Sök:

Sökresultat:

1055 Uppsatser om Argument - Sida 1 av 71

Varför lär vi oss matematik?

Syftet med mitt examensarbete är att undersöka vilka Argument som finns för gymnasieskolans matematikundervisning, samt hur läroplan och kursplaner förhåller sig till dessa Argument. Därigenom hoppas jag kunna befästa skolmatematiken som sådan, men även bygga upp en arsenal av Argument för att bemöta framtida elevers behov av motivation. För att uppnå detta syfte har jag genomfört en litteraturstudie av olika forskares och matematikdidaktikers texter kring Argumenten för skolmatematiken och sedan kategoriserat dessa i fyra Argumentskategorier. Därefter har jag försökt utreda Argumentens implikationer i skolverksamheten. Resultaten visar att vissa av Argumentskategorierna vilar på en ganska osäker grund, medan andra är väl underbyggda.

Argument bakom valet av affärssystem

Syftet med uppsatsen är att identifiera de Argument ochfaktorer som ligger till grund för valet av ett specifiktstandardsystem, hos några utvalda företag. I uppsatsenpresenteras teorier kring de effekter ett standardiserataffärssystem kan ha för påverkan på en verksamhet, samten redogörelse för SIV-metoden. Teorierna som presenterasär till för att ge nödvändiga bakgrundsfakta kringaffärssystem. Den insamlade empirin från respondenternahar resulterat i sju kategorier av Argument, till varför deintervjuade företagen valt ett specifikt affärssystem..

Elevhälsa i skolan -en studie av argument och arbetsmetoder

Sammanfattning Vi har valt att undersöka vilka Argument och arbetsmetoder som skolorna har för att främja en god elevhälsa. Vi har utgått från styrdokument, aktuell litteratur och forskning. Vi genomförde sex intervjuer på tre olika skolor. Från varje skola intervjuades en rektor och en lärare. Genom litteraturen och övrigt material har vi försökt ge en övergripande bild av vad en god hälsa egentligen är.

Lärarutbildningens dynamik : En undersökning av de underlag som förändrar lärarutbildningen

Vi har gjort en textanalys på de två senaste statliga offentliga utredningarna, som föreslår en ny lärarutbildningsreform, med deras tillhörande propositionerna. I dessa har vi undersökt hur reformerna motiveras och legitimeras genom Argumentationen. Vi har sedan delat in Argumentationen i olika kategorier för att få en bättre struktur och kartläggning av de olika typer av Argument som förekom. Vi kom fram till att de flesta Argument yrkar på en lärarutbildningsreform tar sin utgångspunkt i att det skett en samhällsförändring och därav har det uppstått en ny syn på lärarrollen samt en ny kunskapssyn.  Även Argument för en stärkt profession och högre status har förekommit..

Yttrandefrihetens gränser : En prövning utifrån tre fall och tre teoretiker

Freedom of speech has been a well discussed subject. Great philosophers and theoretics like Plato, Voltaire, Locke and Mill have again and again showed the importance of freedom of speech. Since the world have become bystanders to a series of events that can only classify as crimes aganst freedom of speech, it has become more important to study the phenomenon and analyse it. By finding cases where the freedom of speech has been compromised and analyse them in frames of three different theories, the Argument of truth, the Argument of democracy and the Argument of tolerance, this paper makes the boundaries of freedom of speech a little clearer, and also makes a discussion about how reasonable the boundaries are possible. Everything according to the three theories.

Gröna aktiviteter : Att marknadsföra gröna argument i fastighetsbranschen

Undersökningen ämnar öka förståelsen för och analysera hur fastighetsföretag marknadsför gröna Argument och hur de uppfattar att intressenterna bemöter dessa.I uppsatsen studeras följande forskningsfrågor:* Vilka strategier används hos fastighetsföretag inom ramen för green business?* Hur kommunicerar fastighetsföretag green business genom grön marknadsföring?* Hur uppfattar fastighetsföretagen att intressenterna bemöter deras gröna marknadsföringsArgument?.

Påverkar euron resultatet av stabiliseringspolitiken? : En studie av stabiliseringspolitikens utfall i de nordiska länderna sedan eurons tillkomst, och av betydelsen av en nationell penningpolitik.

This paper discusses whether the main Argument for European countries to stay out of the euro, i.e. the loss in stability from not having a national monetary policy that can be used for stabilization purposes, is still valid ten years after the introduction of the single currency. We analyse the stabilization performances of four largely comparable Nordic countries that have all chosen different levels of European economic integration. In retrospect, the so-called ?stabilization policy Argument? seems surprisingly weak.

Hur gymnasieelever i grupp förklarar ett naturvetenskapligt fenomen

Syftet med det här arbetet är att undersöka hur gymnasieelever i grupp formulerar förklaringar av ett naturvetenskapligt fenomen. Förklaringarnas uppbyggnad analyseras med hjälp av en modell för Argumentationsanalys. Gruppernas diskussionsförlopp studeras med hjälp av modellen för att undersöka hur eleverna konstruerar Argument tillsammans. Även huruvida grupperna lyckas formulera vetenskapliga förklaringar undersöks. Studien genomfördes med hjälp av videoobservationer på smågrupper av elever som diskuterar kring ett experiment med ett tydligt observerbart fenomen de precis fått se.

