Sök:

En tolkning av reglerna om lufttransportörens ersättningsansvar för försenat och inställt flyg vid personbefordran

Syftet med denna uppsats är att konstatera hur reglerna om lufttransportörens ersättningsansvar för försenade och inställda flyg vid personbefordran tolkas och tillämpas samt vad ersättningen innefattar. Ett delsyfte är att framlägga en utredning om vilken lagstiftning som är aktuell, innebörden av vissa begrepp, transportörens ansvar för inställda och försenade flyg, kompensationen och dess omfattning samt övriga relevanta aspekter. Vidare är avsikten med uppsatsen även att fastställa hur reglerna om lufttransportörens ersättningsansvar för försenade och inställda flyg bör tolkas och vad som passagerare av sådana flyg bör ersättas för. Ändamålet är även att undersöka huruvida det finns anledning att revidera någon aktuell regel och i sådant fall på vilket sätt.

Författare

Sabina Fajkovic

Lärosäte och institution

Linköpings universitet/Linköpings universitet/Linköpings universitetInstitutionen för ekonomisk och industriell utveckling

Nivå:

"Magisteruppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla magisterexamen.

Läs mer..