Sök:

Sökresultat:

6 Uppsatser om Servervirtualisering - Sida 1 av 1

Servervirtualisering idag : En undersökning om servervirtualisering hos offentliga verksamheter i Sverige

I dagens läge saknas en sammanställning av hur Servervirtualisering är implementerat och hur det fungerar hos olika verksamheter i Sverige. Detta arbete har därför, genom en enkätundersökning, besvarat frågeställningen: "Hur ser Servervirtualiseringen ut hos kommuner och landsting i Sverige?" Resultaten visade bl.a. att Servervirtualisering är väl implementerat av kommuner och landsting i Sverige. Resultaten var dessutom väldigt lika mellan dessa organisationer.

Servervirtualisering : servervirtualisering hos privata företag

Följande arbete syftar till att få en överblick av hur Servervirtualisering ser ut hos privata företag i Sverige samt för att få en djupare förståelse för hur det fungerar rent tekniskt. I utredandeavsnittet presenteras information om hur Servervirtualisering fungerar samt information om ett antal aktörer på virtualiseringsmarknaden. Avsnittet tar dessutom upp vilka fördelar Servervirtualisering medför ur ett kostnads och miljöperspektiv. Genomförandeavsnittet presenterar intervjuerna som har genomförts genom personliga besök på IT-företag och företag med en intern IT-avdelning. Intervjuerna behandlar frågor om hur, vad och varför de virtualiserar sina serversystem..

Enterprisevirtualisering av Mac OS X : En prestandajämförelse mellan typ 1 och typ 2-hypervisorer

Medan Servervirtualisering växt väldigt mycket det senaste decenniet har Apple nyligen börjat tillåta virtualisering av deras operativsystem Mac OS X. På grund av Apples stora framgångar med att lyckas sälja sina produkter till hemanvändare har nu även Mac-datorer börjat hitta till arbetsplatsen. Detta gör att det kommer finnas ett behov av att virtualisera Mac OS X i företagsmiljöer i framtiden då Servervirtualisering är väldigt kostnadseffektivt. För att kunna virtualisera krävs en så kallad hypervisor. Det finns två olika typer, typ 1 och typ 2.

Servervirtualisering och migrering

Servervirtualisering har blivit en allt vanligare syn inom IT-världen och särskilt för de som har stora serverparker eller för verksamheter som är ute efter att effektivisera och skära ner på sina kostnader. Eftersom att virtualisering tillåter konsolidering av hårdvara leder detta till en lägre energiförbrukning och behovet av stora lokaler minskar. Med Servervirtualisering går det att köra samma arbetsbelastning på mindre antal servrar än det behövdes innan bytet till Servervirtualisering.Då det kan vara svårt att hålla reda på vad ett virtualiseringssystem har för egenskaper och funktioner har vi i denna studie valt att göra en jämförelse mellan tre marknadsledande hypervisors från: VMware, Microsoft och Citrix. Innan jämförelsen redovisas i studiens tabeller presenteras en övergripande teoridel kring Servervirtualisering och sedan en genomgång av de kategorier som ligger i fokus för jämförelsen.Studien kommer också att visa på hur en P2V-migrering går till med två av studiens virtualiseringssystem. En fysisk server med Windows Server 2012 som har webbserverollen installerad migrerades utan problem till en virtuell maskin på respektive virtualiseringssystem.

Processbeskrivning för servermigrering

Rapporten beskriver mitt examensarbete på IT-konsultföretaget Interlan, Gävle. Uppdraget var att ta fram en manual för att migrera servrar till virtuell miljö. Rapporten innehåller närmare förklaring om dokumentet som skrevs och hur arbetet genomfördes. Resultatet i form av själva manualen finns bifogad i rapporten..

Servervirtualisering : En jämförelse av hypervisorer

Virtualisering av servrar är på frammarsch och ser ut att bli ett mer och mer frekvent inslag i datacenter världen över. När virtualisering ska införas i en organisation eller företag är det därför viktigt att veta om sina behov och därifrån sedan välja en virtualiseringslösning som passar.Denna rapport presenterar en jämförelse av de tre hypervisorer som är ledande på marknaden för virtualisering; VMware ESXi, Citrix XenServer och Microsoft Hyper-V. Den första delen av jämförelsen innefattar granskning av funktionalitet hos hypervisorerna, så som stöd för gästoperativsystem och hårdvarustöd. Den andra delen av jämförelsen mäter prestandan på de tre hypervisorerna på gästoperativsystemen Windows Server 2008, Suse Linux Enterprise Server 11 och Ubuntu Server 8.04 LTS.Prestandatester utförs med SysBench och de komponenter som testas är processor, RAM-minne och hårddisk. Resultaten visar på varierande resultat för de olika hårdvarukomponenterna på de olika systemen som testats..