Sök:

Sökresultat:

8 Uppsatser om Motorstyrning - Sida 1 av 1

Analys av användning av Intelligent Power Modules för motorstyrning

Det här arbetet utfördes på ABB Corporate Research, och innefattar en studie av Motorstyrning i allmänhet, och hur man med hjälp av en Intelligent Power Module kan effektivisera Motorstyrning genom att ersätta separata kraft- och styrmoduler med en kombinerad modul. En IPM från International Rectifier har modifierats och testats genom att under en längre tid låta den styra en permanentmagnetmotor under normala förhållanden. Resultatet från testkörningen visar att en IPM är ett bra alternativ i framtiden, såväl i fråga om effektivitet, som kostnad och utrymme. Efter en undersökning av marknaden visar det sig att det är långt ifrån säkert att modulen från International Rectifier är den bästa som finns att tillgå, och det skulle förmodligen löna sig att testköra IPM:er av andra tillverkare i mån av tid och pengar..

Utvecklingsmetodik för styrning av stegmotorer med en FPGA

Detta examensarbetet har utförs vid Calmon Stegmotorteknik AB (CST) för att utveckla FPGA delen av derasutvecklingsplattform. Denna rapport avser att ge tankar och teori om utvecklingsmetodiken av detta arbetet. CST:s utvecklingsplattform ska användas för videobehandling, Motorstyrningar samt mät och instrumentapplikationer. Dock berör detta arbetet endast de funktioner som behövs för att kunna använda utvecklingskortet för Motorstyrningar. Detta innefattar implementationer av PWM, mikrostegningstyrning samt Motorstyrning med hjälp av fullsteg och halvsteg..

Utveckling av styrelektronik till en mobil mätrobot

Denna rapport behandlar utvecklingen av styrelektronik för att styra likströmsmotorerna i en mobil robot. Målet var att roboten skulle kunna styras trådlöst via Internet. Ett motorstyrkort har konstruerats. I elektroniken ingår bland annat en mikrokontroller, som programmerats för att reglera motorernas hastighet. Mikrokontrollern tar emot kommandon från en PC, och motorhastigheten regleras genom pulsviddsmodulering via en H- brygga.

Konstruktion av PID-reglerad motorstyrning

Denna högskoleavhandling beskriver konstruktionen av ett system vars funktion är att PID-reglera ett linjärställdon kopplad till venturi. Syftet har varit att få fram en reglering på venturin så att förutsättningarna förblir desamma vid mätning av olika temperaturer och lufttryck i en testrigg. Denna testrigg används för att utveckla produkten Varivent som används för att uppfylla högre miljökrav på förbränningsmotorer.I arbetet beskriver jag de olika krav som funnits för att bygga det nya systemet, dessa var ingångar, utgångar, mikroprocessor, reglering,kommunikation samt övriga krav. Jag diskuterar de svårigheter och möjligheter som är förknippade med kraven och tar även upp de komponenter jag använt samt deras egenskaper. Det svåraste momentet har varit PID-regulatorn som både varit en viktig och en svårlöslig del i konstruktionen av systemet.

Stegmotorstyrd rotortilt för användning vid mätning av antenners riktningskaraktäristik

Radioantenner tillverkas med olika egenskaper för att passa olika applikatoner. En av dessa egenskaper är antennens riktningskaraktäristik. Hur antennen skall konstrueras för att få den eftersträvade riktningskaraktäristiken kan beräknas. För att kontrollera att antennens faktiska riktningskaraktäristik överensstämmer med den beräknade kan antennens riktningskaraktäristik mätas. Företaget Detectus AB utvecklar idag ett mätsystem för att mäta antenners riktningskaraktäristik och presentera denna i form av ett tredimensionellt polärdiagram.

Utveckling av en Quadcopter

Examensarbetets mål är att bygga en Quadcopter som kan flyga och styras via en radio-sändare i alla riktningar, stabilisera sig själv i luften, kunna landa autonomt och den skall även motverka krock i framåtgående riktning.För att uppnå grundmålet att kunna flyga så implementerades en PID-kontroller som används för att stabilisera Quadcoptern i luften genom att reglera motorer efter sensor-orientering. Denna sensororientering fås kombinera vinkeldata från en accelerometer och ett gyroskop.För att uppnå målet med autonom landning så användes en ultraljudssensor. En egen algoritm utvecklades för att läsa avstånd från marken. Avståndet från marken användes som grund för att skapa en egen algoritm för den autonoma landningen.Quadcoptern kan i slutprodukten stabilisera sig själv i luften, styras via radio och landa autonomt. Säkerhetsfunktioner som att aktivera autonom landning ifall Quadcoptern kommer utanför radions täckning är implementerade och även en brytare som stänger av motorerna.

Elektronisk motorstyrning för ottomotorer

The combustion engines in today?s vehicles are getting more and more advanced and there are increasing demands on that the engines should operate during optimal conditions. Examples of internal combustion engine parameters which may be carefully controlled are the rate between fuel and air, that this gas mixture is homogenous enough and that it is ignited at the correct moment. Moreover, the requirements of these parameters vary depending on, among other, engine speed and load. To meet these requirements in all occurring operation conditions, it is required that many subsystems work together.

Automatisk motorstyrning till vridomkopplare

Klimatfrågan har ökat intresset för förnyelsebar energi inom både elproduktions- och transportsektorn. Från elproduktionens sida är vindkraft den teknik som växer snabbast. När vindkraft inkluderas i elkraftsystemet medför det att intermittens uppstår på elproduktionssidan. För transportsektorn har det diskuterats mycket kring elektrifiering av personbilen, som skulle kunna bli både ett miljövänligt (om elproduktionen kommer från förnyelsebar energi) alternativ till dagens konventionella bilar och ett sätt att reglera elproduktionen då en stor andel vindkraftsturbiner adderas till elproduktionssystemet. Syftet med detta examensarbete är att undersöka och analysera påverkan på den elektriska lastprofilen på grund av plug-in hybrid elektriska fordon (PHEVs) och effekten av en sådan förändrad last på produktionen i ett elsystem bestående av termiska anläggningar och vindanläggningar.