Sök:

Sökresultat:

12370 Uppsatser om Utveckling - Sida 1 av 825

Hållbar utveckling i skolan : En studie i hur några NO och SO lärare implementerar hållbar utveckling i sin undervisning

Skolan har fått i uppdrag att implementera hållbar Utveckling i undervisningen. Enligt skolverket ska hållbar Utveckling genomsyra all utbildning. För att undersöka hur lärande i hållbar Utveckling har implementerats i undervisningen intervjuade jag sex lärare på en gymnasieskola. Lärarna som intervjuades arbetade som naturkunskapslärare, fysiklärare och samhällskunskaps-lärare. Studien visar att de intervjuade lärarnas syn på vad hållbar Utveckling i undervisningen innebär varierar.

Hållbar utveckling i förskolan : En undersökning om hur nio föräldrakooperativ arbetar med hållbar utveckling

Denna studie baseras på kvalitativa intervjuer av förskolechefer vid nio föräldrakooperativ. Syftet är att undersöka hur dessa arbetar med hållbar Utveckling i praktiken samt vilka hinder och möjligheter de ser i det arbetet..

Hållbar utveckling : Uppfattningar om hållbar utveckling och åsikter om undervisning för hållbar utveckling i gymnasieskolan

Hållbar Utveckling är ett omtvistat och komplext begrepp med många tolkningsgrunder och en diffus definition. Trots detta står det tydligt framskrivet i både styrdokument och skollag att det skall undervisas om hållbar Utveckling i skolan. Syftet med denna uppsats är därför att undersöka hur två gymnasielärare och tio elever uppfattar begreppet hållbar Utveckling, samt vad de anser om undervisning för hållbar Utveckling. Studien har genomförts med hjälp av semistrukturerade intervjuer. Analysen av intervjumaterialet gjordes med en fenomenografisk ansats.

Lärande för hållbar utveckling - fem lärares attityder

Hållbar Utveckling är ett begrepp som idag kan hittas i flertalet styrdokument för skolan i Sverige. Syftet med denna studie är att undersöka hur hållbar Utveckling tillämpas i undervisningen samt lärares attityder till att tillämpa hållbar Utveckling i sin undervisning. Läroplanen är fri att tolka när det gäller hållbar Utveckling vilket ger lärarna frihet att tillämpa hållbar Utveckling i undervisningen efter egen tolkning. Vi vill i denna studie undersöka lärares attityder till hållbar Utveckling i sin undervisning. Studien bygger på kvalitativa intervjuer av fem lärare i grundskolans senare år och forskningsområdet för studien är Malmö.

Barnet, lärandet och framtiden: Pedagogers förhållningssätt till lärande för hållbar utveckling

Syftet med vår studie var att studera hur pedagoger i förskolan förhåller sig till lärande för hållbar Utveckling. Studien är genomförd med hjälp av kvalitativa intervjuer med sex förskollärare på olika förskolor i en och samma kommun. I resultatet framkom det att förskollärarna har ett gemensamt förhållningssätt mot lärande för hållbar Utveckling, men fokuset kan skilja sig mellan pedagogerna. Lärande för hållbar Utveckling är ett komplext begrepp och pedagogerna är överens om att det krävs kunskap och fortbildning för att på ett konstruktivt sätt kunna arbeta för ett lärande för hållbar Utveckling..

En hållbar utbildning

Den här uppsatsen studerar vad begreppet lärande för hållbar Utveckling egentligen handlar om i den svenska grundskolan. Med utgångspunkt i de diskurser som styr miljöområdet, och de som styr den svenska grundskolan, analyseras det man idag benämner som lärande för hållbar Utveckling genom textanalytiska metoder. Studien går ut på att analysera de dokument som reglerar den svenska grundskolan samt hur Myndigheten för skolUtveckling kommunicerar hållbar Utveckling till svenska skolor. Studien landar på slutsatsen att ekonomiska premisser, mer än miljömässiga, är de som får utforma vad lärande för hållbar Utveckling verkligen är och att miljödiskursen får stå tillbaka för en mer etablerad del av maktstrukturen. Därmed rekonstrueras begreppet hållbar Utveckling, när det blir en del av lärande för hållbar Utveckling, till något som inte alls verkar för en bättre miljö, utan som kanske till och med motverkar en hållbar Utveckling..

Lärarlag under utveckling

Lärarlag under Utveckling.

