer.

Författare

Mary Beth Burger Jasmina Dizdarevic

Lärosäte och institution

Malmö högskola/Hälsa och samhälle

Nivå:

"Magisteruppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla magisterexamen.

Läs mer..