Sök:

Konstruktionen av en tillräcklig bra förälderEn diskursanalytisk granskning av 12 domslut i syfte att studera hur föräldraförmåga bedöms

Sverige är idag ett överutbildat land. Högre utbildning ger dock ingen garanti till kvalificerade yrken. Problematiken med matchningen tycks vara generell oavsett utbildnings- och geografiskt område. Syftet med studien var att undersöka matchningsproblematiken för personalvetare med kompetens som utgångspunkt. Undersökningen genomfördes på personalvetaralumner från Umeå universitet som varit yrkesverksamma högst tre år. Både enenkätundersökning och intervjuer genomfördes. Resultatet visar en missmatchning för personalvetare mot relevanta arbetsuppgifter samt tjänst. Vidare visade undersökningen att utöver den formella kompetensen var de personliga och sociala kompetenserna av stor vikt för att erhålla samt bemästra en personalvetartjänst.

Författare

Sarah Svensson Sofie Viberg

Lärosäte och institution

Örebro universitet/Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete

Nivå:

"Uppsats för yrkesexamina på grundnivå". Självständigt arbete (examensarbete)om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla yrkesexamen på grundnivå.

Läs mer..