Förståelse för hållbar utveckling ur ett elevperspektiv

Syftet med vår undersökning var att se i vilken grad eleverna har förståelse för begreppet hållbar Utveckling. Då hållbar Utveckling är ett mycket vitt begrepp har vi avgränsat oss till att behandla den konflikt som uppstår mellan ekonomiska, sociala och miljömässiga synvinklar i hållbar Utveckling. Vi ville även undersöka om eleverna visar att de har handlingskompetens i miljöfrågor. För att uppnå detta genomförde vi en enkätundersökning på två skolor i Norrbotten samt att vi intervjuade ett urval av dessa elever. Vår undersökning visade att eleverna visade förståelse för konflikten i hållbar Utveckling men däremot kunde vi inte se om de hade någon större handlingskompetens..

Livskunskap- en väg till barns känslomässiga och sociala utveckling?

Vi har i denna undersökning analyserat olika aktiviteter som kan vara lämpliga för arbete med livskunskap inom förskolan..

Hållbar undervisning ? om ämnesintegration och hållbar utveckling

Syftet med arbetet är att se vilka skäl det finns för att bedriva ämnesintegration och hur detta kan appliceras på hållbar Utveckling. Målsättningen var även att undersöka hur en skolas lärare och skolledare arbetar med ämnesintegration, hållbar Utveckling och de två gemensamt. För att få svar på frågorna har det utförts en enkätundersökning samt intervjuer. Trots att skolans styrdokument innefattar hållbar Utveckling är inte detta något som i allt för stor grad undervisas om på den undersökta skolan. Begreppet är svårtolkat och i en del fall bedriver lärarna omedvetet en undervisning om hållbar Utveckling.

Miljöarbete i skolan : - förslag på hur elever och personal kan arbeta mot en hållbar utveckling

Syftet med vårt examensarbete är att belysa hur undervisningen i skolan utformas så att elever får kunskap om hållbar Utveckling och att arbetet mot en hållbar Utveckling blir en integrerad del av skolan och elevernas handlingar i vardagen. Ett annat syfte är att konkretisera hur undervisningen i skolan utformas så att arbetet mot en hållbar Utveckling skapar möjlighet för eleverna att få nya insikter om hur de praktiskt kan agera och göra miljömässiga val. Den metod vi har använt är en kvalitativ forskningsstrategi med semistrukturerade intervjuer. Resultatet av arbetet är att det finns olika arbetsmetoder för att nå en mer hållbar Utveckling och att skolor och lärare kommit olika långt i undervisningen. Förhållningssättet till miljön och hållbar Utveckling är något som genomsyrar hela skolan för att ge en helhetsbild för eleverna..

Personen Professionen & Staden - om det sociala arbetes roll i en socialt hållbar (stads)utveckling

Uppsatsens syfte har varit att konkretisera vad en socialt hållbar Utveckling skulle kunna betyda för det sociala arbetets vardag. Vilken plats socialarbetarna har att fylla och vilken typ av praktik som skulle utformas om syftet var att främja en socialt hållbar Utveckling. För att bryta ner syftet med uppsatsen i mer lätthanterliga bitar har jag formulerat ett antal frågeställningar; -Vad betyder begreppet socialt hållbar Utveckling? -Vilken roll skulle det sociala arbetet kunna ha i en socialt hållbar Utveckling?-Vilka kompetenser och konkreta handlingar behövs hos den enskilda socialarbetaren för att socialt arbete ska vara del i en socialt hållbar Utveckling?.

Utveckling av en transponder

Utveckling av en transponder som med befintliga tekniker erbjuder möjlighet att, över stora avstånd, lokalisera gods utom- såväl som inomhus..

Hållbar utveckling och läroböcker i geografi vid gymnasiet

Syftet med arbetet är att se hur begreppet hållbar Utveckling presenteras i svenska läroböcker inom ämnet geografi vid gymnasiet. Jag har även haft som syfte att undersöka förhållandet mellan läroböckernas texter med det rådande forskningsläget kring begreppet hållbar Utveckling. För att få svar på frågeställningen har jag använt mig av en textanalytisk metod av tre läroböcker som är vanligt förekommande i undervisning i geografi vid gymnasiet. Resultatet visar på att man använt sig av en ytlig presentation av begreppet hållbar Utveckling, vilket stämmer väl in på hur man valt att presentera nya händelser som tex. konferenser, rapporter etc.

Unga idrottares upplevelser granskat genom flow-teorin

Skolan har fått i uppdrag att implementera hållbar Utveckling i undervisningen. Enligt skolverket ska hållbar Utveckling genomsyra all utbildning. För att undersöka hur lärande i hållbar Utveckling har implementerats i undervisningen intervjuade jag sex lärare på en gymnasieskola. Lärarna som intervjuades arbetade som naturkunskapslärare, fysiklärare och samhällskunskaps-lärare. Studien visar att de intervjuade lärarnas syn på vad hållbar Utveckling i undervisningen innebär varierar.

1 Nästa sida ->