Sök:

Existerar ett förväntningsgap mellan analytiker och redovisningsexperter kring den nya rekommendationen för FoU? - en explorativ studie


En explorativ studie har gjorts för att undersöka ett eventuellt förväntningsgap och dess effekter kring den nya rekommendationen för FoU mellan analytiker och redovisningsexperter. Det finns många tankar kring de nya redovisningsreglerna av FoU. Det väcker en diskussion kring fördelar och nackdelar med att aktivera och direkt kostnadsföra FoU-utgifter. Fou räknas som en immateriell tillgång vilket innefattar svårigheter att beräkna det framtida värdet för tillgången. De nya reglerna sägs ge en bättre matchning och bli ett rättvisare system. Analytiker är mer negativt inställda till en aktivering jämfört med analytiker. Överlag besitter inte analytiker så stor kunskap om de nya reglerna, vilket riskerar en missbedömning av de företag som bytar redovisningsmetod för FoU-utgifter. I en icke tillräckligt effektiv marknad kan det i sin tur ge effekt på aktiepriset.

Författare

Therese Lundh

Lärosäte och institution

Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

Nivå:

"Magisteruppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla magisterexamen.

Läs mer..