Sök:

Arbetsförmedlingens försöksverksamhet med etableringssamtal - en studie om försöksverksamheten med etableringssamtal inför kommande Lag (2010

197) om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare


Detta är en studie om Arbetsförmedlingens försöksverksamhet med etableringssamtal inför den kommande Lag om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare som träder i kraft den 1 december 2010. Syftet är att ge en bakgrund till den nya lagen och att studera organisationen kring Arbetsförmedlingens försöksverksamhet med etableringssamtal i Malmö. Detta genomfördes genom en litteraturstudie samt intervjuer med framstående personer i försöksverksamheten på Arbetsförmedlingen i Malmö. Teorier om implementering; uppifrån-och-ner samt nerifrån-och-upp och nyinstitutionell teori användes för analys. Försöksverksamheten med etableringssamtal kan ses genomföras för att säkerställa en bra implementering utav den kommande lagen. Implementeringsfasen är inte någon enkel och okomplicerad process i en myndighet. Organisatoriska fält, vilket är en del i nyinstitutionell teori, är en intressant tanke i kombination med försöksverksamheten, men för att kunna konstatera om ifall ett organisatoriskt fält kommer skapas kring etableringen av nyanlända krävs en vidare forskning.

Författare

Frida Wildmark

Lärosäte och institution

Malmö högskola/Kultur och samhälle

Nivå:

"Kandidatuppsats". Självständigt arbete (examensarbete ) om minst 15 högskolepoäng utfört för att erhålla kandidatexamen.

Läs mer..