Sök:

Läsinlärningsmaterial i praktiken

Hur använder sig några pedagoger av det läsinlärningsmaterial som finns och hur ser det ut angående möjligheten till individanpassning

Studiens syfte var att undersöka om ordningsvakter är bättre vittnen än andra grupper av individer. Vidare undersöktes vilka detaljer de mindes bäst, centrala eller perifera.En annan fråga som studerades var huruvida ordningsvakter minns bättre en miljö de känner sig vana vid, samt om man minns detaljer bättre med erfarenhet och träning. Totalt deltog 28 personer i studien,14 i vardera grupp. Samtliga personer var män. Deltagarna fick se två filmer, vardera cirka 1 minut. Båda filmerna var filmade från riktiga situationer. En film illustrerade en misshandel i en bar. Den andra filmen visade tre pojkar som spelade minigolf. Efter att deltagarna sett de tvåfilmerna ombads de besvara ett frågeformulär med öppna frågor som berör de båda filmerna. Därefter kunde en mätning av hur många korrekta detaljer från de båda filmerna som deltagarna återgav göras. Resultatet visade att det fanns en tendens att ordningsvakterna mindes fler centrala detaljer men resultatet visade att man inte kan dra några slutsatser om att ordningsvakter är bättre vittnen än andra.

Författare

Marie Näslund

Lärosäte och institution

Mittuniversitetet/Avdelningen för utbildningsvetenskap

Nivå:

"Uppsats för yrkesexamina på grundnivå". Självständigt arbete (examensarbete)om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla yrkesexamen på grundnivå.

Läs mer..