Sök:

Sökresultat:

3 Uppsatser om Upprullning - Sida 1 av 1

Kostnadseffektivisering av bärcylinder

Rapporten avser ett examensarbete inom maskiningenjörsprogrammet vid Karlstad universitet, uppdragsgivaren är Metso Paper Karlstad AB.Metso Paper tillverkar tissuemaskiner för pappersindustrin och utför även service samt utveckling av dessa produkter. Tissue är mjukpapper och med detta avses hygienpapper och servetter. Fokus i uppgiften var att kostnadseffektivisera bärcylindern, vilken är en ingående komponent i tissuemaskinen. Bärcylindern är en vals som sitter monterad i slutet på maskinen, i det område där det färdiga papperet rullas upp på spolar. De analyserade objekten har dimensionerna; diameter 900mm med längden 2825mm samt diameter1100mm med längden 5550mm.Inledningsvis analyserades bärcylinderns huvudfunktioner, vilka kan sammanfattas:? Att med vakuum transportera spetsen (smal pappersbana) från spetsblåsningsrännan till anläggningsytan mellan bärcylinder och Upprullningsspole.? Att stödja pappersbanan under Upprullning på spole.? Att skapa ett anläggningstryck mot Upprullningsspolen så att ett drivande moment uppstår.

Modulanpassning av haspelsystemet CamCoil

Uppdragsgivare var Camatec Industriteknik AB vars huvudkontor är stationerat i Karlstad. Projektet gick främst ut på att modulanpassa Camatecs patenterade haspelsystem CamCoil men det inkluderade även konstruktion av flertalet detaljer. Rapporten behandlar dimensionering av förband mellan axel och nav, konstruktion av ett passivt bromssystem, dimensionering av motor och lämpliga utväxlingar på drivlinan, beräkning av kritiskt varvtal för haspelsystemet, materialanalys av manteln, konstruktion för lateral rörelse samt konstruktion av en avskjutningsmekanism. Genom beräkningar och simuleringar har det säkerställts att vitala delar av behandlade konstruktioner är korrekt utformade och dimensionerade med avseende på hållfasthet, deformation och egenvinkelfrekvens.Modulanpassningen har gjorts löpande genom hela projektet och, i så stor mån det går, har standardkomponenter använts vid samtliga konstruktionslösningar. Förbandet mellan axel och nav består nu av ett kilförband vars dimensioner är standardiserade för hela modellprogrammet.

Energieffektiva lösningar vid Trioplast Fjugesta AB: för
minskat elbehov och bättre tillvaratagning av värme

Det här examensarbetet är det avslutande momentet på den treåriga utbildningen Maskiningenjör med inriktning mot Energiteknik vid Luleå tekniska universitet. Arbetet är utfört mot Trioplast Fjugesta AB som tillverkar industrifilm. Hösten 2005 utförde Trioplast Fjugesta AB en energianalys i samarbete med ÖNET, Energikontoret Örebro län. Syftet med examensarbetet är att utifrån analysen arbeta fram förslag som kan minska behovet av el och olja. Arbetet ska resultera i en teknisk beskrivning av förslagen samt en kalkyl över lönsamheten.