Sök:

Sökresultat:

40 Uppsatser om Salmonella - Sida 1 av 3

Salmonella hos reptiler

Salmonella är en bakterie som orsakar diarréer, magkramper och ibland mer allvarliga komplikationer och är ett folkhälsoproblem i stora delar av världen. Salmonella anses idag även tillhöra normalfloran hos våra reptiler. Den förekommer både hos reptiler fångade i det vilda och hos de reptiler vi håller som husdjur. Många olika typer av Salmonella kan isoleras från våra reptiler där några är kända serovarer som är patogena för oss människor. Denna artikel är en litteraturstudie över den zoonotiska potential och problematik som Salmonella hos våra reptiler innebär.

Salmonella och verotoxinproducerande E. coli i färdigsallader

Färdigsallader är en produktgrupp som blir allt mer populär. Dessvärre har det på senare år förekommit ett antal utbrott där människor har smittats av tarmbakterier som Salmonella och verotoxinproducerande Escherichia coli i olika ouppvärmda produkter som till exempel böngroddar från Tyskland. I denna litteraturstudie undersöks vilka patotyper av E. coli och Salmonella som kan infektera människor och hur detta kan gå till. Det ges förslag för att minska smittspridningen. Särskilt fokus ges E.

Foder som källa till infektion med salmonella hos djur och människor

Salmonella är en av de vanligaste orsakerna till livsmedelsburna infektioner hos människor. Infektionen sker via en fekal-oral smittväg, i första hand via kontaminerade livsmedel men även via kontakt med smittade djur och människor. Utbrott av Salmonella hos människa orsakas ofta av livsmedel från djur infekterade med Salmonella och i flera fall kan den primära smittkällan spåras tillbaka till kontaminerat djurfoder. Foder utgör det första ledet i animala livsmedelskedjan och är därmed en viktig utgångspunkt för kontroll av Salmonella för att reducera smitta senare i denna kedja. Kontamination av foder kan potentiellt ske vid skörd, under processning särskilt i foderfabriken eller under lagring och transport.

Salmonella prevalence in the poultry feed industry in Pakistan

Abstract One of the leading causes of food borne infections in the world is due to Salmonella by con-suming poultry products including eggs and meat. According to US Food and Drug Admin-istration (2009), 2 to 4 million cases of Salmonellosis in humans occur every year only in US. Salmonella causes wide range of diseases with enteric and typhoid fever, food poisoning, di-arrhea and gastro-enteritis. Many serotypes of Salmonella do not have host specificity and cause disease in all kinds of animals and humans. Salmonella has capability to modify accord-ing to the changing environment and it can develop resistance against routine elimination practices of sanitation, chemical treatments and antibacterial drugs. Newly established poultry industries in Pakistan are confronting various infectious diseases including Salmonellosis while in Sweden Salmonella prevalence in animal products con-sumed for humans is extremely low.

Salmonellasmitta från ägg till människa

Salmonella kan infektera de flesta av våra husdjur och produktionsdjur och är en av de vanligaste livsmedelsburna infektionerna hos människa. Salmonella smittar fekalt-oralt men vissa serotyper som Salmonella Enteritidis kan även överföras från hönan till nästa generation genom äggen. I denna litteraturstudie sammanfattas hur Salmonella, särskilt Salmonella Enteritidis, kan få en omfattande och snabb spridning inom hela fjäderfäproduktionen på grund av att bakterien inte bara sprids med avföringen utan även med äggen från infekterade djur. Smittspridningen kan bli särskilt snabb och omfattande om djuren i avelspyramidens topp infekteras. Därigenom kan smitta hos exempelvis några tusen avelsdjur spridas till miljontals kycklingar och ägg i konsumtionsledet med en massiv exponering för konsumenten, människan. Studien innehåller även hur man ska gå till väga för att minimera risken för smittspridningen. Spridningen av Salmonella Enteritidis ökade kraftigt under åren 1979-1987 och utvecklade sig till en global pandemi av Salmonellainfektion hos människor.

Förekomsten av salmonella hos reptiler i svenska hushåll samt en jämförelse mellan två selektiva odlingsmedia

Salmonellos är en av de viktigaste gastrointestinala infektionerna i världen. Den ger i vanliga fall en okomplicerad gastroenterit hos människor men kan i sällsynta fall spridas i kroppen och leda till allvarlig sjukdom och dödsfall. Bakterien är zoonotisk och då det idag anses att alla reptiler bär på Salmonellabakterier är det ur folkhälsosynpunkt viktigt att få en uppskattning om hur vanlig Salmonella är på sällskaps/hobby reptiler och terrarier i svenska hushåll. Syftet med studien var att uppskatta förekomsten av Salmonella hos svenska reptiler och deras miljö samt ta reda på vilka underarter och serovarer som förekommer. Djurägarna kontaktades via olika internetforum för reptilägare och skickade in kloksvabbprov med tops från max en reptil per terrarie samt bottenmaterial från upp till 10 terrarier. Salmonella spp.

Bacterial contamination of eggshells in conventional cages and litter floor systems for laying hens in Jordan

In the country of Jordan, egg production is very important economically, but several bacte-ria are involved in food borne diseases transmitted from eggs or other poultry products. The most important are Salmonella spp., Campylobacter jejuni and Escherichia coli. In Jordan two different housing systems are used for hens in large scale egg production; con-ventional cages and litter floor systems. Eggs from four different farms were analysed and compared to see if a difference could be found regarding the presence of pathogenic bacte-ria on the egg surfaces between these two systems. Total number of aerobic bacteria was analysed, the presence of Salmonella spp., C.

