Sök:

Sökresultat:

985 Uppsatser om Spelregler för press - Sida 17 av 66

Jag vill ha blommig falukorv till lunch! - en rapport om skolmÄltidsverksamheten i Helsingborg

Den hÀr rapporten handlar om skolmaten som Àr sÄ sjÀlvklart för alla som gÄr i skolan. I snart 60 Är har vi haft fria mÄltider i Sverige och de har prÀglat vÄr syn pÄ mÄltiden och maten.SkolmÄltiderna har blivit normgivande för hur mat ska smaka.Mitt syfte med rapporten har varit att systematiskt studera skolmÄltidsverksamheten pÄ tvÄskolor, ge förslag till organisations-förÀndringar och utarbeta strategier för att förbÀttra skolmÄltidsverksam-heten i Helsingborg..

Pengar, press & partiledare : En studie om portrÀtteringen av makt i svenska tidsskrifter

We have studied how power is portrayed in Swedish journals by analyzing eight portraits of Swedish persons with economic or political power. We have studied how they and their power are described by the journalist in text and picture. We wanted to see which picture the journalist shows of people with power, what properties they are given by the journalist and how this picture is shown by the texts and the pictures. We have also looked if there are any differences between people with political power and people with economic power. We have under our studies noticed that the persons with power are described as very successful and special and this picture are shown in a very clear and unproblematic way..

Att hitta balansen : en kvalitativ studie om förÀldrars engagemang i elitsatsande ungdomars idrottande

InledningDet Àr inte alltid lÀtt att som förÀlder till elitaktiva idrottsungdomar, hitta balansen mellan att vara engagerad i sitt barns idrottande och samtidigt inte utsÀtta sitt barn för negativ press. Trots denna svÄrighet finns det mÄnga bra idrottsförÀldrar som Àr engagerade och inte utsÀtter sitt barn för press. Utan förÀldrarnas insats skulle barn- och ungdomsidrotten knappt finnas, för det förÀldrarna gör, inte bara för sina barn utan Àven för klubben, Àr vÀldigt viktigt. FörÀldrarna skjutsar till trÀningar och matcher, de betalar utrustningen och medlemsavgifter, samt stÀller upp och jobbar med olika saker för att samla ihop pengar till laget.Syfte och frÄgestÀllningarSyftet med denna uppsats Àr att kartlÀgga elitsatsande ungdomars instÀllning till förÀldraengagemang.FrÄgestÀllningar:1. Vad innebÀr förÀldraengagemang för elitaktiva ungdomar?2.

Arbetsbiens kÀrlek i Sverige : Alexandra Kollontaj i svensk debatt under mellankrigstiden

Uppsatsen tar sin utgÄngspunkt i det svenska mottagandet av Alexandra Kollontajs novellsamling Arbetsbiens kÀrlek, och undersöker vidare hur hennes texter i svensk press infogades i den svenska mellankrigstidens debatt om kvinnofrÄgor. Som bakgrund anvÀnds ocksÄ Kollontajs teoretiska verk Den nya moralen och arbetarklassen (1923) samt Kvinnans stÀllning i den ekonomiska samhÀllsutvecklingen (1926), de tvÄ verk av Kollontaj som fanns tillgÀngliga pÄ svenska vid denna tid..

22§ LAS - ett hinder för kommuner att tillvarata personal med kompetens och skicklighet?

Medarbetarnas kompetens och skicklighet Àr direkt kopplat till en verksamhets lönsamhet och effektivitet. SkÄnska kommuner stÄr de nÀrmaste Ären inför en ekonomisk kris, vilket bland annat troligen kommer att medföra uppsÀgning av personal. Denna studies syfte Àr att undersöka om skÄnska personalchefer, inom kommunal verksamhet, upplever att turordningsreglerna i Lagen (1982:80) om anstÀllningsskydd (LAS) pÄverkar deras möjlighet att tillvarata personal med kompetens och skicklighet vid uppsÀgningar och i sÄ fall hur. Vi har intervjuat fem personalchefer (eller motsvarande befattning) i fem olika kommuner om hur deras respektive kommuner arbetar med kompetensförsörjning och hur deras instÀllning Àr till 22§ LAS. Resultatet visar att 22§ LAS, till viss del, upplevs begrÀnsa kommunernas möjligheter att tillvarata personal med kompetens och skicklighet vid uppsÀgningar. Möjligheterna att tillvarata kompetens och skicklighet ansÄgs begrÀnsas ytterligare av de fackliga organisationernas ovilja till att upprÀtta avtalsturlistor.

