
Sökresultat:
3506 Uppsatser om Ungdomar - Sida 23 av 234
Katbruk och somaliska ungdomar. En kvalitativ studie om somaliska ungdomar i Malmö och deras förhållande till kat
Abstrakt
Kat är en växt som växer i Östra Afrika och Jemen och används som njutningsmedel. För att uppnå dess optimala effekt tuggar användaren dess blad och stjälkar för att sedan svälja dem. En kattuggarsession kan i genomsnitt pågå i flera timmar. Kat orsakar bl.a. sömnlöshet, euforisk känsla, vanföreställningar och hyperaktivitet.
Eventmarketing i auktionsbranschen
Studiens syfte var att öka kunskapen och förståelsen kring det sociala arbetet med deprimerade Ungdomar. Detta genom att ta reda på vad socialarbetare anser vilka faktorer som påverkar Ungdomar i åldern 13-19 år att hitta ut ur sin depression. Syftet var även att belysa likheter och skillnader i socialarbetarnas arbetsmetoder med deprimerade Ungdomar. För att uppfylla detta syfte ställdes följande frågor: Vilka metoder använder de intervjuade socialarbetarna i arbetet med tonåringar som har depression? Hur hjälper socialarbetaren ungdomen att komma ur sin depression? På vilket sätt finns det likheter och skillnader i socialarbetarnas arbetssätt med deprimerade Ungdomar? Studien genomfördes med hjälp av kvalitativa intervjuer med socialarbetare utifrån en temainriktad intervjuguide.
"Jag känner att jag passar in överallt". En studie om fem ungdomar med invandrarbakgrund och deras syn på sin identitet.
Denna undersökning är en analys av fem Ungdomar med invandrarbakgrund. I uppsatsen har jag använt mig av intervjuer för att få fram den empiri som jag grundar min analys på. Adriana kommer från Bosnien, Zelko är född och uppvuxen i Sverige av kroatiska föräldrar, Natasha kommer fram Tjetjenien, Noah kommer från Irak och Albina kommer från Montenegro. Genom att fått ta del av respondenternas berättelser om vem de är, hur deras liv sett ut och hur de har upplevt sina migrationer har jag undersökt hur deras identitetsskapande påverkats av detta. Syftet är att analysera och få en inblick i hur några Ungdomar med invandrarbakgrund identifierar sig själva i samhälle där de ses som invandrare.
Ungdomars identitetsarbete: med fokus på media och kompisar
Vi lever idag i en tid där media i hög grad är integrerat i vårt vardagsliv. Medieutbudet genomgår samtidigt en fas av både utökning och förändring. Till detta har vi alla att förhålla oss till. Detta gäller inte minst Ungdomar i sitt identitetsarbete. Vår studie har som syfte att beskriva Ungdomars identitetsarbete i en kontext av medial påverkan och kompisar.
Arbetslöshet och arbetssökande bland ungdomar
Vi befinner oss idag i en tid med hög ungdomsarbetslöshet. Arbetsmarknaden för unga har förändrats och deras inträde på arbetsmarknaden har senarelagts. Till viss del handlar det om att Ungdomar befinner sig i utbildningssystemet längre men även arbetslösheten bland unga har stigit. Det har gjort att arbetslöshet bland Ungdomar ofta har hamnat i fokus i den politiska debatten. I debatten har förslag på hur situationen kan förändras diskuterats, de största förslagen är utbildning, praktik och sänkta arbetsgivaravgifter.
"Ryggmärgsbeteende räddar en inte från att handla efter könsstereotyper" : En kvalitativ studie som belyser hur socialsekreterare samtalar kring köns betydelse i utredningsprocessen av ungdomar.
Denna studies syfte är att undersöka och analysera hur socialsekreterare diskuterar könets betydelse i utredningsprocessen av Ungdomar. För att kunna besvara syftet utfördes en kvalitativ fokusgruppsintervju där fyra socialsekreterare diskuterade problematiken i ungdomsärenden. Utifrån en vinjettövning med fallbeskrivning av ett typiskt ärende diskuterade socialsekreterarna hur de tänker och agerar i dessa fall. Det ligger i studiens intresse att belysa om skillnader görs på grund av kön samt om förväntade föreställningar av kön har någon betydelse. Ur resultatet kunde det utläsas att vissa skillnader görs på grund av kön i utredningsprocessen.
