Sök:

Sökresultat:

2 Uppsatser om Starterkultur - Sida 1 av 1

Odlingens betydelse för laktobacillers hälsoegenskaper i surdeg.

När man bakar ett surdegs bröd är det viktigt att hålla degens egenskaper konstanta så att de inte ändras från dag till dag. Detta går att underlätta genom att använda sig av en Starterkultur. Beroende på vilken kultur man använder sig av får degen dess unika egenskaper. Man kan till exempel använda sig av en bakteriocinproducerande bakteriekultur som stabiliserar degen.I detta examensarbete försöktes tillväxten av Lactobacillus gasseri 42 att optimeras. L.

Konsistensförbättring av skivad salami och hushållsmedwurst på Siljans Chark AB

Siljans Chark AB är ett lokalt förankrat företag i Mora. Där tillverkas många olika typer av charkprodukter, bland annat varmkorv, grillkorv, falukorv, leverpastej samt de fermenterade smörgåspåläggen salami och hushållsmedwurst. Salamin och hushållsmedwursten som tillverkas där är av en svensk snabbfermenterad typ och säljs dels hel men även skivad och paketerad i vakuum-förpackningar. Ett problem som företaget haft en längre tid är dålig konsistens på dessa produkter. Skivorna håller inte ihop utan faller isär när dessa ska tas ur förpackningen.