Svart och vitt i svensk nyhetsrapportering efter katastrofen i New Orleans

NÀr Orkanen Katrina hÀrjade i New Orleans förlorade över tusen mÀnniskor sina liv och Ànnu fler mÀnniskor förlorade sina hem och bostÀder. Denna hÀndelse fick stor plats i bÄde svensk och amerikansk massmedia.. I amerikans press har det hÀvdats att svarta mÀnniskor ?plundrar? medan vita mÀnniskor ?letar mat?. Vi Àr intresserade av hur hÀndelsen, med tyngdpunkt pÄ etnicitet och nationalitet, skildras i svensk media..

"Man skulle behöva en definition av Skolverket" : en studie om idrottslÀrarstudenters förestÀllningar om natur och friluftsliv i lÀrarutbildning och Àmnet idrott och hÀlsa

Syftet med denna undersökning Àr att undersöka blivande idrottslÀrares erfarenheter av och smak för natur och friluftsliv och hur det kommer till uttryck i deras förestÀllningar om natur och friluftsliv i utbildningen och skolÀmnet idrott och hÀlsa.I studien, som har en kvalitativ ansats, har anvÀnts ostrukturerade intervjuer i fokusgrupper. Resultatet Àr analyserat med hjÀlp av Bourdieus teorier och begrepp om fÀlt, kapital, habitus och smak.Resultatet visar att respondenterna i denna studie har erfarenhet av friluftsliv av det enkla slaget. NÀr de börjar sin lÀrarutbildning i friluftsliv uppstÄr en krock i mötet mellan respondenternas habitus med enkelt friluftsliv i nÀrmiljön och lÀrarutbildningens ?spelregler? dÀr vana och erfarenheter av mer exklusivt friluftsliv erkÀnns vÀrde. Smak eller avsmak för friluftsliv förstÀrks under utbildningen.

Drift - en fallstudie av en grafisk roman.

Den feministiska serien Drift lanserades under vÄren 2007 av Kolik Förlag som en första del i ett projekt kallat Femisex. Det var en berÀttelse om sex och relationer och boken innehöll teman som till exempel objektifiering av mÀn och alternativ till heteronormen. Denna uppsats belyser bokens innehÄll, format och kommunikationsutmaningarna i mötet med media. MÄlet med uppsatsen Àr att undersöka boken ur nÀmnda aspekter genom formen av en fallstudie för att sedan utveckla och förbÀttra den externa kommunikationen för framtida boklanseringar..

ÖvergĂ„ng till Europastandard inom geoteknik

Den första januari 2011 blir den Svenska övergÄngen till Eurocode inom Geoteknik mer definitiv i samband med att Boverket antar det nya regelverket. Geotekniska handlÀggare och fÀlt-/labtekniker fÄr i och med övergÄngen ett nytt ramverk för rapportering och redovisning att arbeta efter. Den nya standarden kommer leda till en förbÀttrad kvalité pÄ arbetet dÄ kraven pÄ redovisningens innehÄll samt tillgÀnglighet ökar. Den kommer Àven befrÀmja den fria marknaden, bÄde nationellt och internationellt. Det rapporteringssystem som i dagslÀget anvÀnds kommer ersÀttas av ett nytt som innefattar fem olika dokumenttyper.

Dunkers Kulturhus - för alla? Hur man marknadsför ett kulturhus till en invandrarpublik.

För etthundrafjorton Är sedan sa en man vid namn Oskar Trapp att Helsingborg behöver ett museum. Etthundratolv Är senare invigdes Dunkers Kulturhus, ett efterlÀngtat tillskott tillkulturutbudet i staden. Under de tvÄ Är som huset har funnits har vissa grupper lyst med sin frÄnvaro. En av de grupperna Àr invandrare. Eftersom Dunkers Kulturhus ska finnas dÀr för allasÄ behövdes det en plan för att locka invandrare till huset.

