Sök:

Framtagning av ett groddkärl - ett resultat av produktdesign med vegetariskt fokus


Denna rapport beskriver Johanna Hallqvists examensarbete om produktdesign och vegetarianism. Projektet har gått ut på att kombinera dessa ämnen och genom produktdesign som metod uppmuntra och underlätta för människor att äta och tillaga vegetarisk mat. Detta för att köttindustrin har en negativ påverkan på miljön och för att djur behandlas illa. Projektet har innefattat en litteraturstudie och en enkätundersökning för att analysera varför kött inte bör ätas samt för att undersöka hur situationen ser ut i Sverige idag. Vidare har en designprocess genomförts genom bland annat skissning, brainstorming och modellbygge. Resultatet blev ett groddkärl som ska underlätta groddning av bönor, linser och frön. Detta groddkärl kan vara en del i att uppmuntra användningen av dessa livsmedel och på så sätt minska klyftan mellan köttätare och vegetarianer.

Författare

Johanna Hallqvist

Lärosäte och institution

Malmö högskola/Teknik och samhälle

Nivå:

"Kandidatuppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla kandidatexamen.

Läs mer..