Förekomst av salmonella spp hos katter i Sverige

Salmonella in cats has been documented for many years. Infection with S. Typhimurium,which is often referred to as Songbird fever, is believed to be caused by birds whoinadvertently infect cats. The disease is often seen during the springtime when songbirdsreturn from their winter habitats, while other birds who have stayed during the winter are intheir weakest condition of health. In the spring of 1999 an epidemic of S.

Salmonellosis in Peruvian guinea pig production : a study to evaluate the prevalence of salmonella spp and importance of the disease

In Peru guinea pigs are raised for meat production and salmonellosis is considered as a major problem. Studies have detected Salmonella in animals with enteritis and pneumonia. Salmonellosis exists both in an acute and a chronic form. In the rural areas the diagnosis is made according to clinical signs and macro pathological findings at autopsy. The major systems applied for the guinea pig production are often classified as family, family-commercial and commercial. These systems differ in number of animals and how industrialised they are.

Salmonella hos katt

Salmonella är en bakterie som skapar klinisk sjukdom hos människa och djur. Jag har valt att studera hur salmonellos manifesterar sig kliniskt hos katt, hur katten smittas, vad prevalensen för Salmonella är i olika kattpopulationer, huruvida det finns en risk att denna smitta överförs till människor samt vilka åtgärder som kan vidtas för att undvika smitta.De kliniska symtomen på salmonellos hos katt varierar stort, från gastroenterit med symtom som feber, kräkningar och sekretorisk diarré, till symtom som letargi, pneumoni, epistaxis, endotoxinemi och konjunktivit med avsaknad av gastrointestinala symtom. Katten kan smittas genom kontakt med andra katter eller deras faeces, genom kontaminerad miljö, jakt av vilda fåglar, intag av icke upphettat foder eller transplacentalt. Då prevalensen bland katter varierar beroende på undersökning krävs fler studier för att kunna dra slutsatser avseende utbredningen i den svenska kattpopulationen.Ett flertal studier visar på omständigheter som starkt tyder på att en zoonotisk potential föreligger. Fall där Salmonella-smitta har gått från katt till människa redovisas också.

Analys av hur olika bakgrundsfaktorer påverkar sannolikheten att smittas vid utlandsresor : en studie av fyra vanliga utlansdssmittor

Syftet med denna kandidatuppsats är att analysera risken att smittas per resnatt av sjukdomarna campylobacter-, giardia-, Salmonella- och shigellainfektion vid utlandsresor. Det huvudsakliga målet är att undersöka hur risken skiljer sig mellan olika resmål. Ett annat mål är att undersöka hur risken förändras över tid, över årstid och hur risken skiljer sig beroende på resenärens kön och ålder.För att kunna genomföra detta används två databaser. Information om svenskars resvanor för åren 1997 till 2009 finns i den urvalsbaserade databasen TDB (svenska rese- och turistdatabasen). Information om sjukdomsfall med Campylobacter, Giardia, Salmonella och Shigella för samma tidsperiod finns i Smittskyddsinstitutets övervakningssystem SmiNet.För att kunna avgöra hur förklaringsvariablerna påverkar sannolikheten att smittas används en generaliserad linjär modell.

Riskabla matrecept :

The aim of the study was to investigate if some selected recipes could be hazardous for man; that is if pathogenic bacteria in raw ingredients could survive the cooking process. The study included three known pathogens, Listeria monocytogenes, Salmonella Typhimurium and Campylobacter jejuni. A known number of the bacterium chosen was added to the raw product. The dish was prepared according to the recipe and then a bacteriological investigation concerning the added pathogenic bacterium was performed. The results showed that all recipes tested could be hazardous; that is the added pathogen was still living after the cooking process..

Ståndort och växtval på takterrasser

In the country of Jordan, egg production is very important economically, but several bacte-ria are involved in food borne diseases transmitted from eggs or other poultry products. The most important are Salmonella spp., Campylobacter jejuni and Escherichia coli. In Jordan two different housing systems are used for hens in large scale egg production; con-ventional cages and litter floor systems. Eggs from four different farms were analysed and compared to see if a difference could be found regarding the presence of pathogenic bacte-ria on the egg surfaces between these two systems. Total number of aerobic bacteria was analysed, the presence of Salmonella spp., C.

Hygienstatus i ytvattenkällor vid bevattning av frilandsgrödor

Denna uppsats är ett förarbete för att formulera ett protokoll för provtagning och för bedömning av hygienstatus av ytvatten som ska användas för bevattning av frilandsgrödor. Studiens syfte var att beskriva hygienstatus hos ytvatten med hjälp av heterotrofa organismer vid 22°C, totalantal koliforma bakterier, fekala koliforma bakterier, Escherichia coli, fekala streptokocker och Salmonella spp. Erhållna resultat jämfördes med tyska DIN 19650 och kanadensiska Water Quality Criteria for Microbiological Indicators. Försöket gjordes i två odlingar och för varje odling genomfördes två provtagningsserier. En serie bestod av fem provtagningstillfällen vilka genomfördes inom en 30-dagarsperiod.

En jämförelse mellan amplifierad singelmolekylanalys och selektiv agar vid kontroll av hygienisering av avloppsslam

Bringing back the nutrients from the city to the country is becoming increasingly important, as the world?s stores of nutrients get more exhausted. Sewage sludge is an unapplied resource, rich in plant nutrients, which could replace parts of the commercial fertilizers used in Sweden today. Sewage sludge may contain large amounts of pathogens, such as Campylobacter and Salmonella, why use can cause severe spreading of infections, both to animals and humans. These pathogens have the ability to survive for a long time in soil and water and therefore some sort of treatment of the sludge is recommended before use.

1 Nästa sida ->