Sök:

Dokusåpor - nästa generations Bolibompa? Barn, TV och dokusåpor i skolans värld Reality TV ? the Next Generations' Childrens Programme? Children, TV and Reality TV in the School Environment


Media spelar stor roll i vårt samhälle. TV är det massmedium vi använder i störst utsträckning. 90 procent av barnen som är mellan nio och fjorton år ser på TV dagligen. Det är inom denna åldersgrupp (närmare bestämt 11-12-åringar) vi valt att göra vår undersökning. Undersökningen berör frågor som vilka TV-program barnen ser på och om barnen kommer i kontakt med dokusåpor? Vi kommer även att se närmare på vem barn tittar på TV med och om det finns någon skillnad mellan pojkars och flickors TV-tittande. Förutom att studera barns medievanor har vi även valt att undersöka verksamma pedagogers arbete, synsätt och åsikter kring TV, olika TV-program och dokusåpor. Frågan är om verksamma pedagoger arbetar med dokusåpor och i så fall hur? Studien har genomförts med hjälp av en enkätundersökning och intervjuer.

Författare

Fredrika Bauer Frida Schiller

Lärosäte och institution

Malmö högskola/Lärarutbildningen

Nivå:

"Kandidatuppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla kandidatexamen.

Läs mer..