Snöhantering i LuleÄ tÀtort

Detta examensprojekt Àr en fördjupning i anvÀndandet av tekniken maskinstyrning i ett tidigare skede i projekten som utförs av LKAB. Det innebÀr att man redan i projekteringen gör fÀrdigt modeller för eventuella schakter och fyll som sedan kan anvÀndas av entreprenörerna vid anlÀggning. Idag görs modellerna av entreprenören först nÀr de fÄr handlingen till arbetet som skall utföras och dÄ Àr det oftast tidsnöd för att fÄ igÄng arbetet och det blir hög press pÄ mÀtansvarig att ta fram modeller för maskiner som sedan skall börja fylla eller schakta.Detta projekt granskar och intervjuar personer i branschen om det skulle finnas nÄgon nytta med att ta fram modeller redan i projekteringsfasen..

Gramsci tar sig an den borgerliga hegemonin. Den svenska pressens syn pÄ Hugo Chavez 1998-2007

Den hÀr studien Àr tvÄdelad, den första delen Àr en kvalitativ empirisk textanalys med kvantitativa inslag, av Sveriges fyra största tidningar. Den undersöker förÀndringen i bilden av Venezuelas president mellan 1998 och 2007. Den andra delen försöker utifrÄn en gramscianskt inspirerad syn förklara hur den ?borgerliga hegemonin? (som representeras av ovanstÄende tidningar) har hanterat Chavez som fenomen. Slutsatsen Àr att Hugo Chavez progressiva reformer stÀndigt knyts an till negativa sammanhang som att han Àr antidemokrat och frotterar sig med diktatorer..

Tankar och tips för projektledare inom kultur

Syftet med detta examensarbete Àr att skapa ett underlag med hÄllpunkter att anvÀnda ledning av kulturprojekt. FrÄgestÀllningen lyder: Hur leder man ett kulturprojekt effektivt som möjligt? Den utgÄr frÄn hur man leder kulturprojekt dÀr deltagarna utvecklas, prestera som bÀst och ha kul under tiden. Det teoretiska underlaget utgörs ett antal böcker samt intervjuer med erfarna projektledare. Som metod har jag anvÀnt av aktörssynsÀttet.

Palme och Sverige mellan öst och vÀst : En studie i framstÀllningen av Sverige och Olof Palme i vÀst- respektive östtysk press i förhÄllande till systemkonkurrensen i det delade Tyskland 1983/1984

De tyska medierna visade bÄde i öst och vÀst ett stort intresse för Olof Palme, Sverige och den svenska vÀlfÀrdsstaten. Under det s.k. andra kalla kriget i början av 1980-talet beskylldes Palmes regering för att agera alltför undfallande gentemot det kommunistiska östblocket. Kritiken uttrycktes bÄde inom och utanför Sveriges grÀnser och var sÀrskilt utbredd i vÀsttysk press, dÀr samtidigt en uppmÀrksammad diskussion fördes som tycktes gÄ ut pÄ att skrotförklara den svenska modellen: Sverige framstÀlldes som ett totalitÀrt, överbyrÄkratiskt, anti-demokratiskt kontrollsamhÀlle i en debatt som till stor del anknöt till det mytomspunna Äret 1984 och George Orwells socialistiska skrÀckstatsvision i framtidsromanen med samma namn. Debatten kulminerade med nÄgra artiklar i vÀsttyska Der Spiegel 1983, dÀr det svenska socialvÀsendet liknades vid ett ?Barn-gulag? (?Kinder-gulag?).

Kommunernas placeringsetik

Kommunerna har i allt större utstrÀckning börjat placera i aktier. Anledningen Àr att de ser en möjlighet i att förbÀttra avkastningen pÄ sitt kapital i en jÀmförelse med bankrÀnta eller statsobligationer. Syftet med uppsatsen Àr att genom intervjuer med utvalda kommuner ta reda pÄ hur placerandet gÄr till och vem som Àr inblandad i detta (Àven pÄ vilket sÀtt). Det centrala med uppsatsen Àr att belysa vilka etiska aspekter som kan ses samt vad man bör tÀnka pÄ i kommunerna dÄ man tar beslut om att placera i aktier. Metod: Vi har anvÀnt oss av en kvalitativ metod för att fÄ en djupare förstÄelse för Àmnet.

<- FöregÄende sida 17 NÀsta sida ->