Sök:

Skiljer sig män och kvinnors rädsla åt, när det gäller att engagera sig i konflikter som uppstår inom arbets- och familjelivet?

Varje individ, man som kvinna, är rädd för olika företeelser. Rädsla är en emotion som ligger nära till hands i vår natur och har följt människan genom evolutionen. Något som också följt människan i hennes vardag under utvecklingen är konflikter. Då människor har olikartade beteenden, skilda viljor, mål och behov är konflikter så gott som oundvikliga. Frågan är, om rädsla för engagemang i konflikter, främst inom arbets- och familjelivet är något som skiljer sig mellan könen. Genom en enkätundersökning där populationen bestod av studenter på Högskolan Kristianstad visades inga signifikanta effekter av kön. Däremot visades en signifikant effekt med avseende på konflikttyp, då båda könen visade större tendenser till rädsla för att engagerar sig i konflikter som uppstår inom arbetslivet. En möjlig anledning till detta kan vara att arbetskonflikter upplevs som mer ovissa än familjekonflikter.

Författare

Monika Persson Emelie Thoresson

Lärosäte och institution

Högskolan Kristianstad/Institutionen för beteendevetenskap

Nivå:

"Magisteruppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla magisterexamen.

Läs mer..