Sök:

Sökresultat:

36 Uppsatser om Starter - Sida 3 av 3

Konsistensförbättring av skivad salami och hushållsmedwurst på Siljans Chark AB

Siljans Chark AB är ett lokalt förankrat företag i Mora. Där tillverkas många olika typer av charkprodukter, bland annat varmkorv, grillkorv, falukorv, leverpastej samt de fermenterade smörgåspåläggen salami och hushållsmedwurst. Salamin och hushållsmedwursten som tillverkas där är av en svensk snabbfermenterad typ och säljs dels hel men även skivad och paketerad i vakuum-förpackningar. Ett problem som företaget haft en längre tid är dålig konsistens på dessa produkter. Skivorna håller inte ihop utan faller isär när dessa ska tas ur förpackningen.

Tillskottsutfodring av smågrisar under digivningsperioden :

Weaning is one of the most critical events in the piglet production with problems such as growth check and post-weaning diarrhea as a result. The lighter the piglets are when the growth check occurs, the harder they have to get back to normal growth rate. Creep feeding of piglets is used to reduce the problems by increasing the weaning weight and adapting the digestive tract to a Starter diet. Hodge (1974) showed that the sow?s milk can not provide enough nutrients for maximal growth rate.

Fundament för vattenkraftgeneratorer: analys av krafter och deformationer

Ett relativt stort upprustnings- och förnyelseprogram pågår för att säkra framtida svensk vattenkraftproduktion och för att möta nya riktlinjer för dammsäkerhet. Under dessa förnyelseprojekt har vissa skador i form av sprickor i betongfundamenten upptäckts, bland annat kring statorfötternas upplag. Orsaken till dessa sprickor härleds till statorfötternas funktion, samt till temperaturvariationer vid förändrade driftsmönster. Tidigare gick generatorerna kontinuerligt medan det nu är vanligt med flera Starter och stopp varje dygn. Denna rapport har som syfte att förtydliga det kraftspel som finns i dagens generatorfundament, att beräkna uppträdande spänningar och att försöka hitta data som bekräftar sprickbildningen.

Chemical and sensory analyses of juice, cider and vinegar produced from different apple cultivars

The interest for locally produced food is increasing due to consumer concern about the environment, distrust of industrial foods and a demand for high quality products. Apple is the predominant fruit crop in Sweden, and by processing apples into cider and vinegar, these products could significantly contribute to the development of the market of local foods.In this study different yeast types and different bacterial cultures were evaluated for their suitability in cider and vinegar production from cloudy apple juice. Ten apple cultivars (Aroma, Baldwin, Belle de Boskoop, Bramley, Cortland, Gravensteiner, Ingrid-Marie, Jonathan, Rubinola and Spartan) were also evaluated for their suitability for production of juice, cider and vinegar. Chemical analyses including total soluble solids, titratable acidity and total phenols were performed on the products along with sensorial evaluation by taste panels.The yeast strains were shown to have an effect on fermentation rate and the resulting content of total phenols in ciders fermented from cloudy apple juice. Dry commercial Starter strains gave a higher appreciated cider compared to cider that was spontaneously fermented, and the ale yeast Safale S-04 was concluded to be the most suited for fermentation of cloudy apple juice.For vinegar production, the bacterial culture had an effect on TSS, but not on any other chemical or taste characteristics.

Plötsliga dödsfall under travlopp i Sverige 2000-2014

Organisationen Svensk Travsport driver ett omfattande arbete för att öka hästvälfärden i Sverige. Som en del av det stora välfärdsarbetet har även problematik kring hästar som dör under tävling lyfts fram. För att kunna förstå orsakerna till dödsfallen och förebygga dem, är det av största vikt att göra en uppföljning, kartläggning och analys av fallen. Syftet med studien är att få en ökad förståelse för varför dessa plötsliga dödsfall inträffar, samt att undersöka om det är möjligt att förebygga dem. Studien har omfattat de 64 hästar som omkommit under travtävlingar åren 2000-2014 i Sverige. Svensk Travsport har samlat in information om dödsfallen under en lång period, och har ett avtal med Statens Veterinärmedicinska Anstalt, SVA, om obduktion av varje enskilt fall. Hästar som dödsstörtat under en travdag i Sverige har obducerats och rapporterna har sedan funnits sparade på Svensk Travsport.

Förslag på produktionsförbättringar av Sektion 24 vid LKAB: s
anrikningsverk i Kiruna

Detta examensarbete har genomförts vid LKAB:s anrikningsverk i Kiruna, där produktionssektion 24 har studerats. Denna sektion maler tillsatsmedel, som används vid tillverkningen av pellets. Projektets fokusering har legat på att ta fram konkreta förslag på förändringar som kan förbättra styrningen av produktionen, uppnå en jämnare produktkvalitet och en bättre arbetsmiljö för personalen. Projektet började med en grundläggande studie av nuläget, för att kunna identifiera de problem som finns idag. Metoder som användes till denna studie var arbetsstudier, intervjuer, kontroller av produktkvalitén och studie- och benchmarkingbesök.

<- Föregående sida