Sök:

Sökresultat:

69 Uppsatser om Torkning - Sida 1 av 5

Utsläpp av flyktiga organiska ämnen vid torkning av sågspån i en pneumatisk tork

Målet med detta examensarbete är att minska risken för olyckor där grävmaskiner, med borr- eller pålmast monterad, är inblandade. För att kunna uppnå detta mål, har ett beräkningsprogram skapats som definierar ett säkert arbetsområde innan ostabilitet inträffar. Detta har gjorts genom att studera tidigare forskningsarbeten inom området samt verifiering av beräkningsprogrammet med hjälp av en fallstudie och data om maximal lyftkapacitet för grävmaskinen..

Torkning av flis med restvärme : Metoder för att sänka återledningstemperaturen

The purpose of this study has been to evaluate whether a Low temperature bio-mass dryer could be integrated with the local district heating system in Malå. The aim is to increase the thermal efficiency of the cogeneration plant in Malå, by lowering the temperature of the cooling medium. Another benefit that comes from this is improved combustion efficiency at the power plant, since drying the fuel causes an Increase of the heating value.Simulations has been made in Excel, and with use of linear regression, to find out if it is profitable. Data for this purpose has been supplied by the power company Skellefteåkraft and furthermore SMHI.The result of the Calculations shows that a very efficient bio-mass dryer is needed, if yield of investments should be made possible. An Investment of 4,27 Mkr, in a dryer, could at a such criterium return 60000 kr/year, if the price of the biomass is 190kr/MWh.

Slamtorkning med lågvärdig värme på Dåva Kraftvärmeverk

Förutsättningarna för att Umeå Energi ska kunna torka rötat avloppsslam från UMEVA med bland annat överskottsvärme från Dåva 1 har undersökts. Genom att beräkna hur mycket energi som finns tillgängligt och vilka slammängder som kan torkas har kostnaden för att installera och driva en slamtork uppskattats. Två modeller på slamtorkar (en bandtork från Hydropress Huber AB och en trumtork från AB Torkapparater) och fyra tänkbara driftscenarion, med avseende på torkperiod och slammängd, har undersökts.När slamTorkning sker under hela året och dagens produktion av slam (ca 7500 ton/år med 32 % TS) ska torkas till 90 % TS har ett intäktskrav på 215 kr/ton slam (våtvikt) beräknats för trumtorken och 255 kr/ton för bandtorken. Dessa värden representerar intäkten slammet måste ge för att torklösningen ska vara lönsam. Beräkningarna baseras på slammängder för de senaste fem åren och produktionsdata från Umeå Energis anläggningar för 2012-2013.

Att förutsäga temperatur, utgående fukthalt och tryckfall i en pneumatisk transporttork

Användningen av pellets har ökat kraftigt de senaste åren och har blivit ett viktigt verktyg för att minska miljöpåverkan. I energibranschen är viktigt utreda möjligheten att effektivisera tillverkningsprocessen för att ligga i framkant av utvecklingen och göra bränslet till ett attraktivt val för konsumenterna. En stor del av pelletstillverkarnas utgifter går till att torka det råmaterial som pellets består av. Torkning och transport av material är två energikrävande processer som är nödvändiga i många industrier och kan ibland innebära stora utgifter såväl kostnadsmässigt som miljömässigt. Pneumatisk transportTorkning är ett sätt att kombinera Torkning och transport av material och tekniken kan vara lämplig att använda vid pelletstillverkning.

Improving drying and increasing the yield of outdoor cladding at AB Hilmer Andersson

Huvudmålet med det här arbetet var att öka utbytet av första klassens ytterbeklädnad genom att förbättra torkprocessen. Delmålen var att undersöka hur torkprocessen på AB Hilmer Andersson fungerar idag och hur den kan förbättras så att bättre Torkningsresultat och utbyten kan åstadkommas. Arbetet har utförts på AB Hilmer Andersson som är ett sågverk/hyvleri beläget i västra värmland. Slutprodukten som utbytet mättes på var finsågad rektangulär granpanel 19x148 sågad ur plankor med dimensionen 63x150. Arbetet påbörjades med intervjuer för att få reda på vad som är problematiskt med Torkningen samt vilka torkskador som är de vanligaste på AB Hilmer Andersson.

Torkning av sågspån vid pneumatisk transport : Praktiska mätningar och modellering

I Sverige är trädbränslen basen för förnyelsebar energi. Råmaterialet som används till pelletstillverkningen så som sågspån brukar ha en fukthalt på 50 procent. Att torka material som ska användas till att göra pellets är dyrt och en stor del av kostnaden kommer från den energi som används till Torkningen. Torkning av hygroskopiska ämnen, som till exempel sågspån, kan delas in i tre steg. Det första torksteget karaktäriseras av att fukttransporten från materialet som ska torkas är konstant.

Studie av faktorer som påverkar färgtorkningen vid tryckning i arkoffset

Vanliga arkoffsetfärger innehåller pigment, trioglycerid, mineraloljor eller vegetabiliska oljor, naturliga hartser, alkyder och tillsatser såsom torkmedel, antioxidanter och vaxer.Tryckfärger för olika ändamål torkar genom skilda processer. Arkoffsetfärger torkar i två steg. Först sker oljeabsorption och sedan sker en kombination av oxidation och polymerisation. I detta steg är det bindemedlet och oljorna som förlorar dubbelbindningar, kortare molekyler reagerar och bildar längre molekylkedjor, vilket resulterar i att färgen torkar. Den kemiska Torkningen initieras av luftens syre.

