Sök:

Sökresultat:

2866 Uppsatser om Utmärkande beteende - Sida 2 av 192

JÀmstÀlldhet med psykologiska ögon - Kunskap, attityd och beteende

Syftet med studien Àr att kartlÀgga hur kunskap, attityd och beteende samverkar kring begreppet jÀmstÀlldhet. En enkÀtundersökning genomfördes till ett specifikt utvald organisation. EnkÀten Àr bÄde kvantitativ och kvalitativ. Resultatet visar att det inom denna organisation finns en kunskapsbrist av ett jÀmstÀlldhetsarbete, det gÄr Àven att se en koppling mellan attityder och den befintliga kunskapen. Kopplingen mellan attityd och beteende Àr dock svag.

Aktivt beteende i datalager

Marknaden för datalager har sedan mitten pÄ 1990 talet expanderat kraftigt. Det finns emellertid forskare och utvecklare vid företag som menar att dessa datalager Àr allt för passiva. Med det menar de att alla uppgifter som Àr relaterade till analys av data mÄste göras manuellt. Det finns dock hjÀlp att fÄ nÀr det gÀller detta. Lösningen heter aktiva datalager, dessa datalager har ett sÄ kallat aktivt beteende.

Det hÀnder nÄgot vid tröskeln! : En studie om pedagogers uppfattningar av utomhuspedagogik och vilka effekter den har pÄ elevers beteende

Syftet med denna studie var att undersöka vilka olika uppfattningar pedagoger har vad gÀller hur utomhuspedagogiken pÄverkar elevers beteende. Den viktigaste slutsatsen jag drar av studien Àr att pedagogerna uppfattar att det hÀnder nÄgot i elevernas beteende nÀr de passerar tröskeln in och ut. Utomhus fÄr elevernas egen fantasi och kreativitet anvÀndas och dÀrmed blir beteendet hos eleverna förÀndrat och uppfattas av pedagogerna som tillÄtande och konstruktivt. Vid tröskeln ut dÀmpas och i vissa fall försvinner den etikett som en del elever har i inomhusmiljön. .

Förebyggande arbete för barn med avvikande beteende ? en kvalitativ studie om barn utan neuropsykiatrisk diagnos

Syftet med uppsatsen Àr att undersöka och redogöra för vad det finns för förebyggande socialt arbete för barn som har uppvisat avvikande beteende och deras förÀldrar. Studien riktar sig till barn upp till 10 Ärs Älder som har uppvisat avvikande beteende men inte har fÄtt en neuropsykiatrisk diagnos. De centrala frÄgestÀllningarna Àr:? Vad finns det för förebyggande ÄtgÀrder för icke diagnostiserade barn med avvikande beteende?? Hur ska barnen bemötas?? Vad Àr förÀldrarnas roll i detta arbete?Detta Àr en kvalitativ studie dÀr vi har intervjuat sex socionomer och tvÄ specialpedagoger som arbetar med socialt arbete. De kommer dagligen i kontakt med barn som har avvikande beteende och deras familjer.

Faktorer som förklarar miljövÀnligt beteende hos unga vuxna

MÀnniskors miljörelaterade beteenden behöver förbÀttras. I studien undersöktes unga vuxna universitetsstuderandes syn pÄ klimatproblematiken. En enkÀt delades ut som mÀtte miljövÀnligt beteende, ansvarskÀnsla, tillit till forskning, upplevelse av att kunna pÄverka och kunskap nÀr det gÀller klimatproblematiken. Deltagarna fick ocksÄ beskriva anledningar som möjliggör eller förhindrar en förbÀttring av klimatproblematiken. Deltog gjorde 97 personer.

Sambanden mellan arbetets utformning, samspel inom team och samspelets betydelse för teamets proaktiva beteende i Lean Production

Studien Àr genomförd inom ramen för ett större pÄgÄende longitudinellt forskningsprojekt om teamarbete inom Lean Production i fordonsindustrin. Syftet Àr att studera sambanden mellan arbetets utformning, samspel inom team och samspelets betydelse för teamets proaktiva beteende. Resultatet  baserades pÄ en tidigare genomförd enkÀtundersökning (N=352) och chefernas bedömning av teamets proaktiva beteende. Korrelationsanalyser visade att starkast signifikanta samband fanns det mellan arbetets komplexitet i inte standardiserade arbetsuppgifter i team och chefernas skattning av teamens proaktiva beteende. Multipel Regression visade signifikant samband mellan chefernas bedömning av teamens proaktiva beteende och teamens kognitiva process att skapa samsyn om arbetet med arbetets komplexitet i inte standardiserade arbetsuppgifter i team.

