Sök:

Sökresultat:

3 Uppsatser om Stallbygge - Sida 1 av 1

Stallbygge för den moderna hästhållningen : Hållfasthet hos boxmaterial

Detta examensarbete handlar främst om hållfasthet hos boxmaterial men också om planeringen av boxar i stall. Bakgrunden till arbetet ligger i att ridsporten är en stor sport i Sverige vilket gör att det även finns många stall med varierande kvalitet. I många av dessa behöver materialet i boxarna bytas och boxarna behöver planeras om för att bli större. Fyra olika material har undersökts och jämförts med avseende på deras hållfasthet, kostnad och underhåll. Hållfasthetstest utfördes på de fyra materialen genom att energinivån för hästspark undersöktes.

Finansiering av djurstallar :

Syftet med detta arbete är att kontrollera om det går att låna pengar till att bygga stallar för animalieproduktion även om det inte finns en gård bakom som det finns mark på. Anledningen till det är att jag tror att man blir en bättre producent om man specialiserar sig och inte håller på med allting. Det är också mindre kapital som ska fram om man inte ska köpa mark som nystartad. Jag har sammanställt ett ental frågor för att ha något och diskutera utifrån. Sedan har jag besökt några banker och diskuterat ämnet. Arbetet utgår helt ifrån vad som framkom under mötena.

Ekologisk slaktkyckling : från stallbygge till försäljning

Ekologisk kycklingproduktion är försvinnande liten jämfört med konventionell produktion. En undersökning visar att marknad och ekonomi följt av komplexa regler är det som uppfattas som ekologisk kycklings största problem. Syftet med examensarbetet är att ge ett förslag till hur en modern produktion av ekologisk slaktkyckling kan gå till, samt var och hur den färdiga produkten kan säljas. En av de stora utmaningarna i Sverige är att det saknas långsamväxande hybrider. Sådana raser underlättar den ekologiska produktionen, där kycklingarna ska bli 81 dagar gamla innan slakt enligt KRAVs regler. Övriga problem är hälsa hos djuren då de inte får behandlas förebyggande mot sjukdomar, därför är god hygien avgörande. Ett annat problem är att få till en bra betesdrift där djuren inte för ofta kommer tillbaka till samma bete.