Torkning av vallfrö :

In Sweden, grass is the single largest crop grown. Nearly 1 000 000 Ha grows on the fields, this is primarily used as feed for livestock. To get a good seed, you need to handle the crop carefully from planting to delivery. The part that I have been interested in, is how to dry the harvested seed with out destroying the growth in the small seed. This is very easily done if you aren?t careful during the drying period.

Varmluftstorktekniker och -funktioner inom lantbruket

I examensarbetet behandlas ämnet varmluftstorktekniker som används i dagens moderna lantbruk. Varmluftstorktekniken är något som förändras och finjusteras konstant. Examensarbetet tar upp skillnader mellan olika tekniker och beskriver hur de fungerar. De tekniker som arbetet fokuserar på är de som är mest relevanta för norra Europa. Endast spannmålstorkar som torkar spannmål i tunna skikt behandlas.

Simulering av luftströmningen och temperaturfördelningen i ett kondensorskåp

Torkning av kläder har med tiden utvecklats till att bli en stor faktor av energiförbrukning i bostadsområden genom maskiner som bl. a. torktumlare och torkskåp. I USA ökade användningen av torkmaskiner i hushåll från 40% under 1970 till 80% i 1990, vilket motsvarar en användning av ca 76 miljoner torkmaskiner.Marknaden för torkskåp är inte stor i Europa. Det är främst Norden som använder torkskåp för Torkning av kläder.

Grovfoder till hästar : hur inverkar olika konserveringsmetoder på hästens digestion?

Hästen är en grovtarmsjäsare anpassad för en gräsdiet vilket medför att grovfodret spelar en viktig roll för hästen ur utfodringssynpunkt. Inplastat vallfoder i form av ensilage och hösilage har ökat som grovfoder. Grovfoder kan genom olika metoder konserveras till hö, ensilage eller hösilage. De olika konserveringsmetoderna medför att fodret får olika biokemisk och mikrobiell sammansättning. Hö torkas till hög torrsubstans halt (ts-halt) för att förhindra oönskad mikrobiell tillväxt.

Konditionering av sågspån vid tillverkning av pellets : Ersättning av överhettad ånga med förvärmning av sågspån med bibehållen pelletskvalité

Pellets produceras av sågspån som är en restprodukt från sågverk. Tillverkningen av pellets är en energiintensiv process. Mest energi används för att torka det fuktiga sågspånet från ca 50 till ca 11 % fukthalt. Torkningen är inledningsvis effektiv men vid Torkning av sågspån under 20 % fukthalt minskar Torkningens energieffektivitet. Efter att det torkade sågspånet malts i en kvarn konditioneras det med överhettad ånga innan det pressas till pellets.

Vallväxternas proteinfraktioner ur växtfysiologiskt perspektiv och betydelsen för idisslarens proteinförsörjning

Vallfodret utgör basen i idisslarens foderstat. Innehåll av råprotein är relativt högt i vallfodret men idisslaren har svårt att till fullo utnyttja det. Idisslarens proteintillförsel består av mikrobprotein som syntetiserats i vommen och foderprotein som passerat onedbrutet genom vommen. Den sistnämnda proteinkällan är speciellt viktig för högavkastande djur. Problemet med vallfodret är att det innehåller en betydande andel råprotein som lätt fermenteras i vommen.

Studie över värme-, kyl- och kondenseringsförmågan på ett externt värme- och kylpaket kopplat till en torktumlare

KBAB har som önskemål att minska energianvändningen i deras fastigheter genom att minska på energiåtgången i deras tvättstugor. Genom att integrera kondenseringsvärmet i fastighetens värmesystem samt att minska fukthalten i tvättstugorna kan det åstadkommas.Torkning av kläder har tidigare skett med två typer av torktumlare, avluftare och kondensortumlare. I avluftaren värms rumsluft upp i torktumlaren, efter den torkat kläder evakueras luften ut. I kondensortumlaren recirkuleras luften där frånluften avfuktas i en kondensor för att sedan föras tillbaka till torktrumman.Metoden som användes i denna rapport var att koppla ett externt kyl- och värmepaket till en torktumlare från Asko Cylinda AB. Den fuktiga luften från torktumlaren kyls och kondenseras i kylbatteriet och värms upp av värmebatteriet för att sedan föras tillbaka till torktumlaren.

Fallstudie : Egen foderberedning till slaktsvin :

The purpose of this examination work was to make a general description about drying and storage of grain, and a case study with a comparison between brought and home-made feed. The case study was made on the farm Solhem in Hörby, a farm that produces 3870 pigs for slaughter a year. In this project three alternatives have been compared, 1st alternative: own produced grain approx. 400 ton + wet grain 415 ton purchased during fall, 2nd alternative: own produced grain approx. 400 ton + dry grain 415 ton purchased during winter, 3rd alternative: bought feed 815 ton purchased continuously during the year. Considering the price information provided to me the 1st alternative gave the cheapest feed..

1 Nästa sida ->