Barn och ungdomars upplevelser av att leva med övervikt eller fetma : En systematisk litteraturöversikt
Bakgrund: Övervikt och fetma bland barn och Ungdomar är ett stort problem runt om i världen. Olika program för att hjälpa dessa individer finns både inom skolan och på vårdcentraler. Skolsköterskan har en naturlig ingång till dessa problem då den yrkeskategorin träffar alla elever som går på en skola för längd- och tillväxtkontroller. För att bli bättre rustad inför dessa möten är det viktigt att få inblick i hur barnen och Ungdomarna själva upplever sin övervikt.Syfte: Syftet med denna litteraturöversikt var att systematiskt analysera och sammanställa litteratur för att belysa barn och Ungdomars upplevelser av att leva med övervikt eller fetma.Metod: Sju artiklar valdes ut genom sökningar i olika databaser. Samtliga artiklar byggde på intervjustudier med barn och Ungdomar i åldrarna 8-20 år.
Kännbara förändringar : En kvalitativ studie om sex ungdomars upplevelser och tankar kring att erhålla MST
Studiens syfte är att studera hur Ungdomar som genomgått Multisystemisk Terapi, MST, upplever denna behandling. Författarna avser således ge en bild av och få en djupare förståelse av deras tankar kring denna behandlingsform. MST är en öppenvårdsbehandling som vänder sig till antisociala Ungdomar och deras familjer. Det har visat sig att institutionsplacering av Ungdomar många gånger inte leder till önskvärda resultat. Metoden, som grundar sig på systemteori och socialekologiska teorier, utvecklades som ett alternativ till dessa ofta kostsamma placeringar.
Ungdomar på behandlingshem : Några ungdomars erfarenheter av institutionsvård samt förståelse av den egna självbilden i relation till sitt sociala nätverk
Studiens syfte var att kartlägga Ungdomars upplevelser av sin institutionsplacering samt sätta detta i relation till socialpsykologiska begrepp som stämpling och självbild. Undersökningen bygger på halvstrukturerade intervjuer med fyra Ungdomar placerade på institution. Resultaten analyserades i relation till socialpsykologiska begrepp som stämpling och självbild, utifrån symbolisk interaktionism och stämplingsteorin samt om disciplinering utifrån social responsivitet. I studien har framkommit att Ungdomarna ofta har en problematisk relation till sina föräldrar. Ungdomarna har en klar uppfattning om hur människor i deras sociala nätverk skulle beskriva dem och det verkar som att de är vana vid att se sig själva utifrån andras ögon.
Att förebygga sexuella övergrepp mot barn : Om kunskapsläget och betydelsen av professionellas syn på barns delaktighet
Syftet med denna studie var att beskriva och analysera hur Ungdomar med utvecklings störning upplever sin fritid. Genom intervjuer ville jag få ett inifrånperspektiv på hur sju Ungdomar 12 ? 18 år upplever tillgängligheten till olika fritidsaktiviteter samt vad en meningsfull fritid betyder för dem. Då flera Ungdomar i studien hade begränsade möjligheter att samtala utan AKK, alternativa och kompletterande kommunikationssätt valde jag att genomföra intervjuerna med hjälp av samtalsmatta, ritprat samt tecken som stöd. Studien visar att Ungdomarna i det stora hela är nöjda med sin fritid.
Förbättring i dagliga aktiviteter efter rehabilitering på geriatrisk klinik : Improvement in daily activities after rehabilitation in a Geriatric Department
CI-metoden är en ny behandlingsmetod för barn och Ungdomar med CP-hemiplegi. Metoden innebr att man genom en restrikion på den intakta armen och handen främjar rörelse i den hemiplegiska armen oc handen i syfte att förbättra användningen av den armen och handen i dagliga aktiviteter.Syftet med litteraturstudien är att beskriva CI-metoden och dess effekter på funktions- och aktivitetsförmåga hos barn och Ungdomar med CP-hemiplegi.För att få svar på studiens syfte och frågeställningar gjordes en systematisk litteraturstudie som baseras på vetenskapliga artiklar om effekter av behandling med CI-metoden på barn och Ungdomar med hemiplegi till följd av en CP-skada. Studien baseras på sammanlagt 12 artiklar, varav 11 studier från åren 2001-2006 och en studie från 1997. Artiklara är sökta i AMED, Cinahl samt Medline.Resultatet visar att barnen och Ungdomarna genom behandling med CI-metoden gjorde förbättringar i både funktions- och aktivitetsförmåga. Många av de förbättringar som gjorts under behandlingen kvarstod även vid uppföljningen, fyra veckor till sex månader senare.