Vem Àr ?schysst? i skolan? : Samband mellan self-efficacy och gymnasieelevers

TvÄ studier undersökte hur self-efficacy, individens tro pÄ sin förmÄga, inverkar pÄ prosocialt beteende i skolmiljö. I Studie 1 besvarade 121 gymnasieelever en enkÀt, som mÀtte akademisk och emotionell self-efficacy samt prosocialt beteende. I Studie 2 besvarade 48 gymnasieelever en enkÀt, som mÀtte emotionell self-efficacy och prosocialt beteende. Studie 1 visade att akademisk men inte emotionell self-efficacy korrelerade positivt med prosocialt beteende. I begreppet emotionell self-efficacy finns tvÄ kÀnsloreaktioner: sjÀlv- och andraorienterade.

Typ A-beteende och kardiovaskulÀr reaktivitet bland kvinnor i relation till krav och kontroll

Stress kan uppkomma vid obalans mellan upplevda krav frÄn omgivningen och upplevd förmÄga att sjÀlv hantera dessa krav. Denna studie utgÄr ifrÄn krav-kontroll modellens beskrivning av hur en kombination av hög arbetsbelastning och lÄgt inflytande pÄ arbetssituationen leder till hög fysiologisk stress. Studien syftade till att undersöka hur krav och kontroll hÀnger samman med kardiovaskulÀr reaktivitet och Typ A-beteende hos kvinnor. Totalt deltog 34 kvinnor i ett experiment. Dessa kvinnor hade olika grad av Typ A-beteende (lÄg, mellan och hög).

Flickor med utagerande beteende : Fyra fall i praktiken

Utagerande beteende riskerar att fÄ allvarliga konsekvenser för individ och omgivning. Orsaker och behandling av utagerande beteende har studerats ingÄende, men forskning har fokuserat pÄ studier av pojkar och det Àr oklart hur detta kan generaliseras till flickor. Intresset att studera utagerande beteende bland flickor har ökat dÄ det tycks vara vanligt före­kommande och flickorna löper stor risk för negativ utveckling och riskerar föra problemen vidare till nÀsta generation. Syftet i föreliggande studie var att beskriva problematiken hos en grupp flickor med utagerande beteende, utforma behandling för den aktuella gruppen samt diskutera och utvÀrdera behandlingen. Data samlades in genom förÀldra- och lÀrarskattningar, minnesanteckningar och intervju.

"Det Àr ju inget vi frÄgar efter som psykologer" Psykologers upplevelse av klienter med könsöverskridande beteende

Personer med könsöverskridande beteende Àr en grupp med större risk för psykisk ohÀlsa jÀmfört med resten av befolkningen. Ett professionellt bemötande Àr en viktig del av behandlingsprocessen och pÄverkar terapeutiskt utfall. Tidigare forskning visar brister i kontakten mellan vÄrdpersonal och personer med könsöverskridande beteende. Det saknas dock studier som fokuserar pÄ psykologer och deras arbete med denna klientgrupp. Syftet med föreliggande studie Àr att undersöka psykologers upplevelse av klienter med könsöverskridande beteende.

Kvalitetshotande beteende inom mindre revisionsbyrÄer : En jÀmförande studie mellan större och mindre revisionsbyrÄer

Tidigare studier har pÄvisat att kvalitetshotande beteende existerar inom the Big Four. Andra studier har Àven pÄvisat att revisioner hÄller lÀgre kvalitet inom mindre revisionsbyrÄer jÀmfört med större, dock har endast ett fÄtal forskat om kvalitetshotande beteende inom mindre revisionsbyrÄer. Denna studie utreder ifall det gÄr att pÄvisa ett kvalitetshotande beteende inom mindre revisionsbyrÄer och, om sÄ, pÄ vilket sÀtt detta skiljer sig mot större revisionsbyrÄer. För att undersöka om detta beteende finns har en jÀmförande studie genomförts med Sweeney & Pierce (2004b; 2005). Det empiriska materialet har inhÀmtats frÄn sju mindre revisionsbyrÄer, dÀr fyra partners och tre revisorer intervjuats.