Källsortering, vara eller icke vara? : En fokusgruppstudie kring argument och uppfattningar gällande valet att sortera eller inte sortera.

Genom att undersöka hur sex olika grupper i kommunerna Katrineholm och Malmö pratar om och Argumenterar kring källsortering syftar studien till att identifiera Argument och uppfattningar kring källsortering i de två kommunerna. Tre fokusgrupper i ålderskategorierna 20-26, 30-45 och 46-65 utfördes i varje kommun. Dessa sex fokusgrupper jämfördes sinsemellan för att undersöka likheter och skillnader mellan de tre ålderskategorierna och kommunerna. Dessutom ställdes resultatet mot tidigare forskning för att utläsa om studien speglade återkommande Argument i tidigare studier eller om nya Argument framställs. Resultatet av studien visar på att närhet till återvinningsstationer, underhåll av återvinningsstationer, platsbrist i hemmet, kunskap om källsorteringsprocessen och hur individen ska sortera, tanken för miljön och positiv feedback benämndes som drivkrafter till att deltagarna i studien sorterade mera.

Tro det eller ej : En undersökning av argumentet utifrån religiös erfarenhet

Argumentet utifrån religiös erfarenhet förs fram som ett möjligt Argument för Guds existens. I denna uppsats undersöks huruvida Argumentet kan anses vara ett starkt Argument för Guds existens, eller om den kritik som riktats mot det fäller Argumentet. Analysarbetet i denna uppsats bygger på Richard Swinburnes formulering av Argumentet, och låter det möta Michaels Martins kritik av det. Slutsatserna är att Martins kritik av Argumentet belyser så många stora problem med Argumentet att det får anses vara ett svagt Argument för Guds existens..

Argument för och emot privat sjukvård

Title: Argument in favour of and against private health care ? A scenario for a future health care with a possibly new Government Authors: Jessica Andersson, Nina Gunnarsson Supervisor: Thomas Danborg Department: School of Management, Blekinge Institute of Technology Course: Bachelor?s thesis in Business Administration, 10 credits Purpose: To describe the problem with privatizing of the health care by analyse the Arguments in favour of and against private health care and describe a scenario about a future health care with a possibly new Government. Method: Qualitative Grounded theory method, categorizing secondary facts in order to get the complete picture. Results: The market for private health care will increase by a possibly new Government.

Förtätningsargument en jämförande studie mellan tre översiktsplaner

Kandidatarbetet förtätningsArgument är en jämförande studie mellan Karlskrona, Lund och Helsingborg kommuns översiktsplaner. Där har Argumenten som berör förtätning granskats med hjälp av innehållsanalys och komparativ metod. Syftet med kandidatarbetet är att belysa tendenser som finns inom den kommunala planeringsretoriken som handlar om förtätning. Arbetet syftar även till att tydliggöra skillnader och eller likheter mellan kommuners Argument för förtätning. I kandidatarbetet granskas vilka kategorier av förtätningsArgument som används i kommuners översiktsplaner och hur förhållandet ser ut mellan Argumenten för förtätning respektive mot förtätning.

Tre argument mot doping : Ett neddyk i dopingdebatten

I denna uppsats ska jag titta på tre Argument mot doping. Syftet med detta är att undersöka dels om de är hållbara och dels om de kan rättfärdiga nuvarande dopingförbud. Argumenten mot doping kan delas in i åtminstone tre kategorier. Jag kommer att undersöka ett Argument från vardera kategori. Först ämnar jag ge en så korrekt presentation av Argumenten, ett i taget, som jag kan.

Förtätningsargument en jämförande studie mellan tre översiktsplaner

Kandidatarbetet förtätningsArgument är en jämförande studie mellan Karlskrona, Lund och Helsingborg kommuns översiktsplaner. Där har Argumenten som berör förtätning granskats med hjälp av innehållsanalys och komparativ metod. Syftet med kandidatarbetet är att belysa tendenser som finns inom den kommunala planeringsretoriken som handlar om förtätning. Arbetet syftar även till att tydliggöra skillnader och eller likheter mellan kommuners Argument för förtätning. I kandidatarbetet granskas vilka kategorier av förtätningsArgument som används i kommuners översiktsplaner och hur förhållandet ser ut mellan Argumenten för förtätning respektive mot förtätning. Nuvarande Argumentering för förtätning i översiktsplanerna jämförs med Johan Rådbergs definition av de tidigare stadsbyggnadsdoktrinerna, regularism, trädgårdsstaden och funktionalism.

Varför I Ur och Skur-förskola? : En kvalitativ studie om nio föräldrars aktiva val av förskola

Syftet med studien är att kartlägga orsaker till vad som ligger till grund för föräldrars aktiva val av förskola. Under litteraturgenomgången lyfter vi fram två teorier angående individens val följt av tidigare forskning och studier inom ämnet. Genom litteraturen fick vi en djupare förståelse för vad som styr valet och vilka Argument föräldrar i tidigare forskning haft i det aktiva valet av förskola. Detta gav en grund till vår empiriska studie. I den empiriska delen tog vi reda på nio föräldrars Argument för valet av en I Ur och Skur-förskola för sitt barn.

1 Nästa sida ->