Sök:

Kaffeproduktion i Colombia

En studie av Löfbergs AB

Hållbar utveckling genomsyrar samhället, inte minst i företagen där det blir allt viktigare att ta ansvar för sin produktion. Detta görs för att kunna tillmötesgå kundernas efterfrågan och vara konkurrenskraftig på dagens marknad. Frågeställningen som har granskats omfattar hur Löfbergs kan utveckla sin produktion i Colombia, till ett hållbart system i framtiden inom ekonomiskt-, miljömässigt- och socialt ansvar. För att få kunskap inom området och kunna besvara frågeställningen har flera djupgående intervjuer genomförts i kombination med en kompletterande litteraturstudie, med ett flertal artiklar och böcker. Resultatet visar på att Löfbergs bör prioritera uppbyggnaden av en hållbar produktionför en långsiktig lönsamhet. För att uppnå detta bör Löfbergs koncentrera sina insatser inom ekonomi, miljö, sociala förbättringar, produktion och resursanvändande. Förbättringar i produktionssystemets uppbyggnad samt implementering av ny teknik är viktiga och bidrar till ett mer komplett produktionssystem. För att utveckla produktionssystemet ytterligare mot hållbarhet, skall biprodukterna återanvändas som energikällor i produktionsprocessen. Löfbergs ska även vidareutveckla samarbetet med certifierande organisationer, samt stödja kooperativa samarbeten emellan odlarna, vilket ger en förbättrad produktion och ett social hållbart producerande. Om Löfbergs gör satsningar för odlarnas företagande genom utbildning, ökar kunskapen hos odlarna liksom engagemanget för att utveckla produktionen. Sammanfattnings kan sägas att Löfbergs bör knyta ihop de ekonomiska, miljömässiga och sociala faktorerna för att uppnå en hållbar produktion i Colombia i framtiden.

Författare

Kathrine Bygren Mikaela Kenne

Lärosäte och institution

KTH/Industriell produktion

Nivå:

"Kandidatuppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla kandidatexamen.

Läs mer..