Hur visste du det? - Jag lÀste det pÄ Facebook: En litteraturöversikt om sjÀlvutlÀmnande beteende pÄ sociala nÀtverk med Facebook som exempel

Sociala nÀtverkstjÀnster, som Facebook, har haft en dramatisk utveckling och ett enormt uppsving i anvÀndning. Av denna anledning har omfattande forskningsarbete som har resulterat i mÄnga studier format ett kaosartat intryck av vilken kunskap som egentligen finns inom omrÄdet. Ett av fenomenen som kan observeras pÄ sociala nÀtverkstjÀnster Àr sjÀlvutlÀmnande beteende. Sett ur individ och makronivÄ Àr detta en sÀkerhetsrisk, varför de faktorer som medierar detta beteende bör undersökas. I detta examensarbete undersöks via en litteraturöversikt, huruvida faktorerna personlighet, kön, Älder och relationsstatus pÄverkar beteendet och i sÄ fall hur.

Förskolebarns och förskollÀrares perspektiv pÄ stökigt beteende

Undersökningens syfte Àr att diskutera hur barn och förskollÀrare definierar ett stökigt beteende i förskolan. Syftet Àr Àven att se om barnens och förskollÀrarnas Äsikter stÀmmer överens med varandra. Följande frÄgestÀllningar ligger till grund för undersökningen: ? Hur definierar barn respektive förskollÀrare begreppet stökigt beteende? ? Vilka likheter och/eller skillnader finns det mellan vad barn och förskollÀrare anser kring varför ett stökigt beteende uppstÄr? ? Har de olika miljöerna pÄ förskolan en pÄverkan pÄ stökigheten och vad tror i sÄ fall barn och förskollÀrare Àr bidragande orsaker? För att samla in empiriskt material till undersökningen har intervjuer och observationer Àgt rum pÄ en förskola, dÀr 16 barn och tvÄ förskollÀrare medverkat. Tidigare forskning syftar till att man bör se till varje barns enskilda behov och dagliga kondition, vilket tillsammans med att se allt ur barns perspektiv Àr slutsatserna i undersökningen..

Har du tid med mig? Sambandet mellan ungdomars antisociala beteende och deras relation till förÀldrarna.

Syftet med denna uppsats var att belysa ungdomars syn pÄ relationen till sina förÀldrar och om det finns ett samband med antisocialt beteende. Genom att studera litteratur gÀllande Àmnet försökte vi fÄ en förstÄelse för vad som kan vara bidragande faktorer för utvecklingen av ett antisocialt beteende. FrÄgestÀllningarna var: Finns det samband mellan ungdomars upplevelse av relationen till sina förÀldrar och antisocialt beteende hos ungdomarna? samt finns det samband mellan tiden ungdomarna spenderar med sina förÀldrar och hur relationen mellan förÀldrarna och ungdomarna ser ut? Den metod som anvÀnts utgick ifrÄn att ungdomar frÄn fyra klasser i Ärskurs nio besvarade en enkÀt. Enligt resultatet har ungdomar som i högre grad visar tecken pÄ antisocialt beteende en sÀmre relation till sina förÀldrar samt att tiden ungdomarna och förÀldrarna spenderar tillsammans Àr av betydelse.

"En spelare som förstör för sitt lag sÀljer man och det tycker inte jag Àr MVG" : En studie kring hur elevers beteende inverkar pÄ betyget i Idrott och hÀlsa ur ett genusperspektiv

Forskning visar att flertalet lokala kursplaner Àr formulerade pÄ sÄ vis att elever blir bedömda efter beteende. Det har visat sig att en viss beteendenorm ska frÀmjas inom Àmnet Idrott och hÀlsa (Larsson, 2004:212). I denna studie undersöks i vilken grad betyget i Àmnet pÄverkas av elevernas beteende under lektionerna i Idrott och hÀlsa ur ett genusperspektiv. Studien utgÄr frÄn tre frÄgestÀllningar: Skiljer det sig mellan könen pÄ eleverna nÀr det kommer till lÀrares toleransnivÄ för oönskat beteende? Vad sÀger det lokala betygskriterierna i frÄga om kunskap kontra beteende inom Àmnet Idrott och hÀlsa? Hur upplever lÀrarna i Idrott och hÀlsa sitt hanterande av att skilja pÄ beteende och kunskap? Studien har en kvalitativ forskningsansats dÀr fem lÀrare i Àmnet Idrott och hÀlsa har intervjuats.

<- FöregÄende sida 2 NÀsta sida ->