Sök:

De osynliga synliga männen som säljer sex. En deskriptiv studie över män som säljer sex och säkrare sex samt män och transpersoner som säljer sex på nätet.


Denna uppsats består av en litteraturöversikt och två kvantitativa studier om män och transpersoner som säljer sexuella tjänster till andra män. Den första delen presenterar forskning om män som säljer sexuella tjänster till män i allmänhet och kring behovet av förebyggande åtgärder mot hiv och STI i synnerhet. Del två är en analys av män som säljer sexuella tjänster och deras inställning och praxis när det gäller säkrare sex. Analysen bygger på material från MSM (Män som har sex med män) enkäten som genomfördes 2006. Denna studie visar att män som säljer sex har betydligt högre risk-beteende än andra män som har sex med män. Detta visar på behovet av hiv-prevention i den grupp av män som säljer sexuella tjänster. Del tre av denna studie utgörs av en deskriptiv internetundersökning som gjorts bland män och transpersoner som säljer sexuella tjänster på internet. Bakgrunden till denna studie är att svenska officiella dokument många gånger reproducerar föreställningen om att män som säljer sex är osynliga, och att det saknas kunskap i ämnet. Denna studie visar att så inte är fallet. Studien visar att annonser är synliga och att det är möjligt att hitta män som erbjuder sina tjänster relativt lätt. Detta dokument innehåller också en deskriptiv studie om geografiskt ursprung, ålder, sexuell läggning, tillgängliga tjänster, säkrare sex och marknadsföring gällande män och transpersoner som säljer sexuella tjänster på internet.

Författare

Suzann Larsdotter

Lärosäte och institution

Malmö högskola/Hälsa och samhälle

Nivå:

"Uppsats för yrkesexamina på grundnivå". Självständigt arbete (examensarbete)om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla yrkesexamen på grundnivå.

Läs mer..