Ungdomspsykopati och normbrytande beteende - finns det skyddande faktorer?
Ungdomspsykopati tillsammans med normbrytande beteende är ett outforskat ämne på uppgång. Denna studie undersökte ifall skyddsfaktorer i form av föräldraegenskaper och Ungdomars anpassning till skolan påverkar psykopatiska drag och normbrytande beteende, var för sig och tillsammans. Data som har använts kommer från ett stort urval av Ungdomar från skolor i en medelstor svensk stad. Resultaten visade att föräldrafaktorer endast predicerar en ökning i psykopatiska drag och normbrytande beteende. God anpassning till skolan minskade både psykopatiska drag och normbrytande beteende.
Ungdomars erfarenheter av våld från föräldrar och i egna relationer : - en kvantitativ studie bland gymnasieungdomar
Syftet med studien är att undersöka i vilken omfattning Ungdomar har erfarenheter av att utsättas för våld från sina föräldrar. Studien syftar också till att undersöka Ungdomarnas erfarenheter av kontrollerande beteende och våld i nuvarande och tidigare relationer, samt Ungdomarnas attityder till mäns våld mot kvinnor. I syftet har följande frågeställningar varit centrala:? Vilka erfarenheter har Ungdomar av våld från föräldrarna?? Vilka erfarenheter har Ungdomar av våld i nuvarande och tidigare relationer?? Vilka erfarenheter har Ungdomar av kontrollerande beteende i nuvarande och tidigare relationer?? Finns det skillnader i pojkars och flickors attityder gällande mäns våld mot kvinnor?För att bäst besvara vårt syfte föll valet av metod på att genomföra en enkätundersökning bland Ungdomar på en gymnasieskola, 60 elever i årskurs tre besvarade enkäten. Av resultatet framgår att en fjärdedel av Ungdomar har utsatts för våld av sin pappa och mer än en tredjedel av Ungdomarna har utsatts för våld någon gång under uppväxten av någon av föräldrarna.
Ungdomars deltagande i den fysiska planeringen
Syftet med den här uppsatsen är att öka förståelsen för hur och varför Ungdomar kan
delta i den fysiska planeringen. Uppsatsens huvudsakliga mål är att undersöka vilka
planeringsmetoder och modeller det finns för att inkludera Ungdomar i planeringen av
våra offentliga miljöer. Detta görs genom en litteraturstudie och genom att studera och
delta i workshopen ?Gör (om)rådet?, som gav mig en möjlighet att inhämta information
och praktisk erfarenhet kring hur olika planeringsmetoder för Ungdomars inflytande
används i praktiken..
Fastighetsvärdering enligt IAS 40 vid ett förändrat ränteläge : en studie av fyra börsnoterade fastighetsbolag åren 2005-2007
I dagens samhälle ökar våldsbrotten bland Ungdomar och våld, hot, mobbning och vandalism är vanligt förekommande. Vi har valt att titta på aggressioner hos Ungdomar ur olika perspektiv, främst inlärningsteori och kognitiv teori. Samhället behöver ge Ungdomar verktyg för att kunna agera annorlunda än med aggression i olika situationer, ett sätt är behandlingsmetoden ART. ART (Aggression Replacement Training) är en behandlingsmodell som syftar till att ge personer sociala alternativ till ilska och aggressioner. Genom ett antal kvalitativa intervjuer på två SIS-institutioner, där Ungdomar med tung social problematik är placerade genom LVU och LSU, har vi försökt komma underfund med vad Ungdomarna som genomgått behandlingen har för åsikter om den och om de själva tror sig kunna ha nytta av behandlingen även i framtiden.