Sök:

Sökresultat:

3 Uppsatser om Hotellsektorn - Sida 1 av 1

Att lägga till ett märke : en studie kring varumärkets betydelse för samarbetande tjänsteföretag inom hotellsektorn

The purpose with the thesis is to analyze and investigate the purpose of the co-operations between different brands within the hotel sector. We differentiate these purposes of the collaborations in regard to connections to quality- and environmental oriented symbols..

Värdet av klimatkompensation : En studie om hotellgästers intresse, attityd och kunskap om klimatkompensation inom hotellsektorn.

Hotellbranschen är en bransch som ständigt ökar. Under det första kvartalet 2014 ökade Revpar (genomsnittliga intäkten per tillgängligt rum) för hotell i Sverige med 2,5 % jämfört med samma period år 2013 och den största faktorn till ökningen för år 2014 är att beläggningen har ökat, priset har däremot ej förändrats. I takt med ökningen av hotellgäster står hotellen även inför faktumet att deras koldioxidutsläpp ökar. Hotellverksamheter står idag för hela 20 % av turismsektorns totala koldioxidutsläpp. Det senaste årtiondet har klimatförändringar bytt fokus från att vara en vetenskaplig teori till att vara en central fråga i vår vardag. I vår samtid har medvetandet ökat kring hur människor påverkar klimatet och även hur vi kan göra för att motverka de negativa effekter som framför allt vår konsumtion förorsakar.

"Varumärket är ingenting utan personalen" : Intern kommunikation av varumärket inom hotellsektorn

The purpose of this paper is to examine the correlation between hotels, their brands and the frontline staff within the industry. A competitive, international environment characterizes today´s hotel industry where brands are one of the strongest sources for a successful position amongst competitors. In the brand delivery, the front line staff is of utmost importance since they in many ways incorporate the brand values and the projected identity of the hotel. Hotels can use a variety of ways to communicate the brands identity to the front line staff in order to create the desired brand behavior, some more effective than others. At the same time the Swedish hotel industry, as many other, is characterized by a high percentage of staff turnovers.