Sök:

En studie om utmaningar som kan hindra utvecklingen av modeller av hög kvalitet vid tillämpning av verksamhetsmodellering


Syftet med arbetet är att identifiera utmaningar som kan hindra att modeller av hög kvalitet utvecklas vid tillämpningen av verksamhetsmodellering. Arbetet har även till syfte att stötta modelleringsledare i sitt arbete med att utveckla modeller av hög kvalitet genom att öka kunskapen om de utmaningar som kan komma att uppstå. För att uppnå arbetets syfte har den kvalitativa forskningsansatsen tillämpats. Kvalitativa forskningsintervjuer har genomförts i kombination med en litteraturgenomgång. Resultatet av den empiriska undersökningen frambringade 12 utmaningar med verksamhetsmodellering. Vidare identifierades sju kvalitetsfaktorer som utgör modellkvalitet och åtta framgångsfaktorer som bör uppfyllas för att uppnå kvalitet i modelleringsprocessen. Utmaningarna, kvalitetsfaktorerna och framgångsfaktorerna bör inte nonchaleras vid tillämpning av verksamhetsmodellering.

Författare

Mirsad Rexhepi

Lärosäte och institution

Högskolan i Skövde/Institutionen för kommunikation och information

Nivå:

"Kandidatuppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla kandidatexamen.

Läs mer..